reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..

Jak Wy szczepicie i dlaczego akurat w ten sposób ?
Bo ciekawią mnie argumenty
1. Bo byłam szczepiona tak ja i dzieci
2. Bo mam zaufanie
3. Bo szczepienie obciąża organizm i czym mniej naraz tym w moim mniemanu bardzo laickim lepiej
4. Bo argument mniej ukłuć nie jest dla mnie żadnym argumentem...
Wybieram jak już się domyślasz refundowane

A my mamy Armageddon [emoji20] Młoda płacze i nic ją nie uspokaja, nie pręży się więc raczej brzuszek nie boli a zasnąć też coś nie może... Ech....
Może to kolka? Współczuję.
Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..

U Mamyginekolog dzisiaj wyszedł artykuł na temat szczepień. Nie jest wgl stronniczy i opisuje szczepionki te z Sanepidu oraz te odpłatne. Warto poczytać i samemu zdecydować :) wszystko ma swoje plusy i minusy.

Ja szczepię tymi bezpłatnymi.

1. Bo byłam szczepiona tak ja i dzieci
2. Bo mam zaufanie
3. Bo szczepienie obciąża organizm i czym mniej naraz tym w moim mniemanu bardzo laickim lepiej
4. Bo argument mniej ukłuć nie jest dla mnie żadnym argumentem...
Wybieram jak już się domyślasz refundowane
Ja tak samo i podejście mam takie samo. Skoro mnie tym szczepiono i jest ok to i moim dzieciom będzie ok.

Ja będę szczepić tymi bezpłatnymi i wiem że są to 4 ukłucia, zastanawiam się nad przeciw rotawirusową oczywiście to chodzi o koszta... Szczepienie mamy 21 listopada więc mam jeszcze chwilę by się zastanowić..

Może to kolka? Współczuję
Na szczęście już śpi ale nie wiem co to było

Ginekologa mam dopiero w poniedziałek i w sumie od niego chcę tylko, żeby ocenił stopień obniżenia narządów. Nie jestem pewna, czy przemogę się do badania dołem przez fizjo. Jakoś mam opory, a tak, to będę wiedziała co jej powiedzieć. Na razie staram się w każdej wolnej chwili mobilizować mięśnie dna miednicy, nie dźwigać ciężarów i nie chustować za dużo. W sumie tyle.
Mysle, ze nie powinnas miec oporow przed fizjo- to jej praca, a moze dzieki temu bedzie Ci mogla lepiej pomoc?

Ja szczepie refundowanymi.
Mala dzis nie miala kolki ale powiem Wam ze po wczoraj mialam cykora przed wieczorem. Podalam.od.rana.espumisan. I nawet pieknie dzis.jadla zero wojny. Poslapala nawet i wreszcie jezdzimy w gondoli.
Padlysmy na kanapie obie o 19 i pobudka o 22. Wyspana jestem :-) :-) :-)

I wazymy juz 4800

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry