reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Mnie to zawsze zastanawia, jak lekarze potrafią sobie wszystko olewać! Co z tego, że się chodzi na NFZ, przecież też mają za to płacone, a taką łaskę robią! Jak poszłam prywatnie, za 200 zł, to się czułam jak królowa;-)
Doti, Merlin, Jumabe &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pozytywne wieści dzisiaj!!!!

raz,dwa, trzy ,...,osiem, ..., dziesiec, ..., dwadziescia, ..., sto
zadowolona to ja dzis nie jestem, znowu u gin nic nowego, wydawalo mi sie, ze mialam miec kolejne usg po 33 tygodniu, a dzis sie dowiedzialam, ze dopiero po 36tym... taaa pewnie szybciej urodze, bo Oliwka przyszla na swiat w 36tym
w dodatku nasluchalam sie pod gabinetem, ze u nas w szpitalu tna wszystkie jak leci i zszywaja ponoc byle jak tak, ze sie rozlazi i sie dostaje rope itd. zajefajnie
jedyna pozytywna mysl to to, ze brzuszek zbadany przez brzuch ok, i tetno dziecka tez

takimi gadkami to sie nie przejmuj, pewnie trafiłaś na narzekające
nie martw się tym na zapas

najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok

i oczywiście kciuki za wizytki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

martusia1605 ja też dopiero dziś miałam robione to usg z pomiarami chociaż lekarz na każdej wizycie robi usg bo tak sobie akcje serca sprawdza. nie denerwuj się bo maleństwa szkoda;)

niedawno wróciłam z wizyty zadowolona w 80% ;) w usg wszystko super, z wymiarów wychodzi 35t3d czyli 6 dni do przodu, jest raczej drobna bo waży tylko 2190g i jednak jest dziewczynką :) (ostatnio lekarz dopatrzył się siusiaka ale to musiał być jakiś cień albo pempowinka bo "słaby" ten siusiak był jak na moje oko;) ) wymiary ma idealne bo rozbieżność tylko 3 dni:) ułożona główkowo czyli można rodzić ;) znowu nie badał mnie na fotelu i nie dał skierowania na krew, mocz i hbs mówi że mamy czas - da za 2 tygodnie. Przynajmniej skierowanie na wymaz do położnej dał i zrobie go w środę bo podobno trzeba to zrobić rano a dopiero w środę położna jest rano:) no i to chyba tyle ;)

A i od położnej dostałam paczuszkę witaminek + DHA - zapas na całe 6 dni hehe:D

Ostatnia edycja:
&&&& za dzis :)

ja dzis z holterem RR [cisnieniowy]. dziadostwo sciska mi reke w dzien co 15min i w nocy co 20min :szok:. i jutro w ten upal musze odwiezc do 10 rano ;/. holter ekg nie przyniosl dobrych wynikow-znowu tachykardia zatokowa i przyspieszony puls...

co do usg na NFZ z racji tego ze nie bylo wolnych terminow mam chyba po 33tc [9.08]. ale zaraz mi kolezanka zalatwi w lux medzie bez wizyty u gina :)

Martusia nie denerwuj sie. moze da sie jakos przyspieszyc? pytalas sie? i przede wszystkim czemu w 36tc?

reklama
*martusia* też to miałam na ręcę, co 20 min sie załączało. Tylko, że ja miałam to w szpitalu. Najgorsze było to że nie mozna tego było sciągnąć do kapieli :/ Prysznic z tym to były niezłe wygibasy... zeby tego nie zamoczyc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry