Staśkowi wychodzi 3 ząb, górna prawa jedynka: wysypka, duuużo śliny, pomacerowana buziuńka, brak apetytu, marudny, zobaczymy jak będzie dziś spał. Viburcol jak dostanie to od razu za przeproszeniem wysrywa, więc nawet nie będę mu go aplikować.
Klaviel - to pewnie potrzebuje więcej snu. Jak to mowia, jak dziecko spi to rosnie.
Justyna - e o zadowalaniu meza, to juz tutaj zostalo dorobione

tego mi nie opowiadala. Ja tez Staska ubieram w body z dlugim rekawem i na to bluzka z dlugim rekawem, rajstopki i skarpetki na te śmierdziuszki

U nas temperatura w domu to 20 st. Na spacer nakladsam mu spodenki i kamizelkę i taki dosc lekki kombinezonik. Muszę kupić wiosenną czapeczkę.
Co to jest sportka? Swoją drogą ten twoj facecik to komunikatywny człowiek juz!
Tygrysku - Dzieci ze skazą nie mogą jesc przetworów na bazie mleka krowiego. Czasem jest to tylko lekka nietolerancja białka krowiego i wystarczy jak dziecko spozywa je troche rozbite - jak to jest np. w Bebilonie Pepti, ale niektore dzieci i z nim mają problem więc wtedy piją rozbite na małe cząsteczki białko krowie jakie jest w Nuramigenie, albo mleka na bazie białka sojowego - Bebilon Sojowy, Humana SL, Bebiko Sojowe.
Dobrze jest kiedy szybko sie zareaguje i przejdzie na odpowiednia dietę, bo z lekkiej nietolerancji moze to przeksztalcic sie w regularną skazę białkową i wtedy jest ciężej, moze dłużej trwać, dziecko moze uczulac nawet białko kurze.
Hruda - ja się nie obrazam tak łatwo

podstawa to trzeba chcieć mnie obrazic. Nie wiem jak tam u nich z przyrostem naturalnym, myslalam zawsze ze kiepsko, bo maja tak przyjazna polityke imigracyjna i prorodzinna.
Luandzia - miłego, urokliwego wieczoru, wspaniała niespodzianka.
Nuśka - dziękuje za wsparcie, za tydzien wracam i idziemy do Ikei połazić i po okolicznych sklepach i mi sie nie wymigasz! Jakos mi sie cos w tym moich nielicznych szarych komorkach kolacze - cz Ty wracasz niedlugo do pracy?
Atru - mam nadzieje, ze u Was sytuacja sie przejasnia.