reklama

Wrześniówkowe mamy

Zauwazylam, ze Macius czesto dostaje mleczko - ma w ciagu dnia chociaz jeden posilek bezmleczny?

Hmmm, nie ma.:-D Tzn. je tak:
6:00- mleko z kaszką
9:15 - kaszka mleczna
12:30 - kaszka mleczna
15:45 - obiadek + mleko
19:00 - owoce z kaszką + mleko
W sumie samego mleka dostaje ok. 300 ml. Za dużo?:baffled: W nocy już nie dostaje. Budzi się czasem, ale już nie musi jeść.

reklama
W sumie samego mleka dostaje ok. 300 ml. Za dużo?:baffled: W nocy już nie dostaje. Budzi się czasem, ale już nie musi jeść.
A nie mozesz mu majndra dac po prostu solidniejsza porcje obiadku a potem owocow zeby ograniczyc mleko? Ja mojemu mleko daje tylko rano i wieczorem i do kaszki,a tak zjada solidny obiadek i deserek owocowy lub jogurtowy. I jak widac moj zarloczek sie najada:-)

na tyle porcji mleka wychodzi Ci 300 ml to po ile on tego mleka pije 15ml jedna porcja???
a obiadek dajesz duzy czy mały słoiczek ??? ja daję duży i troszkę soczku do popicia i jest ok później jakieś owocki i na noc cycuś

Mam taki plan:tak: Ale czy w ogóle ilość mleka na dobę mam ograniczyć? Za dużo pije?:baffled:
Mi się wydaje że 300 ml to nie jest za dużo ciekawe ile moj wypija bo dostaje tak
o 20.30 cycuś
ok 4 cycuś
ok 6 cycuś
ok 11 II śniadanko ok 60-90 ml mleka modyfikowanego + łyż kaszki mannej (tak już powoli go przyzwyczajam)
a potem to już jest jak pisałam wyżej (obiadek później owocki)

Pogode mamy przepiekna,az szkoda siedziec w domu,dlatego tak malo mnie na naszym forum.
Majandra moja tez je mleko tylko rano z kaszka pozniej wieczorem przed snem dostaje butle i raz w nocy.A tak to porzadnyobiadek pozniej deserek.No i czasami zeby miala jakies zajecie to daje jej herbatnika.I mam spokoj.
Kasiu to prawda u nas w Irlandii rodzice nie przykladaja takiej wagi do ubioru dzieci jak my.Dzisiaj naprzyklad jest sloneczna pogoda ale wieje taki zmny wiatr,a na spacerze widzialam matke z dzieckiem ktore bylo ubrane na krotko(spodenki z krotkimi nogawkami i koszulka na krutki rekawek)bez bluzu czy sweterka i na bosaka:szok:Normalnie szok.To ja mialam wyrzuty sumienia ze swojej Naomi zalozylam skarpeteczki a nie cieniutkie rajstopki i nakrylam ja kocem zeby nie zmarzla.A w zime tez czasami matki tak ubieraja dzieckoze najchetniej bym jej nastukala za brak rozsadku jesli chodzi o ubieranie dziecka.
Klafiel slicznie wyszla twoja coreczka na zdjeciach.Ogladalm je na NK.I to prawda sliczne masz ciuszki dla niej.Tylko pozazdroscic.

na tyle porcji mleka wychodzi Ci 300 ml to po ile on tego mleka pije 15ml jedna porcja???
a obiadek dajesz duzy czy mały słoiczek ??? ja daję duży i troszkę soczku do popicia i jest ok później jakieś owocki i na noc cycuś

Nie, no dostaje 3 razy po 100 ml. Rano po przebudzeniu, po obiedzie (mały słoiczek, mam zamiar robić już duże) i na kolację.

reklama
Nie, no dostaje 3 razy po 100 ml. Rano po przebudzeniu, po obiedzie (mały słoiczek, mam zamiar robić już duże) i na kolację.
Wlasnie doczytalam w "madrej" gazecie ze dziecko 11 miesieczne powinno jesc 600ml mleka, tak wiec nasze 7-8-9 miesieczne na bank 500ml.
Ja mojemu daje 210 ml mleka (bez kleiku czy kaszki) x2 plus kaszka z 120ml.
Naomi - mnie tez czasem ciarki przechodzily jak widzialam ubrane maluszki. Mnie samej bylo chlodno w sweterku a te angielskie "kidsy" w krotkim rekawku i szortach a ich mamy same ubarne oczywiscie cieplej niz ich pociechy:szok::crazy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry