reklama

Wrześniówki u lekarza.

Monaliza - super relacja! :)

Gorgusia - dzieki kochana. Pewnie i tak najpierw beda mi pobierac krew i sprawdzac wszystkie hormony tarczycy, bo sam fakt, ze tsh w normie o niczym jeszcze nie swiadczy przy podwyzszonym anty TPO (chociaz przyznam szczerze, ze jeszcze nie do konca te mechanizmy rozumiem). Tez sie pocieszam, ze skoro I trymestr sie udal pieknie, to nie moze byc zle. No nic to, nie ma co gdybac, trzeba czekac na wizyte.
dzieki jeszcze raz za slowa otuchy!

Ansure - ciesze sie, ze wszystko ok!

reklama
Ja jutro na 19.20 do lekarza :) JUż się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok. Jestem raczej dobrej myśli bo co chwilę czuję kłujki w brzuchu (rozciąganie macicy, więzadła, to na bank nie bąbel) ale w piątek czułam skrzydełka motyla, dwa razy baaaaardzo delikatnie i od tego czasu już nie czułam :))) Byle do jutra! ach...

Ja też już po USG genetycznym :-D Najszczęśliwsza na świecie chyba :happy: Z Dzidziem wszystko ok! :rofl2: Przezierność karkowa 1,6 mm, kość nosowa jest, struktury mózgowe pieknie sie rozwijają, żyła dopływowa ok, paluszków komplet. Wg. CRL Dzidź ma 71 mm co daje 13 tyg i dni ciąży, czyli termin porodu przesujął mi sie z 18.09 wg OM na 15.09 czyli nie duzo :) Torbiel w 4 tyg ciąży miała 3,5 cm, teraz ma tylko 2 cm. :happy2: Pani doktor zbadała mi mocz i niestety mam zapalenie pęcherza i jakiś grzyb :crazy::baffled: Dostałam antybiotyk na zapalenie i globulki na grzyba. :nerd: Mam nadzieje, że pomogą. Jestem Mega Przeszcześliwa! :-D:-):-p A oto mój Dzidź we własnej osobie:
USG genetyczne 13tyg. 2 dni wg. USG modified.jpg

Ostatnia edycja:
Anusienka gratuluje udanej wizyty, gicio, ze wszystko jest jak tralala, co? Czlowiek sie czuje jakby kamien z serca mu spadl...
Maybebaby trzymam kciuczki mocno zacisniete, nie denerwowac sie na zapas bo nie wolno.
Pok wszystko bedzie dobrze, dusza sercem jestesmy z Toba!!!!!Ja tam mysle sobie tak-najgorsze sa pierwsze 3 miesiace. Jak juz ten okres sie przejdzie i z dzidzia jest ok, to juz tylko do przodu, a drobne wyboje po drodze nic juz nie zmienia. :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny śliczne maleństwa! Jak się patrzy na te zdjęcia, to się człowiek zastanawia czy to chłopczyk, czy dziewczynka:-D
My jutro wizyta, na razie się nie denerwuję;-)

Się na niczym skupić dziś nie mogę. Byle do wieczora. Chcę już zobaczyć, że wszystko ok. Dziś na wizytę po raz pierwszy wejdzie ze mną mąż :) Zawsze ze mną jest ale w poczekalni. Lekarz mówił, że od 13tc to już przez brzuch robi i mąż jeśli ma tylko ochotę może jak najbardziej być przy mnie. A ja już 13 skończyłam, weszłam w 14 więc mam nadzieję, że dowcipnego nie bedzie.

Maybebaby - trzymam kciuki :)
Ja 2 USG miałam dopochwowo. Okazało się, że mam lewozgięcie macicy i nie dało się zrobić badania przez brzuszek. Wszystko ma się jednak unormować.Mój M zawsze jest ze mną - nie ma przeciwskazań, jutro też razem idziemy do lekarza :)

reklama
Mialam na brzuszkach wkleic, ale chyba lepiej tutaj , oto nasze pierwsze zdjecie z pierwszej wizyty, malenstwo ma 7 cm bez nozek i spalo sobie wiec polozna kazala zakaszlnac (nie wiedzialam ze tak to dziala) no i sie obudzilo, poprzekrecalo pokazalo buzke i pomachalo :-)Zobacz załącznik 446515

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry