reklama

Wrześnióweczki

reklama
Przyszłam się przywitać, dzisiaj potwierdziło się wszystko - będzie dzidzia, termin na 10-11 września :)
Moje mdłości rozwiązały się same, w sumie, wystarczy że jem regularnie co 2-3 godziny i jestem w stanie normalnie funkcjonować, niestety poza serkiem almette z ziołami przełykanie czegokolwiek kończy się mdłościami, no i dochodzi zgaga :(

Pytanie do mamuś co już mają mniej więcej 5-6 letnie pociechy - powiedziałyście już o rodzeństwie? Ja się waham, nie wiem czy to nie za wcześnie, czy poczekać, czy wręcz odwrotnie - już teraz uświadamiać córkę o tym, że będzie nowy dzidziuś w rodzinie.
Witam i gratuluje ! Wydaje mi sie ze to zalezy od tego czy chcesz aby reszta swiata dowiedziala sie o ciazy. Dzieci w tym wieku wyklepia wszystko. Moj syn wlasnie z tego wzgledu jeszcze nie wie bo to narazie tajemnica.

Dzisiaj dopadla mnie zgaga! Wkoncu jakis objaw :)

Zazdroszcze :) coraz blizej 12stego ;)

Owszem, ale i tak jakoś mi się ten czas dłuży.

Mdłości już nie mam, cycki nie bolą (i nie bolały) tylko sutki, ćmi mnie ciągle w podbrzuszu, teraz mam chyba gazy, to mnie tam na dole dodatkowo kłuje. Czy to normalne, że tak długo ćmi? Nadal nie mam ochoty na słodycze, często sikam i nie mogę spać na prawym boku. Dobrze, że w piątek mam usg to jak zobaczę większe Maleństwo z bijącym serduszkiem to się uspokoję :)

reklama
Witam. Mogę dołączyć?

Od dawna wiemy o ciąży, ale dopiero lekarz dzisiaj podał mi termin porodu. Termin mam na 5.09. Z @ 25.08 było by ale lekarz mówi, że musiałam zajść w ciążę przed @, której już nie dostałam. To jest moja 6 ciąża w tym 3 poronienia 2013.12.28 i dwa pod koniec 2015. Mam już dwie córki. Starsza w maju skończy 6 lat, a młodsza w sierpniu skończy 4 lata. Teraz jestem pod stałą kontrolą lekarzy przez poronienia i przez nadciśnienie, bo choruje na nie. Ostatnio brałam dupathon 3 razy po 1 tabletce co 8h, a dzisiaj już kazał mi lekarz brać 3 razy po 2 co 8h i tabletki na nadciśnienie dopegyt 2 razy po 1 tabletce. Do tego mam jutro zadzwonić do Poradni Matczynno-Płodowej, bo dostałam skierowane przez poronienia i do 13tyg muszę się pojawić u nich. Na 25-27.02 muszę się zapisać. Kolejną wizytę u ginekologa mam za dwa tygodnie. Maluszek zdrowy i bardzo ruchliwy. Mam nadzieję, że w końcu doniosę ciążę.

Pozdrawiam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry