reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Odnośnie farbowania włosów można je farbować farbami bez amoniaku.
Co do wakacji ja z mężem byliśmy w Turcji jak Krzysiek miał 5 miesiecy wyjazd zniósł bardzo dobrze, później jak miał rok to byliśmy w Grecji.

Dziewczyny dziś prawie cały dzień byłam na mieście, zmarzłam zmokłam ale załatwiłąm wiele spraw. Byłam w biurze nieruchomości i wysłąwiłam na sprzedaż mieszkanie jutro panima przyjść i obejrzeć mieszkanie, byłam u adwokata i wracając do domu w kiosku kupiłam zdrapkie i WYGRAŁAM 15 TYSIECY jestem taka szczęśliwa.

Kikifish- trzymam kciuki, żeby wszystko byłook!

mama-krzysia już się karma odwraca, super :)

Hej u mnie dzisiaj kupa stresu. dostalam w pracy cos w rodzaju skurczy partych i do teraz mnie wszystko boli bylam u poloznznej,z Dzidzia dziki Bogu wszystko dobrze a ja mam wiecej odpoczywac,ciekawe jak swoja droga? mam nadzieje ze mi to nie wroci... co do podrozy zdzieckiem jestem na tak -dziecko nie jest kula u nogi ale czlonkiem rodziny. my z 5tyg. Nadia jechalismy z Hol do Polski,jak miala roczek bylismy w Grecji, a jak dwa w Turcji i bylo super,a no i nie widze nic zdroznego w wyjsciu z dzieckiem na wakacjach do knajpki wieczorem jesli smacznie spi w wozku nie mowie o jakiejs melinie ale jak jest spokojnie i na poziomie.to czemu nie ....aaaah wakacje Kikifish trzymaj sie i badz dobrej mysli jestesmy z Toba:-* Dziewczyny zylaki mi wylazly straszne i utrudniaja zycie czasami az boli przy chodzeniu-dobrze ze tylko na jednej nodze. ma ktoras?

Hej. Ja na szczescie zylaków nie mam, chociaz ryzyko jest. bo moja mama ma i to sporo.

Ja wczoraj calutki dzien po za domem spedzilam.dzis pol tak spedze, na szczescie ostatnia wizyta u logopedy dziś i chłopaki beda mieli luz :) i ja przy okazji.
slysze jak wieje za oknem. booooziu..a mialo byc wiosennie, cieplo.

a odnosnie farbowania wlosów. ja w poprzednich ciązach farbowalam i nic mi ani chlopcom nie bylo. Tak serio gdybym miala wyrzekac sie wszystkiego co kobiecie w ciązy wolno a czego nie to od momentu pierwszego pomyslenia o dziecku do urodzenia musialabym byc zamknieta w szczelnej puszcze. nie jesc niczego, pić samą wode, nie malowac sie, nie farbowac wlosów, kremów nie uzywac bo moze uczulenie, mam astme i alergie, wiec worek na glowe i unikac alergenów- mam uczylenie na kurz , nie pale ale w otoczeniu pal wiec zero kontaktu, spaliny z aut, slodyczy zero bo to same konserwanty.. itd.
Ł sie ze mnie smieje.. bo z F w ciąz malowalam wlosy na rudo.. F urodził sie z czarnymi wloskami i tak zostalo, z O malowalam na ciemne brązy, czarny... i urodzil sie z jasnymi wlosami.. jak są dluzsze to zmieniają sie na rude. Obecnie ja mam rude ( farba ) O blond ( taki pod rudy ) a najstarsi panowie czarne.. co zrobić z najmlodszym?? jaki kolor wlosow mu zafundowac ??

Ostatnia edycja:
Mama krzysia ale super:-) może zaczynają się te dobre chwile dla Ciebie :-)

Otokika musi być dobrze. Wiem, że się denerwujecie bo niestety w takiej sytuacji nie da się być na luzie. Ale trzeba wierzyć, że mimo zwiększonego ryzyka może Wam się uda i dzidziuś będzie zdrowy. Trzymam kciuki żeby tak było :-)

Kikifish - strasznie ci kibicuje, naprawdę to testy często wychodzą źle a poźniej dzieci rodzą się zdrowe. Te testy to cholerna statystyka a wiesz jak z nią jest
Mama krzysia - ale super :-):-):-):-):-):-):-):-)
na20talii - ja biorę z powodu ryzyka porodu przedwczesnego 4 tabletki dziennie

U mnie strasznie, dopadła mnie grypa żołądkowa i mam takie skurcze macicy od wymiotów, że szkoda gadać :-(

Na20talii u mnie to samo z mieszkankiem :) odebraliśmy i zaczynamy się urządzać, wydatków masa!!
Mama krzysia- to znak, że nie wszystko jeszcze stracone! dowód na to, że wszystko co najlepsze może być jeszcze przed Tobą :-)
Kikifish- trzymam kciuki i wierzę dziewczynom, że Twoje dziecko będzie zdrowe
Włosy farbowałam, a paznokcie hybrydowe mam zamiar zrobić :)
Poza tym u mnie chyba mdłości wracają...:dry: i dużo mocniej boli mnie brzuch jak sporo chodzę lub stoję, najbardziej po bokach :-(trochę mnie to martwi, zaczęłam łykać magnez jak nie pomoże skonsultuję to na wizycie po świętach.
Ah i zaczynam chyba czuć coś pod pępkiem :-D ciężko to określić, ale czuję taki ciężar, czuję, że coś tam jest :happy:

reklama
Kikifish87 a jakie wam wyszly statystyki? Ja mam 1:14 czyli cholernie duże, tez staraliśmy sie długo i juz bylismy zakwalifikowani do in vitro sle chyba tydzień przed pierwszym spotkaniem okazalo się że jezyem w ciąży:) taka radość a tu te wyniki..dzisiaj idę o 16 na amniopunkcje bo na Fisha czeka się do 48h. Myslelismy o Harmony ale dla nas za dlugo w niepewności. Mam nadzieję że i wam i nam wyjdą dobre wyniki i bobaski będą zdrowe- wszystkim tego życzę. Mam nadzieję że znowu zacznę się cieszyć ciąża a nie żyć w tej niepewności i strachu;(
A z zachcianek to pierwsze byly pomidory z cebulą, potem pomarańcze a teraz ćwikła:) ogólnie to przechodzę tę ciążę bardzo dobrze bo oprócz kilku dni nudnosci nic mi nie było. Jem caly czas i wszystko mi smakuje :)
Pozdrawiam i

Do góry