Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
szkoly rodzenia sa od 21 tc wiem bo juz przegladalam ofertyMambaa, kurcze rozumiem. Ja bym jednak poszła na takie jedno badania dla spokoju. Jestem zapisana z pracy do Medicoveru, gdzie 3 razy mają mnie wysłać na to badanie prenatalne. Idę teraz pierwszy raz i nic nie płacę. Trzymam kciuki, żeby jednak udało się pójść na to prenatalne. A kiedy do szkoły rodzenia się wybrać? Na to chyba czas jeszcze?
Pozdrawiam serdecznie:-)
Ana91 ty masz tez konto na fajnej mamie
nie nic zlego ze masz tam kontoTak mam a to coś złego?
Aaa Ty też agusiczek jesteś![]()
Witajcie dziewczynyTeż mam dni co bardziej pobolewa mnie głowa, ale ostatnio bardziej daje mi się we znaki kręgosłup. Po tym jak pogoda w weekend się poprawiła dużo więcej chodziłam i chyba coś sobie nadwyrężyłam. Dwa dni temu tak mi w nocy dawał popalić że aż mi się wyć chciało. Każda pozycja podczas leżenia to była masakra. Teraz trochę przeszło ale muszę pomyśleć o jakimś basenie no i coraz dłuższych spacerach.
Odnośnie wózkow nie znam się kompletnie - ale już sprawdzałam na allegro te modele o których wspominałyście i da radę coś wybrać. Coś bardziej będę myśleć po usg połówkowym jak sie dowiem jaka płeć- bo na razie kinder niespodzianka![]()
Wczoraj przysłali mi pocztą do domu wszystkie wyniki z badan prenatalnych- nawet szybko im to poszło czekałam raptem tydzień- bałam sie odbierać tylko wszystkich nieznanych numerów na komórce, bo zapowiedzieli, że jak będzie coś nie tak to będą dzwonić szybciejno ale na szczeście wszystko wyszło dobrze ( trisomia 21 1:4326, trisomia 18 1:14370, trisomia 13 <1:20000).
Co mnie zdziwiło jak miałam robione usg określili mi termin porodu z 11.09 na 6.09. A teraz po całokształcie że termin porodu na 4.09. Dzisiaj byłam zrobić wyniki zlecone przez lekarza: toksoplazmozę i coś tam na krzepliwość krwi ( czy nie ma skłonności do zakrzepicy) wykupiłam sobie dodatkowo morfologię, żelazo i ferrytynę- bo u mnie ponad miesiac temu czerwone krwinki poszły z hemoglobioną poniżej normy ( przez nudnosci, wymioty i brak apetytu). Jak znowu wyjdzie poniżej normy zaczynam łykać żelazo.
Odnośnie wazenia przez położną to u mnie też wazenie w ubraniu. Od początku ciazy- spadło mi 4 kilo ( z 73 na 69 ). I mimo ze z 2 tyg już nie wymiotuję to nadal waga nie idzie mi za bardzo w górę. Położna krzywo patrzy na mnie- ale na ostatniej wizycie drgnęło w gorę o 30 dkg i się cieszyłaJa waze się codziennie rano na swojej wadze. Dziwne, że jak przed ciążą chciałam coś zrzucić to mimo dużej dawki ruchu niezbyt wychodziło - czyżby wczesna ciąża najlepszą metodą na odchudzanie
nadal apetyt nie wrocił mi jeszcze taki jak z przed ciąży.
Odnośnie pracy to ja od 6 tyg.ciąży jestem na l-4. Ale popołudniami prowadzę jeszcze dodatkowe zajęcia.