reklama

Wrześniowe mamy 2025

Jeśli chodzi o imbir to na mdłości jest super, ale sproszkowany, suszony. Nie mam pojęcia czy można brać w ciąży. Trzeba poczytać. Od lekarki dostałam receptę na xonvea. Wykupiłam, ale tak naprawdę nie wzięłam. Męczyły mnie aż 3 dni. Teraz doraźnie biorę anaketon, który super działa. Ja w tej chwili jestem w 7 tygodniu. Na poprzedniej wizycie też nie dostałam żadnego zaświadczenia od lekarza. Obstawiam, że dostanę teraz we wtorek na wizycie. I wezmę też zwolnienie, bo faktycznie pracując w szpitalu narażam siebie i dziecko. A już jestem przeziębiona. Przedwczoraj miałam goraczke, więc wolę dmuchać na zimne

reklama
Ja byłam na poprzedniej wizycie w 6+3 i też nie dostałam karty ciąży. Jedynie właśnie papier na którym było napisane że ciąża pojedyncza i wszystkie dane z usg. Serduszko już biło. Dostałam skierowanie na badania. Zgaduję, że kartę ciąży dostanę teraz na kolejnej wizycie. Mam w środę. To moja pierwsza ciąża i też jestem skołowana.
A czy wasi lekarze wystawili wam zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy?
A po co? Masz jakieś szkodliwe warunki pracy?

Ja byłam na poprzedniej wizycie w 6+3 i też nie dostałam karty ciąży. Jedynie właśnie papier na którym było napisane że ciąża pojedyncza i wszystkie dane z usg. Serduszko już biło. Dostałam skierowanie na badania. Zgaduję, że kartę ciąży dostanę teraz na kolejnej wizycie. Mam w środę. To moja pierwsza ciąża i też jestem skołowana.
A czy wasi lekarze wystawili wam zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy?
Ja nic nie mówiłam o takim zaświadczeniu bo na razie nie potrzebuje

reklama
Na co macie ochotę do jedzenia? Bo u mnie na początku były ryby w pomidorach z puszki, potem ogórki konserwowe a teraz non stop coś pikantnego bym zjadła. Za to moje ukochane słodyczki i kawusia są ble 🤷‍♀️ no coś bym zeżarła 😂
No to ja bym na okrągło jadła słodkie, ale muszę się hamować🫣 odrzuciło mnie od mięsa, mdłości sprawiają ,że apetyt mam słaby, dzisiaj na obiad jadłam swoje frytki, poprawiłam żelkami Akuku niezbyt zdrowo, ale na nic
innego nie było ochoty 🤷‍♀️ wczoraj jadłam rybę w pomidorach z puszki też mi się zachciało😅
Ogólnie to staram się jeść owoce i warzywa, pije zdrowe smoothie, ale sporo grzeszków ostatnio popełniam🙈

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry