reklama

Wrześniówkowe mamy

Hruda - może spróbuj kłaść jego ulubioną zabawkę poza zasięgiem ręk, żeby zaczął się do niej przsuwać albo daj mu balonik jak mu będzie uciekać to zacznie za nim się przesuwać.
Mój mały długo potrafi "biegać" za balonikiem a jak go dopadnie to ma wielką frajdę:-D

reklama
Hruda - może spróbuj kłaść jego ulubioną zabawkę poza zasięgiem ręk, żeby zaczął się do niej przsuwać albo daj mu balonik jak mu będzie uciekać to zacznie za nim się przesuwać.
Mój mały długo potrafi "biegać" za balonikiem a jak go dopadnie to ma wielką frajdę:-D
Enia - z balonikiem nie probowalam ale zabawki zawsze lekko oddalam od zasiegu jego raczek...ale on popatrzy, zlokalizuje odleglosc, oceni ze mu sie to nie oplaca i dalej sie obraca w kolko...az wszystkie beda juz za daleko to zaczyna sie denerwowac i piszczy a potem placze...
Czasem mysle ze to przez brak taty na co dzien jest tak jak jest...:-(:-(:-(

U nas też taty nie ma na codzień:no: jest tylko w weekendy:dry:.
Może rośnie Ci mały leniuszek;-)
A przyszło mi jeszcze do głowy, że można byz ćwiczyć "rowerek" to napewno pomoże nóżkom:-)

witam melduje się że już jestem po kilkudniowej nieobecności:tak:pewnie nawet nie zauważylyście że do was nie zaglądalam:-D:-D:-D:-Dale taka śliczna pogoda,caly czas się z dziećmi smykam i nawet nie bylo czasu na BB:no: :no:
dzis wkońcu bylam zrobić tą wypalanke i....nie bylo tak zle myślalam że bedzie gorzej:dry:no to teraz D będzie mial przez miesiąc post:szok::-D
Mati ostatnio wieczorami przestawil sobie godziny snu zamiast o 19.30 to chodzi spać o 21.30:szok: chyba mu zmienie pory spania w dzienn aby wieczorami prędzej zasypial:tak:ok teraz zmykam poczytac zaleglości i zrobić jakiś obiadek:-) bo o 15.30 jedziemy kupic rower dla D chrzesniaczki bo w niedziele ma komunie:tak:no i zas z portfela troszke kasy ubedzie:sorry2:

Monia, ja zauważyłam, że się nie odzywałaś:tak:

Hruda, a czy Stasiu przemieszcza się w jakikolwiek sposób? Maciuś robi to bokiem, jak krab:-D

Hruda, a czy Stasiu przemieszcza się w jakikolwiek sposób? Maciuś robi to bokiem, jak krab:-D
Jak krab? do tylu? odpycha sie raczkami? moj tylko wokolo - tzn pupa jest w miejsciu a dzieki ruchom na przemienniemi raczek przesywa sie wokolo jak wskazowki zegara - i to wszystko...ale chce sie ruszac, bo jak siedzi to podruguje dupke do gory, jakby skakal niecierpliwie...

Nie, nie do tyłu. Tylko w bok. Odpycha się rączkami. I w taki dziwny sposób dojdzie gdzie chce. A w koło też ciągle się kręci.
no wlasnie:-(...Moj Stas nie dojdzie gdzie chce bo nie ma zadnej metody -ani turlanek, ani karba, ani pelzania - nic! a wiem ze chce sie przemieszczac bo steka i jeczy, ale jakby nie mogl...nie wiem jak go stymulowac...i przyznam ze bardzo mi zal mojego synka:-(chcialabym mu pomoc, nie wyreczac i podawac zabawki ale pomoc...

Hruda, czy Ty piszesz o moim dziecku czy co? Jakbyś opisywałą Oskara. Mogą sobie chłopaki ręce podać, pod warunkiem że im się zachce ;-) Jak pytałam o ten brak ruchomości pediatry to popatrzyła na mnie z politowaniem i stwierdziła że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i mam nie wymyślać problemów...:baffled:

Dobra, lecę po moje maleństwo do mamy, tak tylko zajrzałam po pracy :-)

reklama
witam popoludniowo my ze spacerku wlasnie wrocilysmy kupilam ta paste o ktorej mowa tu byla razem ze szczoteczka mialam farta bo ostatnie bylo
no i hanifce znow sie dostalo ciuszkow body z krotkim rekawkiem body bez rekawka, spiszki i fajowe ogrodniczki w kolorowe paski na lato bo krotkie nogawki sa
co do ruchu moja hani nie raczkuje a oczy w ogol, glowy musze miec przemieszcza sie wszedzie gdzie sie da nawet z lozka spadla :zawstydzona/y: cale szczescie nic sie nie stalo w lozeczku minuty nie usiedzi tylko ja posadze a ta juz stoi ruchliwa jest strasznie do stania sie rwie ale sama siasc jeszcze nie potrafi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry