reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Boli noga, ale to taki tępy ból nie jakiś silny. Chodzi o to że zakrzepy są niebezpieczne, bo jak skrzep się dostanie do płuc to nawet grozi śmiercią. Ale u mnie to dopiero początki, więc jak zacznę leczyć to będzie dobrze :)

Pociesze Cię, że ja też chyba będę miała problem z hemoroidami przez moje ciągłe zaparcia. A leczysz się jakoś?

To koniecznie musisz to usg zrobić. A to bezpieczne w ciąży???

Ja nie mam zaparć, odkąd jestem w ciąży luźno się załatwiam. A hemoroidy mam od 5 lat. Pomagał diosminex tableti i żel pro rectal. Ten żel jest właśnie dla kobiet w ciąży ale jest dość nowy i nie każda apteka ma, kosztuje ok 30-40 zł, czasem w aptece internetowej można taniej kupić. Naprawdę polecam.

tak, tak..to takie zwykłe usg jak ciążowe tyle że na nodze :) Ogólnie kobiety w ciąży są bardziej narażone na zakrzepy żylne, dość często to się zdarza. Są bezpieczne leki na to :) ważne, żeby nie lekceważyć problemu :)

to jak moje domysły się sprawdzą to będę korzystała z tych leków, dziękuję :)

A na takie usg się długo czeka??
Diosminex to nie wiem czy można, ja brałam raz na jakiś czas. Długo szukałam dobrego żelu i znalazłam ten pro rectal żel

Załączniki

• 1453503238348.jpg
    1453503238348.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 60
  • 1453503245465.jpg
    1453503245465.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 53
Jak nie masz skierowania to trzeba prywatnie. To zależy jakie miasto, u mnie ze skierowaniem na nfz ok.tygodnia więc nie jest źle, a lekarz bardzo dobry ponoć :)

Też mam nadzieję, że mi się nie przyda, ale zawsze warto znać dobre środki na takie dolegliwości :)

reklama
Do góry