reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Marcia, cheetah podziwiam za urodzenie takich klocuszkow ;) swoją mamę też, bo ja ważyłam 4,700kg. Myślałam że robią cc powyżej 4kg.
Tez o tym czesto slyszalam w internecie, o tych 4 kg. Myślę ze na zadanie kobiety nie było by z tym problemu. To tez kwestia genetyki. Moja mama urodzila brata powyzej 5 kg, mnie 4 kg, a i sama mała nie jestem, wiec się spodziewałam.

Lekarze przeważnie mówią że jeżeli kobieta rodzi drugie i kolejne dziecko że one wagowo są podobne do pierwszego, u mnie się sprawdziło Kamil 3440 a Bartek 3470 ale to nie oznacza że tak musi być w każdym przypadku.
U mnie córka 3000g, Miłek już 3670, także różnica spora. Przy czym ja mam 155 cm wzrostu i wąską miednice, także położna nie wierzyła aż do partych, że w ogóle urodzę [emoji14]

Muszę poszukać fizjoterapeuty dziecięcego, coś mi się widzi, że młody ma mocno wzmożone napięcie mięśni grzbietu :/
received_230031351193343.jpeg

Załączniki

• received_230031351193343.jpeg
    received_230031351193343.jpeg
    68,7 KB · Wyświetleń: 523
U mnie córka 3000g, Miłek już 3670, także różnica spora. Przy czym ja mam 155 cm wzrostu i wąską miednice, także położna nie wierzyła aż do partych, że w ogóle urodzę [emoji14]

Muszę poszukać fizjoterapeuty dziecięcego, coś mi się widzi, że młody ma mocno wzmożone napięcie mięśni grzbietu :/Zobacz załącznik 896103
O lol jak sztywno trzyma główkę że aż widać na zdjęciu [emoji44] faktycznie lepiej skonsultować z lekarzem który zna się na tym.

reklama

Muszę poszukać fizjoterapeuty dziecięcego, coś mi się widzi, że młody ma mocno wzmożone napięcie mięśni grzbietu :/Zobacz załącznik 896103
Kurde Mam to samo wrażenie co do Mikołaja... też się tak z brzucha podrywa! Tylko Miłek jest duży i łatwiej mu Bartek tak samo miał ale to była kwestia siły.... Miki niby silny ale taki ciupci że się martwię ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry