reklama

Wrześniowe mamy 2015

Agusiaczek - Tak kreci mi sie w glowie jak szybko wstane albi z kucka jak wstaje dlatego, że krew nie nadąża do płynąć czy cos. Ww pierwszej ciąży bylam na spacerze z psami, ukucnelam i wstałam to ledwo do domu doszlam i padlam na schodach w klatce. Ja teraz staram sie wstawać powoli pomaga, ale czasem nie mam czasu na spokojne powolne wstawanie jak lecę do syna ;)

A nie boicie się brać nospy w ciąży? Wiem że jest zalecana na bóle itp, ale ponoć ma jakiś wpływ na płód, slyszalyscie o tym?

Kikifish87 - Co do boli brzucha, pewnie rozciaga Ci się macica i wiazadla, mnie pobolewal brzuch w obu ciazach do ok 10 tyg, potem gdy już mialam spory brzuch pachwiny bolały tak, że chciałam na pogotowie jechać. Odpoczywaj dużo

Lady Agnes - Witam!

Ostatnia edycja:
reklama
Jolka6621 - z tą krwią to nie do końca się boję, oczy mogę zamknąć, ale osuwam się z fotela... po prostu mdleję nawet przy jednej ampułce... i jak sobie wyobrażę że w tym miesiącu mam mieć trzy takie wizyty na kłucie i siać panikę wśród personelu medycznego, a potem po omdleniu wracać do domu na gumowych nogach to mi się odechciewa...
kikifish87 - u mnie też jakikolwiek wysiłek fizyczny - patrz nawet spacer powoduje bóle podbrzusza i wtedy lekarka kazała mi odpoczywać aż nie przejdzie, ewentualnie nospa...

U mnie po weekendzie kicha. Nos zawalony, całą noc nie spałam, jakby popadało może bym mogła wyjść na chwilę, a tak.... Niestety chyba moja alergia się nasiliła w ciąży zamiast złagodnieć...

Cześć dziewczyny!
Powracam po bardzo długiej nieobecności. Z powodu plamień miałam najczarniejsze wizje i żyłam tylko terminem USG genetycznego. Na szczęście moje Szczęście okazało się zdrowe i duże bo całe 7 cm w 12 tygodniu. Odetchnęłam z ulgą.
Po miesiącu na zwolnieniu wróciłam do pracy, żeby o głupotach nie myśleć i żeby czas szybciej leciał.
Ciążowe mdłości dokuczały mi może przez 2 tygodnie, teraz jakbym wyzdrowiała - wróciła mi energia. Niestety bardzo męczą mnie wzdęcia i bóle brzucha po jedzeniu. Teraz to już nieważne co jem i tak boli, piję miętę, biorę espumisan i nic. Może macie jakieś sposoby na takie niestrawności?
Co do smarowania brzuszka to używam oliwki z babydream a ostatnio jakiejś innej z Rossmanna Alterra z limonką - ślicznie pachnie i ma naturalne oleje w składzie.

Jeszcze nie wymyśliłam co miałabym stosować na brzuszek i na razie smaruję się jak dotąd cała balsamem do ciała...
A na wzdęcia u mnie pomaga espumisan, jem jeszcze grzecznie siemię lniane na poprawę trawienia bo mnie za to zaparcia strasznie dokuczają. Na bóle żołądka nie znalazłam nic sensownego co by i mdłości nie drażniło więc kulę się i staram dzielnie znosić.
marta1905 cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze :) i fajnie, że mdłości Cię nie męczą, bo ja dalej ciągła choroba lokomocyjna... jak mam iść coś załatwić dalej od domu to zakładam plasterki Transway i na szczęście trochę ulgi przynoszą ;-)

Agusiaczek30 ja mam straszne zawroty głowy. Jak wstaję z łóżka i nawet jak siedzę na krześle to jak wstanę to musze parę sekund postać i mi przechodzi. Chyba nic z tym się nie da zrobić. Momentami to mi się robi ciemno przed oczami, ale zaraz przechodzi.

Ja używam do smarowania bio oil i na razie nie mam rozstępów, ale też nic nie przytyłam wiec się okaże potem co będzie. Niestety mam tendencje do tycia i rozstępów wiec pewnie i tak coś wyjdzie. Na udach mam stare juz białe wiec ciekawe ile mi nowych przybędzie.

Dziś kolejny piękny dzień a ja mam takie senności że ciągle bym spała.
Od 3 dni mnie troszkę ciągnie po bokach brzuch wiec pewnie macica się rozciąga.

Hej kochane,
troszkę mnie nie było, z racji szkoleń oczywiście, tym razem nie była Warszawa, ale Kraków:) był taki smog, że myślałam w sobotę, że się zaczadzę:D:D:D

Jeżeli chodzi o samopoczucie to obecnie jest bosko:) wręcz rewelacja:) Eneria, moc, siła bez nudności, aż boję się pisać, żeby ten sen się nie skończył..

Jeżeli mowa o bąbelkach, motylkach, jeszcze nic wyraźnego nie poczułam, w przeciwieństwie do ciąży z moim drugim synkiem......

