reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

No ja np nie wymiotuję ani nie mam wstrętu do zapachu a jak leżałam w szpitalu to dziewczyny opowiadały że od wymiotów nie wiedziały jak sie nazywają , no i do kuchni nie mogły wchodzić ;)

reklama
Ja wymiotów też nie mam, ale tylko odruch wymiotny czasem. Nie mam zachcianek jedzeniowych, wstrętu do zapachów też nie. A koleżanki moje jak były na etapie ciąży co ja teraz, to ciągle narzekaly na zmęczenie i senność, a ja nic. I się dziwią, że jak to ja śpiąca nie jestem.

Ale naskrobalyscie :)
Mnie tez piersi nie bola chyba ze je mocniej przydusze.
Tez uwielbiam spac na brzuchu. Ciezko bedzie sie rozstac z ta pozycja.
Ja oprocz uczucia zimna i sennosci dalej objawow brak.
W pierwszej ciazy nie mialam mdlosci wiec nie wiem z czym sie borykacie. Wtedy odrzucilo mnie od kawy. Tym razem mam niechec do slodyczy. Brzuch raczej nie boli. Czasami ćmią jajniki.
Moj brzuch plaski i pewnie dlugo tak zostanie. w 1 ciazy dopiero w 6 miesiacu zaczelo byc cokolwiek widac

Witaj Marzen! Gratulacje i wszystkiego dobrego :) My chyba na podobnym etapie,ale widziałam, że masz termin na 3.09? Ja na 2.09 ale jeszcze kończę 8 tydzień. Kiedy miałaś ostatnią @?

Ja też jestem zmęczona i senna, mam nadzieję, że te mdłości i rozbicie miną po 3 miesiącu, bo rozkręcam z mężem biznes i muszę być tam niedługo obecna. Póki co wszystko na głowie męża :/

KasiaMarysia próbowałaś przegryzać migdały? mi pomagają. Wcześniej też podjadałam miętowe cukierki i też pomagały, ale zaczął mnie boleć ząb i dziąsła i przestałam :)

Polecam zjedzenie czegoś przed wstaniem z łóżka. Ja jak wstanę zanim coś zjem to męczą mnie mdłości cały dzień :(

A ja mam niesamowity apetyt. Najbardziej na słodycze. Zajęć się do syta a potem mi niedobrze i zoladek jak balon i wzdęcia i zaparcia. Masakra sama sobie jestem winna ale nie mogę się powstrzymać

reklama
Dziewczyny, podobno na mdłości dobra jest szklanka wody z cytryną, ale trzeba wypić ja przed wstanie z łóżka. Ponoć pomaga. I napar ze świeżego imbiru pomaga.

Do góry