reklama

Wrześniówkowe mamy

Tak, nie duży,ale dla nas zbiory wystarczają, do tego są maliny (przeszły od sąsiada i w tym roku są już dość spore), 2 czereśnie (2 i 3) letnia, 2 czarne pożeczki, w zeszłym roku posadziłam winogrono i w tym będę ze 3 kiście
Fajnie. My mamy u babci jabłka, winogrona, borówki, agrest, czereśnie, wiśnie i jeżyny . Kiedyś były też maliny, porzeczki i truskawki, ale nie było komu się nimi zajmować. :sorry2::no:

reklama
a ja mieszkam w domku i mamy tylko truskawki(kilka krzaczków) i poziomki(3 krzaczki)i z owoców narazie nic więcej:zawstydzona/y:a z warzyw to ogórki pomidory, papryka,cebula,marchewka,pietruszka,seler,szczypiorek i fasolka szparagowa:happy2:

Witam się o poranku:-) u nas nadal fatalna pogoda wczoraj popołudniu przeszły 3 straszliwe burze z oberwaniem chmury:wściekła/y: nie pamiętam kiedy tak lało:no: w pracy mi net nie działał a wogóle to siedziałam do 22:30 licząc że ten deszcz trochę osłabnie do domu jechałam prawie 40minut na drodze rzeka auto zero przyczepności chwilami myślałam że mnie poprostu zmyje z drogi:wściekła/y: a lało tak że wycieraczki nie nadanżały zbierać:no: koszmar zajechałam pod dom i jak wysiadłam to wylądowałam po kostki w wodzie bo ulicą płynęła rzeka:wściekła/y: Nysa się strasznie podnosi i boję się żeby sytuacja z 97 się nie powtórzyła:-( M pojechał wypompować wodę z piwnicy u teściowej bo zalało a teściowa jest już przerażona bo w 97 zalany mieli dom do pierwszego piętra:-( trzymajcie kciuki a kto może niech się pomodli bo ponoć do czwartku ma u nas nadal padać:wściekła/y:
Co do stuknięcia samochodu gości to chyba się szykuje afera bo baba wczoraj mi pół godziny truła jakie to koszty i straty moralne dla niej które ktoś im będzie musiał zrekompensować jeśli nie moja koleżanka to szef:baffled:
A tak pozatym to miłego dnia dziewczyny:-)

Anetasa - mowili w tv, ze opady juz definitywnie maleja i mam nadzieje ze tak bedzie.

Musze sie pochwalic, bo bylam w lumpku i za 36 zl nakupiłam dla obu dzieci ubranek. Dla Emiliki: dwa pajace (nowe!), dwie sukienusie, bluzkę, polarek i spodenki, oraz dla Stasia trzy t-shirty, spodnie i long sleava.

no widze ze nikomu sie dzis nie chce pisac. Long slave, zle wczewsniej napisalam, to t-shirt z dlugim rekawem, mialam epizod w branzy odziezowej i czasem zablysne nieznanym terminem:-).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry