reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Alekarka nic Wam nie zaleciła??? Nie podajesz wit D3??? :szok::szok::szok:
Ano nikt nie zalecił:sorry2::sorry2:
Jak w szkole rodzenia jedna polka się zapytała o podawanie wit. D3 dziecku to położna zrobiła wielkie oczy i powiedziała że nie podaje się. tylko wit. K zaraz po urodzeniu...
Mój jest karmiony melkiem modyfikowanym i tam już jest wit. D3 więc dostaje w jedzeniu, ciemiączko mu się zarasta ładnie jest wielkości opuszka palca no i jest silny... wiec chyba wszystko OK

Blimka - nie ma jeszcze powodu do zmartwienia, im pozniej wyrosna ząbki, tym lepiej są zmineralizowane i trwalsze. Ale do tego odpowiednia higiena i pelne uzebienie do 30tki gwarantowane. Tak jak nie chwaląc sie ja - do ciąży ani jednego ubytku :sorry2: Pierwszy zabek mi ponoc wyszedl po ukonczeniu 8 mesiecy. Po ciazy i karmieniu piersia inaczej to juz wyglada :dry:
No nie wiem jak to właśnie jest z tą trwałością ząbków... w sumie to nie martwie się tylko chciałabym żeby mu jużwyszły te zęby bo strasznie cierpi:-(:-( drażniągo te dziąsła i bolą...

Co do ubierania dzieci tutaj to ja na to nie patrzę z jakąś zgrozą, ubieram mojego cieplej dopóki nie chodzi ale jak zacznie biegać to też będę go ubierać na krótko bo mimo ze wiatr jest chłodny to słońce ostro przygrzewa a takie dziecko dużo się rusza i jest mu cieplej niż takiemu które tylko siedzi w wózku. Poza tym dzisiaj widziałam irlandkę z małym dzidziusiem i miało czapeczkę i kocyk a poza tym wózek był zakryty jakąś zasłoną przeciw wietrzną.
A jak ostatnio byłam u pieleniarek na bilansie to mnie zapytała czy mam dla małego czapeczkę i kazała mu założyć
więc nie jest tak że oni nie dbają o te dzieci, po prostu jest tu inny klimat i oni są do niego bardziej przyzwyczajeni niż my
pamiętam jak tu przyjechałam to ciagle mi było zimno a teraz kurtkę noszę baaardzo rzadko...

Majandra - popieram co pisze Hruda, dzieciaczki powinny jesc 5x po ok. 200 ml, w tym w tym 3 posiłki mleczne (2x mleko z kleikiem, 1x kaszka na mleku), poza tym obiadek i deserek.
Czyli co? Teraz go głodzę?:szok: Jakoś na wychudzonego nie wygląda.:-D Zresztą jutro na kontrolę do pediatry idziemy, więc dam znać jak tam moje sumo z wagą stoi. Stawiam na 9,6 kg.:tak::szok:

Wpadłam tylko na chwilkę napisać ze jutro z rana postaram sie nadrobic zaleglosci i troche dluzej posiedziec na BB bo juz troche stęskniłam sie za Wami:-(

a i dziekuje bardzo za mile komentarze na NK:tak::tak::tak::tak:

Klavell - gratulcje dla Hanifki:tak::-):tak::-):tak::-)
Carioca - cmok:-);-) a co do spotaknia to mozemy sie spotkac w przyszlym tygodniu byleby w trojke lub w czworke jak sie uda z Maraniko...bo od 26 maja zaczynam kursy i bede mieszkac u rodzicow...BEZ NETA:szok::-(:szok::-(:szok::-(bez BB:frown::sad::growl:
Blimka - nie gniewaj sie na nas za nasze opinie na temat wyspiarskich zwyczajow - co kraj to obyczaj. Ja rozumiem ze dla ciebie to normalka bo przeciez zyjesz tam od lat kilku i nie planujesz powrotu...wiec nie badz angry;-):happy:
Asiek - czytaj i wracaj bo tez jestesmy stesknione

reklama
No wpadlam jeszcze na chwile, co za nalog.. i co widze?
bo od 26 maja zaczynam kursy i bede mieszkac u rodzicow...BEZ NETA:szok::-(:szok::-(:szok::-(bez BB:frown::sad::growl:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Majandra - nawet mi do glowy nie przyszlo zebys go glodzila :laugh2:, jedynie mysle, ze mozesz spokojnie na obiadek dac Mackowi wiecej "obiadku", bez dokanczania mleczkiem. To tylko schemat, a np. Stas nie daje rady wszystkiego zjesc ile jest w tym schemacie i tez ladnie przybywa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry