reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2025

Ja tak samo.. a wizytę mam we wtorek rano 21.01.

Tak. Mi zawsze ciepło, a teraz chodzę w grubych swetrach i oprócz maskowania brzucha cieszę się że się dogrzewam.

Jejku nam podobnie. Z jednej strony myślę sobie żeby szybko iść na L4 i odpoczywać, a z drugiej siedzenie w domu całą ciążę.. na łeb dostanę ;p
ja też tak myślałam w pierwszej ciąży że zwariować można w domu, więc pracowałam do samego konca. Oczywiście jak wróciłam do pracy to nikt nawet o tym nie pamiętał i nikt nie docenił więc tym razem nie będę się poświęcać. A wolny czas na L4 na pewno odpowiednio zagospodaruje ;)

reklama
ja też tak myślałam w pierwszej ciąży że zwariować można w domu, więc pracowałam do samego konca. Oczywiście jak wróciłam do pracy to nikt nawet o tym nie pamiętał i nikt nie docenił więc tym razem nie będę się poświęcać. A wolny czas na L4 na pewno odpowiednio zagospodaruje ;)
ja w poprzedniej ciąży jak poszłam na L4 to nauczyłam się gotować 😁

A ja spać nie mogłam po tej wizycie u ginekologa, ciałko żółte odpowiada wielkości z okresu, a pęcherzyk ciążowy tylko w tych 41 % . I jeszcze brak zarodka to już w ogóle

Kiedy mówicie w pracy że jesteście w ciąży ? Do kiedy chcecie pracować?

Ja pracuje w biurze , w sprzedaży, ale działam na tel i przez kompa. Jest to praca na wynik, więc dość stresująca. Dojazd mam dosyć kłopotliwy. Mam też w domu prawie 4 latka, którego przed/ po pracy ogarniam i zawożę/odbieram z przedszkola. Mąż ma niestety teraz taka pracę, że nie może mi pomóc. Jak mdli to wyzwaniem jest zdążyć na czas...
W poprzedniej ciąży dość szybko poszłam na zwolnienie i po macierzyńskim bardzo cieszyłam się na powrót do pracy. Bardzo brakowało mi ludzi, bo siedziałam sama w 4 ścianach, albo z synem który bardzo bardzo bardzo źle spał (mam nadzieję że teraz będzie "śpiący" dzidziuś 🙈).
Ja planuję pracować tak długo jak samopoczucie będzie mi na to pozwalać, mam plan do 8 miesiąca, ale życie zweryfikuje, to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać. Pracy nie mam ciężkiej i męża pod ręką. Zobaczymy jak to będzie.
Nie informowałam jeszcze szefa i w sumie nie wiem sama kiedy powiem, może za tydzień jak na USG wszystko będzie prawidłowo, będę wtedy 9+2 (szef jak się dowie, to pewnie zmniejszy mi zakres obowiązków, więc byłby to dodatkowy plus).

I oby tym razem był śpiący dzidziuś😁🤞

reklama
Kiedy mówicie w pracy że jesteście w ciąży ? Do kiedy chcecie pracować?

Ja pracuje w biurze , w sprzedaży, ale działam na tel i przez kompa. Jest to praca na wynik, więc dość stresująca. Dojazd mam dosyć kłopotliwy. Mam też w domu prawie 4 latka, którego przed/ po pracy ogarniam i zawożę/odbieram z przedszkola. Mąż ma niestety teraz taka pracę, że nie może mi pomóc. Jak mdli to wyzwaniem jest zdążyć na czas...
W poprzedniej ciąży dość szybko poszłam na zwolnienie i po macierzyńskim bardzo cieszyłam się na powrót do pracy. Bardzo brakowało mi ludzi, bo siedziałam sama w 4 ścianach, albo z synem który bardzo bardzo bardzo źle spał (mam nadzieję że teraz będzie "śpiący" dzidziuś 🙈).
Ja juz od 3 tygodni jestem na zwolnieniu, czyli w zasadzie od momentu kiedy potwierdziłam ciążę. Ale ja pracuję jako pracownik obsługi w szkole więc lekarz powiedział że w tym wypadku mam zapomnieć o pracy.

Do góry