reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
20180718_145910.jpg
Po Waszych doniesieniach schowalam dume do kieszeni, ze ja nosze tylko S lub male M i kupilam sobie Belli XL. Brzuchy to i dwa wejda, ale musi byc miejsce na podpase i chyba jest ok. Tak wygladaja. Na razie mam dwie pary i nie mam zamiaru ich prac. Albo kupie wiecej, albo od razu pojde w bawelniane gacie ze stanem do pepka. Musze tylko takie znalezc, bo w domu mam same biodroweczki, a wg poloznej ze szk.rodz. takie beda draznoc blizne po cc.

Załączniki

• 20180718_145910.jpg
    20180718_145910.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 259
Hmm... zalezy jak wyjdzie ;) ja troche wstydziocha jestem :)
A z tym praniem to ja nadal nie mam komody i rzeczy trzymam w pojemnikach z oznaczeniem rozmiaru ;).
Przelozylam sesje i bylam zadowolona, ze polezakuje, a tu mezu z pracy pisze zebym w necie komody obejrzala i jedziemy wieczorem kupowac... o matko. On jak ma cos na liscie to nie ma przebacz- musimy kupic, niewazne jaka. Ja mam inny system: ogladam, wybieram, czesto to troche trwa, ale zwykle jestem bardzo zadowolona z wyboru. Czesto kupuje to co wpadnie mi w oko za pierwszym razem, ale nie lubie jak ktos mnie pogania.

Właśnie tego się boję, że w d... byłam g... widziałam i czegoś mi zabraknie... Bo że nic nie wiem na temat porodów i opieki nad noworodkiem to tego jestem świadoma... czuję, że jak mała przyjdzie na świat to ten świat przewróci mi się do góry nogami i zapomnę jak się nazywam.

Nie kupiłam jeszcze ani jednej zabawki... Wyrodna matka... Chociaż jakąś szeleszcząco-podzwaniającą kostkę sensoryczną wypadałoby mieć..

Dobrze, że się nie poparzyłaś...
Moja przyjaciólka w ciąży podłączyła do ładowania ząbek czosnku. A telefon padł.

Na szkole rodzenia w moich legginsach i luźnej bluzce czułabym się jak totalny menel, gdyby nie to, że jedna z dziewczyn przychodzi w dresie i rozciągniętym t-shircie... reszta grupy wciąż ma siłę na upiększanie, pełny makijaż, sztuczne rzęsy, paznokietki, ubrania na każdych zajęciach inne...
Czy tylko mnie wszystkie ciuchy uwierają, we wszystkim mi niewygodnie, za ciasno i mam wrażenie że nie mogę się swobodnie ruszać? :(

Ten kombinezon jest taki mięciusi, milusi, no cudo po prostu. I nasz znak rozpoznawczy, o tak :]

Mi najwygodniej w sukienkach. Kupiłam w weekend 2 w h&m za 4o zł i szaleje.. leginsy, spodnie i reszta mnie uwiera i ściska.
W sumie nam już teraz tylko 4 sukienki, plus ta z Lidla, ale albo ja rosne, albo robi się krótsza

U nas tez ciężkow
A to po rozwodzie
A to stado chrześniaków i głupio
A to za starzy....
A to nie ma kontaktu i znowu głupio....
U mnie też masakra że chrzestnymi. Z braćmi zero kontaktu a siostra moja jak i partnera to postrzelona totalnie. Najlepiej wzięlibyśmy znajomych ale cała rodzinka oczywiście swoje 3 grosze pewnie dołoży.
Myślimy wgl nad przeprowadzka gdzieś dalej od nich, żyć swoim życiem a z nimi widywać się od święta.
Choć czy to wypali . Też duża zmiana z miasta na wieś :happy:

reklama
Chloe zaraz będę miała ochotę na żeberka i kalafior :) nie wiem czy dam radę wszystko wysunąć jak na wszystko mam ochotę co Wy jecie :)

My już po wizycie, przepływy i łożysko ok, położenie główkowe, Mała waży 2047, co odpowiada 31.08. Zobaczymy kiedy postanowi do nas wyjść :)
Dobre wieści u lekarza tak trzymać

Wstałam zaraz będzie ekspres idę kroić lasagne chyba też zrobię fotkę hihi kochana a ty od jutra będziesz się objadac wszystkim

Do góry