reklama

Wrześniówki u lekarza.

dzięki axari masakryczie zabrzmi też uwielbiam szorstką stronę gąbki :) tylko dotychczas szorowałam nią piersi naokoło brodawek, brzuch i uda. Bałam się brodawek ale dziś spróbuję. Skoro jak mówisz u Ciebie pomogło to wiem, że nic sobie nie zepsuję ;p :DD

reklama
Meybebaby ja hartuję brodawki, podczas kąpieli szoruje je tą ostrą stroną gąbki, wiem, ze to strasznie brzmi, ale daje rewelacyjne efekty, w zasadzie nie miałam dużych problemów z karmieniem piersi, jak się ssak dorwał, to nie bolało tak mocno:-D
ja słyszałam że to przestarzały sposób naszych prababek i tylko dodatkowo podrażnia. ja bym sie nie odważyła

Maybebaby na pewno nic nie popsujesz:-D a brodaweczki tak się zahartują, że jak maleństwo będzie ssało, to raz, że mniej boli (a boli jak jasna cholera), a dwa nie pokaleczy tak mocno. Na pokaleczone brodaweczki, jak i również na okolice pępka (dookoła kikuta) dzidzi polecam maść Tribiotic cena 3 zł w aptece. Położna poleciła mi w szpitalu, nie kazała smarować tym fioletowym gównem, tylko spirytusem, i żeby nie wysuszyć skóry do około kikuta tą maścią właśnie.
Kasieczek :-Dale się staro poczułam!! Nie hartuj, nie hartuj, ale później z ssakiem u cycka będzie już za późno! Ja karmiłam całą trójkę, do 2 lat więc wiem co mówię:-p
E, trza iść na główny, bo tu wiesci od lekarza:tak:

Ostatnia edycja:
Oj bardzo przepraszam, przecież nie miałam na myśli Ciebie tylko sposób;) Ja słyszałam żeby na miesiąc przed porodem smarować maścią maltan i tak zamierzam zrobić;)

Witam nowe na forum wrzesniowe, przyszle Mamusie Weronikazzz, do_ti, Brygitte:-):-):-)

Brygitte mamy wiele wspolnego ja rowniez jestem pierworodka, wstepny termin z USG na 20-go, jesli przenosze 15 dni to urodze na swoje 27 urodziny, dodtakowo rowniez jestem zodiakalna Waga i mieszkam kolo Zielonej Gory a to od Poznania "rzut beretem" :-D

ja słyszałam że to przestarzały sposób naszych prababek i tylko dodatkowo podrażnia. ja bym sie nie odważyła

zgadzam się :)

Ja dziś byłam na wizycie i "na macanego" wygląda, że wszystko jest w porządku tzn. rośnie odpowiednio do wieku ciąży. Ale po dzisiejszych wieściach od Gdynianki byłabym spokojniejsza jakbym zobaczyła maleństwo na usg a przynajmniej usłyszała serduszko. A tu na usg muszę czekać jeszcze 4 tygodnie do 17.04 (21 tydz).
Chciałbym już poczuć ruchy. W pierwszej ciąży poczułam jakoś koło 20 tygodnia, teraz ponoć powinno być wcześniej ale póki co chyba jeszcze za wcześnie.

poczujesz zobaczysz ja dzisiaj kolejnego pukańca zaliczyłam od synka:)

Mnie w diecie szpitalnej zawsze rozwalało jajko na twardo w sosie chrzanowym, na obiad. :-D albo te zupy mleczne na śniadanie. Jak są wydawane posiłki w szpitalu, to się czuję jakbym brała udział w jakimś filmie Barei :)))

taaa i kaputa na obiad dla matek karmiąxcych... a potem dzieci cierpiały...

Maybebaby na pewno nic nie popsujesz:-D a brodaweczki tak się zahartują, że jak maleństwo będzie ssało, to raz, że mniej boli (a boli jak jasna cholera), a dwa nie pokaleczy tak mocno. Na pokaleczone brodaweczki, jak i również na okolice pępka (dookoła kikuta) dzidzi polecam maść Tribiotic cena 3 zł w aptece. Położna poleciła mi w szpitalu, nie kazała smarować tym fioletowym gównem, tylko spirytusem, i żeby nie wysuszyć skóry do około kikuta tą maścią właśnie.
Kasieczek :-Dale się staro poczułam!! Nie hartuj, nie hartuj, ale później z ssakiem u cycka będzie już za późno! Ja karmiłam całą trójkę, do 2 lat więc wiem co mówię:-p
E, trza iść na główny, bo tu wiesci od lekarza:tak:

teraz dobry sposob na pępek to octanisept ... u nas pepus odpadl po 4 dniach... mozna też na kropcze stosować a co do brodawek to się juz na głównym wypowiedziałam :)

KasiaP-P jedzenie w szpitalu jest okropne, kiedyś jak leżałam na położnictwie w Zabrzu to obok był karny zakład i wyżywienie dla kobiety ciężarnej na jeden dzień to 2,50, a dla osób zamkniętych 9,50 i gdzie tu sprawiedliwość :/

Axarai ostatnio coś mi pani doktor mówiła, że może to być jednak koniec sierpnia - duża dzidzia, ja na prenatalne idę na początku maja. Najpierw muszę zadzwonić ;)
Ale Ci się uzbierało tych 13nastek :D

Maybebabe mnie też niestety ciałko zmusza do zwolnienia tempa. A zawsze było mnie pełno wszędzie i lubiłam kilkugodzinne spacerki. A teraz nim mi się nie chce :) a po 6 kilometrowym spacerku 2 dni bolą mnie łydki :)))))) szok
Ja muszę się smarować kremem dla brzuchatych, bo brzuch mnie swędzi i plecy, a przy okazji mazam całą resztę ;)
Chodzę do lekarza co miesiąc - i też z kasą cienko, bo mamy remont, najgorsze było ostatnio jak wyskoczyło mi wysokie ciśnienie i musiałam iść w tym samym miesiącu na dodatkową wizytę i dodatkowo 100 na leki :(

Maluszek luteinę też brałam przez pierwsze 3 miesiące - okropność, ale wolałam doustnie niż dopochwowo, bo od razu dostałam grzybice - potem od lekarza się dowiedziałam, że tą dopochwowo też mogę doustnie brać. A teraz muszę brać na skoki ciśnień i, co dla mnie jeszcze gorsze, żelazo do żucia - będę miała brązowe zęby :(
A jeszcze do tego tak mnie dziąsła bolą, że nie mogę sobie porządnie wyszorować ząbków i mam język w zgniłym kolorze :D

Axarai dobre, chyba też zacznę "znęcać się" nad moimi brodawkami, bo potem jak maluch się dorwie to inaczej będę wyć ;)

pozdrowionka

Wczoraj byłam na wizycie i tak dzidzi zdrowa i nieźle fikająca :D gin nie dawał rady zmierzyć zbadać :0 :D jak to mówi"ale czułe ucieka jak się tu chce przyglądnąć"hehe a to sie obracało a to podskakiwało :D rączki do buźki brało ;))no widok cudny(ale to wiecie hehe):))jak się zapytałam o płec to gin mówi że nie chce zgadywac woli poczekac także czekamy na kolejne usg ;)
Następna wizyta 18 kwietnia(koniec 17 tc)moze będe miała usg ale tego nie wiem ale jak będę miec no to wtedy juz powinnam poznac płec :))

Jestem spokojna ;))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry