reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówki intymnie...

reklama
A u mnie teraz miesiąc abstynencji.:-( Ale jak mój M wróci to jak wszystko będzie ok to poszalejemy. Dzisiaj mi wysłał zdjęcie w mundurze no i jak ja mam się skupić. :-D

U mnie też na razie abstynencja bo gin przypisał mi globulki. Mam wielką ochotę a tu mi nie można, masakra jakaś ,ale dam radę:tak:.

Dziewczyny czy któraś z Was wie może do którego tygodnia można uprawiać seks? Na stronach czytam, że 6 tygodni przed porodem trzeba się wstrzymać. Ale to trochę dziwne dla mnie, skoro ciąża przebiega bez najmniejszych komplikacji to czy jest taka potrzeba? Czy któraś z Was może pytała o to lekarza i ma informacje z pierwszej ręki?

Jak niby nie ma przeciwwskazań od lekarza to słyszałam że można do końca. Seks niby dobrze wpływa na szyjkę macicy, taki przyjemny masaż. Jak będziesz u lekarza to możesz spytać.

Znalazłam takie coś:
" Po 36. tygodniu ciąży współżycie jest zalecane, aby wyindukować skurcze macicy, które lepiej przygotują szyjkę do porodu. Wtedy można też kochać się bez prezerwatywy, bo prostaglandyny zawarte w nasieniu służą do zmiękczenia i lepszego przygotowania szyjki do porodu."

ohh znalazlam ten temat :( i jakos mnie zdolowal .... :p my nie mozemy prawie od poczatku ciazy, bo najpierw mialam ryzyko i krwawienia , chwila spokoju i pieszczoszek ;) a pozniej znowu skrocona szyjka i tak az do teraz i lekarz dal nam calkowity zakaz jak to powiedzial doslownie 'no sex' :/ zazdroszcze wszystkim mamuska, ktore moga :p :(((
To na prawde trudne, zwlaszcza pewnie dla mojego mezusia :/ ale coz zrobic, zdrowie maluszka jest dla nas najwazniejsze a abstynecja mam nadzieje, jeszcze tylko nas zblizy :) dobrej nocki ;-)

U mnie też na razie abstynencja bo gin przypisał mi globulki. Mam wielką ochotę a tu mi nie można, masakra jakaś ,ale dam radę:tak:.

Ja tez teraz na infekcje mam globulki i napisane jest na ulotce ze z seksu nici jak je przyjmuje.... zreszta mimo mojego dobrego samopoczucia nie przytulamy sie za czesto bo maz sie boi... a ze cos sie Majuni stanie a ze skurcze beda, naczytal sie niewiadomo co i teraz ja mam ochote a on mi mowi "niet" .... no cholera jasna! :D Zeby trzeba bylo meza do przytulanek przekonywac to juz jest chyba nienormalne... ale chcice mam jak niewyzyta nastolatka :D

reklama
Mononoke ja tak miałam w 1-szej ciąży. Mi się chciało, P się bał..i było od wielkiego święta. Teraz już się nie boi..ale mi się nie chce..

Do góry