reklama
KasiaRo
Fanka BB :)
Teoretycznie takim wiekiem jest u mezczyzn 55 lat.A jeżeli tata dziecka jest starszy ok 40 czy to jest wskazanie do badań prenatalnych? Mnie lekarz mówił że będą robione bo chodzę prywatnie ale zastanawiam się czy jest ryzyko
Ale wg statystyk ok 70% dzieci z wadami genetycznymi rodza mlode kobiety, tj przed 35 rokiem zycia. Takze niestety wiek to nie wszystko. A badac sie warto.
Dziewczyny a jakie macie wskazania co do zwolnienia? Ja cały czas pracuję
Ja mam pracę przy komputerze, chciałabym pracować jak najdłużej, ale coś mi się wydaje ,że już w sierpniu wybiorę się na L4

kornela123
Ale przeciez to jest usg z pomiarem faldu karkowego,sprawdzana jest kość nosowa,serduszko,narządy dzidziusia,konczyny itd. Mnie nikt w poprzedniej ciazy nie pytal tylko gin zrobil.
Nie mowie tu testach pappa czy inwazyjnej amniopunkcji.
Ja mam w karcie ciazy-1. Usg we wczesnej ciazy,2. Okolice 12 tc,3. Polowkowe i 31-33 tc.
Nie mowie tu testach pappa czy inwazyjnej amniopunkcji.
Ja mam w karcie ciazy-1. Usg we wczesnej ciazy,2. Okolice 12 tc,3. Polowkowe i 31-33 tc.
KasiaMarysia23
Kornela123 czyli usg prenatalne??
Witaj Sara :-)
Ja chyba od kwietnia pójdę na zwolnienie
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Oj, jakieś problemy ze zdrowiem, cz szkodliwa praca?
KasiaRo
W celu przygotowania sie na ewentualne przyjscie na swiat dziecka, ktore bedzie wymagalo szczegolnej opieki. Zeby lekarze byli przygotowani przy porodzie na taka sytuacje, zeby wybrac szpital z odpowiednim zespolem i sprzetem, zeby zaplanowac ewentualne leczenie po narodzinach dziecka. Z tego typu powodow.
reklama
kornela123
Mi sie wydaje,ze to usg miedzy 11 a 13 tc to jest to prenatalne. Mi gin zrobi bankowo bo juz zapowiedział i o żadne obciążenia mnie nie pytal.