donkat
Fanka BB :)
Coś straszne tu puchy.
ja idę spać bo ledwie widzę na oczy.
Dobranoc!
papapap! zdrowiej szybko!!!!!!!!
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Coś straszne tu puchy.
ja idę spać bo ledwie widzę na oczy.
Dobranoc!
Muszę więc koniecznie zobaczyc te mieszanki, skoro mozna upiec w piekarniku. W Lidlu widziałam te mieszanki, ale tak jakoś nie miałam nigdy do nich zaufania.
Dzis specjalnie podeszlam na dzial eko-chelbowy i znalazalm kilka mąk-chlebow np orkiszowy, litewski, razowy, 3 ziaren itp Sklady sa wg mnie ok , tj w kazdym jest maka pszenna, inne maki i sol. A z tylu przepisy co i jak przygotowac.no wlasnie, ale czy te gotowe mieszanki sa zdrowe?
Ja tez bylabym za pozniejszym odstawieniem i wytlumaczeniem ale u mnie chodzi o te nie-mowienie a przede wszystkim otwieranie buzki wiec nie ma rady - musialam sie posunac do radykalnych krokow juz teraz...ja zdaje sobie sprawe, ze daleko nie zajde tym sposobem, ale to jest jedyny sposob na jaki jestem traz gotowa i po prostu licze, ze albo ja zwycieze, albo malej sie znudzi placz.
o ucinaniu koncowki smoka slyszallam jzu kiedys i dzis to zastosowalam przy drzemce, ale julitka jak sie zorientowala, to zaczela go ogladac na wszystkie strony i sie wkurzyla i zaczela jescze bardziej plakac
ja mysle, ze latwiej jest, gdy dziecko wiecej rozumie i metoda przekonywania go mozna wiecej zdzialac.
ogoladala moja tesciowa audycje o tym temacie i wypowiadali sie znawcy dzieci(jakie slowo) ze metoda radykalna nie ejst dobra, bo dziecko nie rozumie dalczego nagle nie ma jego przyjaciela, ktory byl z nim zawsze. ja jestem za tlumaczeniem

Ilosc nie ma znaczenia. Jesli problemem sa te otwarte usta ( ale u Twojego Staska nie zauwazylam:-)) to liczy sie w ogole fakt ciumkania smoka a dokladnie przyzwyczajenia dziecko ze on w ogole jest.Ja próbuję nocniczkować ze Stasiem, zaskakująco dobrze mu idzie (nocnik z pozytywką to strzał w dziesiątkę), więc nie będe teraz mu tez zabierac smoczka. Zreszta ma tylko do zasypiania, jak idę go okryć to mu zabieram. Więc może 30 minut dziennie.
...i wiecie ze Stas zasnal wlasnie BEZ SMOKA i nawet nie jeknal??? Moje niezniszczalne dzieciatko:-)Ale zobaczymy jak jutro...
Ilosc nie ma znaczenia. Jesli problemem sa te otwarte usta ( ale u Twojego Staska nie zauwazylam:-)) to liczy sie w ogole fakt ciumkania smoka a dokladnie przyzwyczajenia dziecko ze on w ogole jest.
Ogromne gratulacje dla sukcesow w nocniczkowaniu.

poza tym powierzxylam posciel, bo juz dlugo na taka pogode czekalam
ja zdaje sobie sprawe, ze daleko nie zajde tym sposobem, ale to jest jedyny sposob na jaki jestem traz gotowa i po prostu licze, ze albo ja zwycieze, albo malej sie znudzi placz.
o ucinaniu koncowki smoka slyszallam jzu kiedys i dzis to zastosowalam przy drzemce, ale julitka jak sie zorientowala, to zaczela go ogladac na wszystkie strony i sie wkurzyla i zaczela jescze bardziej plakac
ja mysle, ze latwiej jest, gdy dziecko wiecej rozumie i metoda przekonywania go mozna wiecej zdzialac.
ogoladala moja tesciowa audycje o tym temacie i wypowiadali sie znawcy dzieci(jakie slowo) ze metoda radykalna nie ejst dobra, bo dziecko nie rozumie dalczego nagle nie ma jego przyjaciela, ktory byl z nim zawsze. ja jestem za tlumaczeniem

Ma tak otwarta jak Julitka na zdjeciu w Twoim podpisie. Nie wiem, ale mi sie wlasnie wydawalo ze ona te usteczka otwiera tak jak Stasiek - pamietam z fotek na zamknietymale ale moze sie myle...no to super!!!ale masz synka-bohatera!
a ja teraz jak nawiedzona patrze na julitki buzie, czy zamknieta, czy towarta
w sumie to juz sama nie wiem, bo tak jak pisalalm, gdy sie bawi, to wiecznie cos pokazuje, mowi i wtedy rusza ustami.
hruda, moze to glupi pomysl, ale mozesz pstryknac fotke stasiowi gdy ma nieprawdilowo otwarta buzie i wkleic na zamkniety? chcialabym sie przekonac jak to wlasciwie wyglada.![]()

zła byłam jak ch*** bo ciężko z dwoma bajtkami a jeszcze jak mi M powiedział że widział ich jak wyjeżdżali z pod biedronki to wk*** sięgło zenitu
jak wróciła oznajmiła że jutro tez mi go zostawi bo musi do dwóch lekarzy więc się wściekłam i powiedziałam że niech se siostra weźmie opieka bo nie dam rady z Tuśką wyjącą non stop i z drugim dzieckiem. Oczywiście efekt i mama i siostra obrażone
Na domiar złego ta mamografia mamie wyszła bardzo źle i potrzebne są dalsze badania i konsultacje.Jakby co to wypróbujemyPodobno dośc skutecznym sposobem na przekonanie dziecka że nie lubi smoczka jest obcięcie czubka. Najpierw odrobinę a potem coraz bardziej. Z reguły taki obcięty nie smakuje już tak dobrze jak cały i dziecko rezygnuje.
I gdzie kupujesz te mieszanki?co do chleba to ja kupuję gotowe mieszanki i piekę w zwykłej formie do ciasta w takiej podłużnej do metrowca i też wychodzi i smakuje
ja też jeszcze z godzinkę i się położe bo tak akrat Wiki chodzi spac
Mateuszowi chyba szykują się na dole. Czuję prawą 2 i obie 3. Kły do góry też podejżanie wyglądają.julitce wychodza zeby jak grzyby po deszczu, co kilka ni nastepny sie pojawia. niedlugo dogoni bardziej uzebione maluszki![]()

czy ta baba nie myśli?

nigdy w życiu jesteś wspaniałą matką i bardzo dobrze wychowujesz i dbasz o Maciusia

ale D się uparł że mamy jechać do domu
i całą drogę powrotną byłam na niego zła bo chciałam zostać ten 1 dzień w szpitalu, bez obowiązków i wogóle a w domu czekało sprzątanie robienie obiadu itd, a ja poprostu chciałam od tego odpocząć
no ale teraz cieszę się że jednak jesteśmy w domku Mati już śpi Ola dziś ma nockę u babci a ja odpoczywam.