hello!!! :-)
Nadrobiłam zaległości bo wczoraj wieczorem miałąm wychodne

Cześć dziewczyny u nas też była dzisiaj śliczna pogoda :-) W zabrał nas dzisiaj na gofry mam na razie dość

przynajmniej do wakacji.
Etka my na Boże Ciało wybieramy się w okolice Ząbkowic Śląskich czy możesz polecić jakieś fajne miejsca do zwiedzenia -To skalne miasto super ale my jeszcze nie wyrobiliśmy Zuzi paszportu .W prawdzie jeż raz ją przemyciliśmy przez granicę ;-)ale to było tylko kilkaset metrów w Czeskim Cieszynie.
Na Dolnym Śląsku mnóstwo atrakcji: Kłodzko, Złoty stok, Ząbkowice, Srebrna góra, Ruda Śląska, Głuszyca, a w ogóle to co chwilę jakiś ładny zamek

Mają też dobrą informację turystyczną - Dolnośląska Organizacja Turystyczna odwala kawał dobrej roboty!!!

Zajrzyj na net...
Kiedyś pisałyście czy ubieracie dzieci w krótki rękawet ja tak
ubieram małego w krótki rękawek i na to albo bluze albo sweterek. Wg mnie w tak ciepły dzień nie powinno się ubierać długiego rękawa a na to jeszcze sweterek bo przegżanie to coś strasznego
dziś nawet mały trochę był na dworze bez sweterka miał na sobie tylko body z krótkim rękawem, koszulka z krótkim, spodenki i skarpetki no i butki i tyle przy 26 stopniach nie bałam się
Jak jest łądnie i ciepło (bo dziś wiało więc długi rękaw obowiązkowy) to u nas body z krótkim rękawkiem i lekkie spodenki. No i czasem letnia czapeczka. Stópki gołe bardzo cieszą właściciela ;-)
O jaka szkoda:-( że dopiero przeczytałam załapie się tylko na końcówkę też lubię ten film, lecę...............
Szkoda że nie wiedziałam bo uwielbiam ten film!!!!
Ja cały czas jestem z małym mówię do niego no powiedz "mama" a on ciągle baba bababa
O! to mój syn jest baaardzo mamowy. I niezależnie od tego co piszą w podręcznikach on wyraźnie mnie woła "ma(y)ma", a jak się zdenerwuje bardziej to krótkie "mama!". Ma dobrego nauczyciela w Pawełku

No i jak widzi jedzenie to "am i ama"
Ja się ostatnio martwię, bo Maciuś upodobał sobie w nocy pozycję na brzuszku, nigdy tak nie spał, no i się boimy, że się udusi.
Ale wydaje mi się, że już w "tym wieku" nic nie powinno mu się stać, nie? Już chyba sam kontroluje jak leży.
Spanei na brzuszku jest bardzo zdrowe i zupełnie bezpieczne jeśli tylko dziecko nie ma poduszki! Przeciez Maciuś umie się sam obrócić, prawda? Więc nie ma problemu!
Witam się porannie. Nie śpimy już od godziny, bo Tymo regularnie od kilku dni robi całemu domowi pobudkę punkt 5:00
witam w klubie ;-) Mój Łukasz na szczęście się trochę sam bawi w łóżeczku, więc mu na slepo wrzucam jakąś zabawkę (mam arsenał przy łóżku) i trzymam się poduszki jak tonący brzytwy
a propos - jak z higieną ząbków u Was? Ja przyznam szczerze - nic jeszcze nie robilam, a Stasiek najlepiej je przed snem. Chyba musze mu zacząć po jedzonku przemywac zabki gazikiem.
u nas nie ma higieny bo nie ma zebów ;-) Biedulek męczy się, dziąsła opuchnięte straszliwie i nico

cześć dziewczyny
Wy już kupujecie pasty i szczoteczki a mój nadal nie ma ani jednego zęba

chyba jest ostatnim bezzębnym wrześniowym dzieciątkiem

strasznie cierpi biedak
Nie jest ostatni, o nie!!!
Enia - z balonikiem nie probowalam ale zabawki zawsze lekko oddalam od zasiegu jego raczek...ale on popatrzy, zlokalizuje odleglosc, oceni ze mu sie to nie oplaca i dalej sie obraca w kolko...az wszystkie beda juz za daleko to zaczyna sie denerwowac i piszczy a potem placze...
Czasem mysle ze to przez brak taty na co dzien jest tak jak jest...:-

-

-(
Brak taty nie ma nic do rzeczy. Nie wiem jak nauczyć dziecko raczkować - chyba pokazywać można i stymulować podsuwaniem zabawek. Ale wiem jak zachęcić malutka do turlania. Kładziesz dziecko na kocu lub ręczniku i leciuteńko zaczynasz unosić jeden koniec. Żeby pokazać że w ten sposób może zbliżyć się do zabawki wystarczy położyć ja na drugim końcu ręcznika/koca.
Łukasz nie raczkuje ale czołga się w bardzo orginalny sposób

Chyba go muszę sfilmować bo opisać się tego nie da
o gdyby w cyckach był licznik to bym wiedziała:-)
Chciałabym mieć taki licznik...
Wlasnie doczytalam w "madrej" gazecie ze dziecko 11 miesieczne powinno jesc 600ml mleka, tak wiec nasze 7-8-9 miesieczne na bank 500ml.
Ja mojemu daje 210 ml mleka (bez kleiku czy kaszki) x2 plus kaszka z 120ml.
Naomi - mnie tez czasem ciarki przechodzily jak widzialam ubrane maluszki. Mnie samej bylo chlodno w sweterku a te angielskie "kidsy" w krotkim rekawku i szortach a ich mamy same ubarne oczywiscie cieplej niz ich pociechy

Ja jestem często brana cieplej niż moje dzieci bo jestem straszliwym zmarźluchem!!!
Hanifka sama usiadla jupi nie wiem jak ale jej sie udalo polozylam ja na dywanie patrze po chwili a ta siedzi i sie cieszy

))
GRATULACJEEEEE!

Ja dziś miałam maraton straszliwy i padam na twarz. Załatwiłam mnóstwo rzeczy, choc jeszcze nie wszystkie. Chłopcy śpią już od ponad godziny obaj, a Łukasz to juz ze dwie :-) A ja się relaksuję z Wami!