reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Oby bo już różne rzeczy do głowy przychodzą 🤦‍♀️ poza tym już się bardzo denerwuje bo coraz bliżej do wizyty (czwartek). A człowiek sobie wkręca różne rzeczy i wsłuchuję się w organizm 🤦‍♀️

A mi dzisiaj głowa pęka. Od rana mam taki ból głowy, że aż mi niedobrze. Ciśnienie 114/69. Spałam ze 3 razy a głowa dalej boli.
o dziś dużo osób się źle czuło. Ja już wstałam z bólem głowy. W ogóle to mam okropne wzdęcia i zaparcia o maskara w poprzedniej ciąży miałam podobnie. Obecnie mam brzuch jak w 5 miesiącu twardy i napięty coś okropnego. Byliśmy na imprezie rodzinnej a ja już nie mam się w co ubrać 😔 Jeszcze dobrze nie przytyłam a już nie mogę doczekać się porodu i powrotu do swojej wagi. Już nie chodzi o kwestie wyglądowe tylko ja na prawdę nie znoszę mieć brzucha. I nie lubię być w ciąży. Dla mnie to 9miesueczna walka z różnymi przypadłościami. Dobrze że już więcej dzieci nie planuje

o dziś dużo osób się źle czuło. Ja już wstałam z bólem głowy. W ogóle to mam okropne wzdęcia i zaparcia o maskara w poprzedniej ciąży miałam podobnie. Obecnie mam brzuch jak w 5 miesiącu twardy i napięty coś okropnego. Byliśmy na imprezie rodzinnej a ja już nie mam się w co ubrać 😔 Jeszcze dobrze nie przytyłam a już nie mogę doczekać się porodu i powrotu do swojej wagi. Już nie chodzi o kwestie wyglądowe tylko ja na prawdę nie znoszę mieć brzucha. I nie lubię być w ciąży. Dla mnie to 9miesueczna walka z różnymi przypadłościami. Dobrze że już więcej dzieci nie planuje
Ja miałam do wczoraj takie wzdęcia i ogromny brzuch. Dwa dni piłam jakieś smoothie i wczoraj chyba ze 3 razy się załatwiłam, zeszły gazy i brzuch o wiele lepiej wyglada bo mniejszy :-) dla mnie chodzenie w ciąży to też koszmar ale bardzo chciałam 3 dziecko pomimo, że nie lubię być w ciąży 🙈

Ja lubię mieć brzuszek 🙈 ale końcówka ciąży jest już uciążliwa wiec tak do 7 miesiąca jest ok a później już tylko się odlicza do końca 🤣 jak byłam w poprzedniej ciąży to moja mała tak na koniec mi dała popalić że modliłam się żeby się juz urodziła 🙈🤣

a ja sie zastanawiałam co mi tak dzisiaj w brzuchu jeździ, czy coś mi zaszkodziło czy o co chodzi 😂 a tu widzę że zamiast wielkiego bólu piersi i mdłości mam dzisiaj w zestawie zgagę i bieganie do kibelka. Chyba zapiszę sobie wszystko dzień po dniu to będę wiedziała przy drugim dziecku czego się spodziewać 😂
Głowa też mnie cmi :(

Ja miałam do wczoraj takie wzdęcia i ogromny brzuch. Dwa dni piłam jakieś smoothie i wczoraj chyba ze 3 razy się załatwiłam, zeszły gazy i brzuch o wiele lepiej wyglada bo mniejszy :-) dla mnie chodzenie w ciąży to też koszmar ale bardzo chciałam 3 dziecko pomimo, że nie lubię być w ciąży 🙈
zazdroszczę innym bezobjawowych ciąż 😌 Ja na początku mam mega mdłości od rana do wieczora ospałość i kłopoty trawienne. Po 12 tyg jest już całkiem nieźle można normalnie funkcjonować aż do 3 trymestru gdzie już nie mogłam spać, męczyła mnie potworną zgaga, sporo w poprzedniej ciąży przytyłam to dopadła mnie rwa kulszowa i cieśnia nadgarstka. Serio czułam się jak więzień i dla mnie poród do pikuś w porównaniu z całą ciążą a rodziłam sn bez znieczulenia jedynie oxy dostałam

reklama
Dopadł mnie katar i zaczyna rozkładać choroba .. i w związku z tym mam do was pytanie. Jeśli wezmę chorobowe teraz np na tydzień. To jeśli za np 2 miesiące będę chciała iść już na ciążowe L4 to coś to zmienia?
Słyszałam że kwota na macierzyńskim jest średnią z 12 miesięcy, pod warunkiem że w ciągu ostatnich 3 miesięcy nie było L4... Ale nie jestem pewna. Robi to u mnie różnice bo co miesiąc mam inną wypłatę ( praca na wynik).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry