reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam nowe dziewczyny oby te 8 mcy minęło nam szybko i bezproblemowo mógłby być już sierpień ;)
Gratuluje udanych wizyt [emoji173]️

Ja rodziłam tylko 4 h ale przez to ze mojemu synkowi spadło tętno byłam podpięta do ktg cały czas najgorzej było przy bólach ostrych bo parłam godzinę i jak w końcu urodziłam to miałam takie popękane krwinki w oczach jakby mnie ktoś pobił ale moje szczęście ważyło aż 4000 kg jak na moje 160 cm

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Uff dobra u Stasia biegunka ustała a ja już prawie ręce myję domestosem;);)
Moge was trochę poczytać.
Ale dużo nowych mam jest:) super, tylko nie mogę się połapać jescze:baffled:
Mojego porodu też nie wspominam różowo.
Jak przyjechałam na porodówke to myślałam że przynajmnie 5palców już jest były 2. Po 8h walki pełne rozwarcie no to myślę uff z górki, a tu mi położna mówi że źle się wstawia-twarzą. I jazda na bólach partych następne ok 40 min. Na boku z noga podniesiona do gory-mąż trzymał tą nogę bo ja już dawno nie miałam siły (sposób położnej). No i finalnie słyszę ni z tego CC - popłakałam się :hmm:

Ja już musiałam zmienić stanik.na większy [emoji16]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Pamiętam, że w poprzednim, exniej ciszy drażnily mnie zwykle biustonosze. Niestety nosiłam kiepskie sportowe i piersi zjechaly parę pięter niżej [emoji23]. Dzisiaj kupiłam jakiś fajny sportowy w pepco i zobaczymy. Spać nawet muszę w staniki tak bolą.
Z jednej strony ze rosną to fajnie, gorzej jak zjeżdżają [emoji23]

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Pamiętam, że w poprzednim, exniej ciszy drażnily mnie zwykle biustonosze. Niestety nosiłam kiepskie sportowe i piersi zjechaly parę pięter niżej [emoji23]. Dzisiaj kupiłam jakiś fajny sportowy w pepco i zobaczymy. Spać nawet muszę w staniki tak bolą.
Z jednej strony ze rosną to fajnie, gorzej jak zjeżdżają [emoji23]

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
Ale co jak co mój mąż wrócił z delegacji miałam koszulkę z dekoltem a on do mnie o boże jak ci cycki w 5 dni urosły [emoji16][emoji23][emoji16]

To ja przy drugim porodzie pojechałam ze skurczami co 2-3 minuty, które oczywiście ustały już w aucie. Położna nie uwierzyła, że rodzę, bo się cieszyłam :) lekarka mnie bada i mówi, 2 cm we wzierniku, to ja już załamka, bo mówię powtórka z rozrywki. A potem w badaniu 5 cm. Miałam wystający pęcherz płodowy. Do 10 cm doszłam w kolejne 40 minut.
Ale przy obu porodach dzieci zejść nie chciały. Pierwszy to 2h parcia, drugi godzinę. Na szczęście tętno ok i skończyło się dwa razy SN.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry