reklama

Wrześniówkowe mamy

ja jestem:-)
Ale mam pytanie do kolezanek z UK...sorki ze mecze ptaka:zawstydzona/y: ale licze na wasze doswiadczenie...tym razem o oliwke do masazu. Jaka polecacie? bo ja widzialam tylko kosmetyki Johnsona a z tego co wiem one uczulaja..liczylam na Hippa ale tego tez brak:-(..wiec jaka polecacie? qrcze mimo stosowania tego mleka dla skazowcow ( za 34£!!!!!:szok:;-)) Stas ma dalje te czerwone policzki...choc daje mu kaszke a on juz jest z jakims tam mlekiem bo bezmlecznych nie widzialam...oj jak nie urok to...
A moj J ma dzis urodziny i zaraz bedziemy swietowac - winko juz przygotowane wiec bedzie...przytulasnie:-p:-)

reklama
Hruda a ja słyszałam opinię że kosmetyki jonsona są tylko takie dziadowskie w Pl a w innych krajach są ok, więc może jak nie ma innej to kup tą
i co nie ma kaszek bezmlecznych, szok co za kraj

Jestem w szoku Zuzka taka nieruchawa byla a teraz to chyba postanowila przed polowkowymi urodzinkami(ma czas do cztartku:) )dogonic rowiesnikow. Gada jak najeta i piszczy (niestety) tak ze czasem nawet lezka jej poplynie.Kupilismy jej takie puzzle piankowe na podloge i jak ja na nie dajemy to kreci sie dookola jak szalona aaaa i zaczyna przyjmowac pozycje czworacza ,moja dziewczynka kochana....................................a tak sie o nia martwilam

Luandzia, no to gratuluję tych postępów Zuzy! Super :-) Myślisz, że ma na to duży wpływ pomoc rehabilitantki?
Mam nadzieję że Oskarek też tak zacznie bo jak narazie to nie za bardzo wykazuje ochotę do samodzielnego poruszania się :no: Nadal się nie przekręca na plecki lub brzuszek, co mnie już trochę niepokoi. Lekarze uparcie twierdzą, że mam mu to pokazywać i go turlać i zakuma. Póki co jednak nie ma efektów. Wiem, że każde dziecko ma swoje tempo i rozwój przebiega skokowo, ale jakaś niecierpliwa jestem ;-)

doti i ty się doczekasz kolejnych etapów rozoju, a co do przekręcania to ja się bawiłam z małą w turlanki i takie przekręcanie podczas przewijaniabrałan za pieluchę ręką jedną od przodu a drugą tak bardziej za bioderka i przekręcałam na lewo i prawo coś jak zawidtkowski pokazuje podczas bezpiecznego przewijania ale zagmatwałam o zgrozo ale może ktoś zrozumie

Sama nie wiem czy to przez ta rehabilitacje czy poprostu przyszedl jej czas ? To nie sa jakies skomplikowane cwiczenia napisze Ci na priva jak cwiczymy.Aaaa i ta pani bardzo polecala ten basen .Z pleckow na brzuszek tez jeszcze sie nie przewraca a z brzuszka zaczela tydzien temu w niedziele ,przewracanie na boki to kwestia ostatnich paru dni. Jezeli nic poza tym przewracaniem Cie nie niepokoi to na pewno wszystko jest w porzadku. Bylam tez (przez przypadek) na konsultacji u tej pani rehabilitantki ktora miala z nami zajecia na szkole rodzenia i ona powiedziala ze mala rozwija sie wzorcowo i nie ma czym sie martwic.Ja troche spanikowalam (nie ma chyba nic gorszego niz porownywanie dzieci no i pediatra troche mnie nastraszyla) ale teraz mysle ze rzeczywiscie kazde dziecko ma swoje tempo i w tej chwili ta rehabilitacja nie jest jej juz potrzebna(przez pewien czas rzeczywiscie miala bardzo napiete miesnie ,nie moglam np zgiac jej nozki ale teraz wszystko jest juz ok)

Jak pisalyscie o tych gratisach to tak z glupoty wypelnilam ta ankiete z nivea ale nie podalam zadnego adresu znajomych wiec myslalam ze nic z tego a tu niespodzianka przyslali mi ta wode morska przynajmniej jeden mily akcent w dniu dzisiejszym

Luandzia - z tego co wiem musisz go wgrac na youtube lub wrzuta i podac nam linka..ja tak zrobilam - tzn J - jak Stas zaczynal swoja radosna tworczosc z lyzeczka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry