reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Berek!
Co za noc. Zasnęłam koło północy a wstawałam pięć razy i w ogóle strasznie intensywne sny miałam i... kolorowe.
Np. w ostatnim miałam na sobie biało-żółto-różowy szalik. Żółtą tunikę. Szary sweter z kapturem, czapkę i legginsy szare. Do tego rurkusowe czy raczej morskie kozaki i rękawiczki... Na dworze sypał śnieg. Ja miałam zginające skurcze a chłopcy dostali ospy wietrznej i musieliśmy odśnieżać auta...

U Nas póki co chłodno. W nocy burze z deszczem. I niech tak zostanie. Dzieci mi szkoda ale bardziej mi ich szkoda jak jest upał i matka do niczego.

Jakie skurcze ?jaki śnieg ?my w lecie rodzimy halooooo

A ja wam się nie pochwaliłam fotka z wizyty
4DBC22D9-ADD2-43E1-A68F-C25E11A8BEFF.jpeg
U mnie nadal deszczowo, ale jakoś lepiej się tez wtedy czuje. Ja dla siebie biorę walizkę nie za duża , a dla małego torbę z rączkami, kupiłam ostatnio za 30 zł w Inter Marche :-) ale u mnie do pakowania, nawet do prania to jeszcze daleko

Załączniki

• 4DBC22D9-ADD2-43E1-A68F-C25E11A8BEFF.jpeg
    4DBC22D9-ADD2-43E1-A68F-C25E11A8BEFF.jpeg
    941,1 KB · Wyświetleń: 248
Dziewczyny potrzebuje porady :) ale takiej lopatologicznej jak krowie na rowie.
Jaki proszek / płyn do prania? I czy mogę w jedno pytanie wrzucić i pieluchy tetrowez flanelowe i ubranka? Ile stopni i jakie obroty? Nie chce zniszczyć wszystkiego moim praniem :(
Ja prałam w mleczku do prania Lovela , na 50 stopni i obroty 800 i wszystko jest w porządku z ubrankami :) i tak ja prałam pieluchy razem z ubrankami :)

Dziewczyny potrzebuje porady :) ale takiej lopatologicznej jak krowie na rowie.
Jaki proszek / płyn do prania? I czy mogę w jedno pytanie wrzucić i pieluchy tetrowez flanelowe i ubranka? Ile stopni i jakie obroty? Nie chce zniszczyć wszystkiego moim praniem :(

Płyn miałam z Lovela. Był ok. Miałam z dzidziusia długo. I płyn i koncentrat do prania. I był najlepszy chyba. I teraz tez dzidziuś. W auchan wiem ze można kupić. Ja prałam w 60 i normalnie 1400 wirowania ale nie wiem jakie masz produkty i pralkę , o ile wirowanie raczej nie zaszkodzi( choć kiepskie pieluchy mogą się wyciągnąć ) to temp różnie. Ale teoretycznie powinno spokojnie w 60 się dać wyprać.

Witajcie

Ja znowu noc średnio przespana przez ten zespół niespokojnych nóg. Co chwilę wstawałam i chodziłam po mieszkaniu a byłam już taka wyczerpana.
Pogoda ta sprawia że nie chce się wyjść z łóżka a trzeba coś koło siebie zrobić chociaż na brwi się zapisać by na tym weselu w miarę wyglądać :-p

O też nie mam zadnżad grzebienia spakowanego więc czas go dorzucić.:laugh2:
Ja też mam problem z nogami, okropnie mnie bolą wieczorami i nocą. Czasem zasnąć przez to nie mogę . Staram się w ciągu dnia leżeć z nogami w górze i mam żel z kasztana i trochę pomaga ale bez szału.

Mamy jakiś przeciek przy kominie. Już naprawialiśmy z jednej strony to teraz trzeba co innego zrobić. Tak nam fachowiec zrobił ;)

Mój fachowiec (czytaj mąż) Budowlaniec od nastu lat. Z nieposzlakowana opinia ... tak wstawił nam okno dachowe ze co ulewa to kapie. Trzy razy był na dachu rozbierał poprawiał i dalej to samo. Po wczorajszym był pewny ze nie ma szans na przeciek. Próba węża ogrodowego wypadła super. Przyszedł deszcz i kurde to samo. A obróbki koło komina to miejsca gdzie najczęściej cieknie i trzeba duża uwagę do nich przywiązać żeby potem nie było problemów. Dzwon do fachowca i niech naprawia a jak nie potrafi to na jego koszt kogoś innego niech przyśle.

Ja mam kosę ze starsza bo poszła z żalami do mojego ze ma za dużo obowiązków a zero przywilejów. No jacha .... obowiązki owszem ma. Takie jak zawsze. I nie przeszkadzały jej dopoki durna koleżanka nie zaczela jej buntować. A z przywilejami to ból tylka bo jej nie kupiłam maseczki z twarzą zwierzaka i farby do włosów. No kurczę 10 lat ma. I argument ze Dominisia ma a ja nie bo jestem gorsza , Dominice mama zrobiła hybrydy ... oj chyba trzeba odciąć od Dominiki.
A ty nie jesteś Dominika. Ja moim tak odpowiadałam. Już nie mówią że Dyzio coś ma a oni nie :)
Od hybrydy niszczą się paznokcie. Pokaż jej w necie jak potem wyglądają. A włosy chłopskim targiem możecie z saszetki zmywalnej zrobić tylko na czas wakacji. Poza tym możesz jej powiedzieć że jak bardzo chce to niech zarobi na to DODATKOWYMI obowiązkami :)

reklama
Do góry