Ewka84 masz absolutną rację z wagą pomiarową:D mój pierwszy syn miał ważyć 3600, a urodził się 4100:D ledwo go wypchnęłam:D

Agusiaczek30 nie podchodź tak radykalnie do jedzenia zakazanego, gdybyś była wegetarianką i codziennie wcinała soję to wtedy faktycznie ciężko z ilością fitohormonów:) Kochana po drzemce zawsze wzrasta poziom hormonów stresu, żeby przywołać organizm do życia:) to normalne...po obudzeniu mamy wyższe ciśnienie niż w rytmie dobowymm...Z kręceniem głowy codziennie walczę, schylę się, wstanę za szybko i koniec - helikopter:)

Lady Agnes witaj i trzymam kciuki za zdrową i nudną ciążę:)

Tren u mnie w końcówce pierwszej i drugiej ciąży ciśnienie miałam prawie 125/80,, a po ciąży znowu w dół:D i ospałość

Anula09 gratuluję zdrowego chłopaczka:)

Joasik01 no własnie mnie lekarz wielokrotnie mówił, że męskie dzieciątka szybciej na początku rosną, już nawet sama fasolka jest większa, a potem to już się normuje:) nawet pamiętam pierwszą wizytkę z drugim synem na etapie ósmego tygodnia, - "Spora tafasolka, chyba się chłopiec szykuje" wiadomo wszystko w formie żartu, ale jednak:D

Klaudixxon, z ciśnieniem u mnie jest dokładnie tak samo:) Ja kochana jestem mgr kosmetologii, mam właśne centrum i powiem Ci szczerze, że to jest nieważne co się stosuje, czy olej migdałowy czy kokosowy, czy arganowy czy również emolienty, najważniejsze jest, aby stworzyć okluzję (błonę nieprzepuszczalną dla wody) i dużo pić płynów i takie działania nie od 5tego miesiąca, ale od momentu, w którym dowiedziałyśmy się o ciąży....w 6,7 miesiącu jest za późno, skóra nie ogarnie się w tak krótkim czasie...Ale zawsze warto do końca smarować, wtedy powstanie mniej...
Odnośnie przeciwciał to właśnie odstawiłam gluten:) i zobaczę na nastęnych wynikach:)

Engancka zazdroszczę remontu:) my jesteśmy w zawieszeniu, chcemy budować dom, nie mamy jeszcze działki, ale finanse jak to finanse:D więc remont się prosi, ale nie remontujemy:)

Kikfish mocno trzymam kciuki, aby tym razem na pewno się udało:):):) Ja mam kilkukrotne w ciągu dnia pobolewania brzucha, zwłaszcza jak się najem, mam wzdęcia i wtedy spina mi się macica...

Olasec duże już Twoje słoneczko:):)

Maaamba miejmy nadzieję, że wszystko się dobrze skończy:)

Dżejka ja tez tak ostatnio mam, o świcie się budzę (niewyspana oczywiście), ale zasnąć już trudno:D

mari73 czytałam, że stosujesz Palmers - zastanów się mocno, baaaaaaaaaaaaaardzo uczula, tam końcówka składu INCI to same składniki zapachowe, dziwię się, że jest takim hitem sprzedażowym, testowałam kilka i się zalamałam patrząc na skład.... Zdrówka Ci życzę, niech katar idzie precz....Ja chodzę na zajęcia, joga w poniedziałek, fitnes (lajtowy - zdrowy kręgosłup) w środę:D, uważam, że jeżeli ciąża jest zdrowa, to nie chodzenie na zajęcia, ewentualnie nie ćwiczenie to samo zło...Szybciej tworzą się obrzęki, mięśnie brzucha bardzo szybko się rozciągają i jelita wypychają brzuszek, a potem skóra nie nadgoni...

Maaamba nospy nie biorę, nie mam ciąży zagrożonej, myślę, że powinno się ją brać wtedy kiedy faktycznie przytyka z bólu...lepiej w momentach, w których bardzo się spina macica wypić dużó wody, rozluźnić ubranie, położyć się na lewym boku i postarać się nie denerwować...

Marta1905 no to dobrze, że najgorsze za Tobą, kurcze ja też mam okropne wzdęcia, jak byłam z chłopakami w ciąży to aż tak nie miałam, a teraz koszmar, odstawiłam gluten, nie piję mleka i jest o niebo lepiej..Jem malutkimi porcjami, a częściej...absolutnie się nie najadam do syta, tylko bardziej dzielę sobie porcje:)

Marta1905 mi pomaga ActiPlus z biedronki, zawierają kultury bakterii które wspomagają trawienie i oddawanie stolca. Pierwszą ciążę na nich przeszłam gładko i nie miałam problemów, stosuje do dziś i żadnych wzdec itp. Rezultat po paru dniach ;)

gośćx teraz jest okey ale bys musiała usunąć to co zbędne ;)

Maamba - biorę tyle leków, że gdybym miała się zastanawiać nad tym to bym zwariowała z nerwów. Lekarz karze to biorę i tyle :)

Ja smaruje balsamem dla ciężarnych brzuch. Zobaczymy jak będzie później :)

Milusia - to zwiedzasz trochę polski :)

Anula - a jak radzisz sobie z cukrami?

reklama
tylko ze mi sie nawet kreci w glowie jak leze nie wiem czy po prostu tak juz mam.......a tak pozatym nie moge sie doczekac piatku aby znow zobaczyc maluszka no a w srode musze jechac zrobic morfologie i mocz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry