reklama

Wrześniówkowe mamy

wez nie zartuj, ze jeszce trzeba dawac! ja juz w zeszlym roku przez wiosne i lato nie dawalam. potem od pazdziernika gdzies do kwietnia dawalam i od tamtej pory juz nie daje i nie zamierzam. nawet nie wiedzialam, ze jeszcze trzeba. jak co to wroce do tego znowu jesienia. bede musiala zapytac lekarza na bilansie dwulatka. matko! moje malenstwo i bilans dwulatka! cos sie komus chyba pomieszalo. strasznie ten czas leci!

reklama
wez nie zartuj, ze jeszce trzeba dawac! ja juz w zeszlym roku przez wiosne i lato nie dawalam. potem od pazdziernika gdzies do kwietnia dawalam i od tamtej pory juz nie daje i nie zamierzam. nawet nie wiedzialam, ze jeszcze trzeba. jak co to wroce do tego znowu jesienia. bede musiala zapytac lekarza na bilansie dwulatka. matko! moje malenstwo i bilans dwulatka! cos sie komus chyba pomieszalo. strasznie ten czas leci!
własnie o to chodzi że tez nie daję od maja i dzis zapytam czy nadal będzie trzeba dawać na jesień:tak:

Moje dziecię wstało dzis o 8 ( drugi raz mu się to zdarzyło ) i mysłam, że juz go nie położę , poszedł na dwór , pół godziny sie pobawił, zrzucił cos na nóżkę zaczął płakać i zasnął:eek::laugh2:

Witam i ja:-) dziś pospałyśmy z Tuśką do 9:szok: tak więc moja łobuzica padła jakieś 10 minut temu dopiero:szok: za oknem piękan pogoda ale gdyby nie lekki wiaterek to szło by się udusić:baffled:

no właśnie przyznawac sie która to była:-Dktóra nie chciała mojego powrotu:-pcały dzień próbowałam i wkońcu się udało:-)
no więc tak wakacje ogólnie udane ,dzieciaczki zachwycone i zadowolone zresztą rodzice też. Pogoda była wymarzona:tak:Wszystko było by ok gdyby nie to że podczas naszych wakacji moja mama rozstała się z p. Edkiem i zmarł również mój wójek:-(
A jeśli chodzi o spotkanie to tak dziewczyny napisze że było super!!!!!!kiedy następne robimy?????????????
dziękuje za miłe słowa w kierunku mojej Oleńki:-)
Zaległości z głownego przeczytałam więc mogę iśc spac a jutro będę dalej czytac bo dziś mi juz się oczka kleją bo spałam tylko 2 godziny.

Witaj spowrotem:-) choć szkoda że zakończenia wakacji takie smutne:-(

Czesc
...a co was takie lenistwo ogarnia:eek:...przez pogode? Mnie nie wolno sie lenic choc nie ukrywam ze mam maly przestoj w formalnosiach - czekam na reszte ofert i umowe z Pup:rofl2:

Stas ma trzydniowke:-) Pisze z radoscia bo przynajmniej diagnoza jest jasna i zreszta to koncowka - dzis go wysypalo - na buzce, raczkach i piersiach. Dalej apetyt mizerny - moze moje dziecie staje sie niejadkiem:szok::baffled::nerd:
Siuski niezebrane:zawstydzona/y::-( - z mojej winy bo siknal ukradkiem jak siedzial przed oknem...wiec chyba jutro o 5 go obudze, zamontuje ten woreczek i poloze z powrotem...licze ze tym razem sie uda:baffled:

Moja też przechodziła trzydniókę ale miała ją jakoś około 8 miesiąca dobrze ze już wiesz o co chodzi no i najważniejsze że to choróbskao dziecko przechodzi tylko raz:tak: czyli macie to już za sobą;-) a o apetyt się nie martw wróci jak dolegliwości przejdą:-)

Cud sie chyba stał.......... pisałam Wam o aparacie , że w Tunezji sie zepsuła migawka i oddalismy do serwisu, po m-cu zadzwonili że nie wart naprawy bo części droższe niz sam aparat. J woził go prawie 2 tyg w aucie , wczoraj kazałam mu go w końcu przynieść , bo na allegro chciałam sprzedać za grosze ( na części) , nagle włańczam a on DZIAŁA:szok::szok::szok::szok::szok::szok:.................... normalnie funkcjonuje ...................:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Jupi a mielismy we wrzesniu wziąc na raty nowy:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Widocznie chciał sobie poprostu odpocząć;-):-):rofl2:

Czy dajecie jeszcze Waszym maluchom codziennie Wit.D3?????

Ja już dawno zrezygnowałam:eek: daj znać czy zimą trzeba dawać dalej:tak:

Ja nie daję chyba też jakoś od roku. Lekarka powiedziała,że jeśli wypija pół litra mieszanki to nie trzeba już dodatkowo podawać,a teraz to już chyba nie potrzebna jest:eek:

Ale gorąco!! Kisimy się u mamy, tzn. w domu jest chłodno,ale na dworze masakra.

witam i ja:-)
Hrudzia dobrze ze to tylko trzydniówka no i ze juz sie konczy:tak:
Agulka ja wit.D3 nie daje juz od dawna...:no:
u nas treż upał :-)i ja jestem z tego powodu zadowolona dzieci pluskaja się w basenie a ja chyba zaraz do nich wskocze:-):-):-)

Ufff dla zmordowanych ukropem

Luandzia - moja mam robi na b. chudym rososle cielecym. Tzn go gotuje 2 dni przed...chyba z botwnika. Jak ostygnie sciaga tluszcz i potem dodaje koncentratu buraczanego, kefiry/ mleka acidofilne/maslanki, ogorki, rzodkiewki, koper, szczypiorek itp do samku...I to wszytsko musie sie "przegryzc" przez noc w lodowce...ja raz probowalam ale to nei to samo:sorry:

Izabela - moja pediatra kaze dawac caly rok - tzn dawac witaminy(wibowit) bo w nich jest witamina D...zdziwilo mnie to lekko bo poprzednia pediatra podobnie jak wasze podczas lata odradzala podawanie wit D:eek:

Nie daję wit. D już od zimy, a wiosną dawałam cebionmulti, teraz jak mi się przypomni (czyli ze 2-3 razy w tygodniu) daję malutką łyżeczkę tranu.

U nas też skwar :szok::wściekła/y:

Z tą witaminą D to co lekarz to punkt widzenia, ja w zasadzie nic Staśkowi nie daję - bo je wszystko - i owoce, i mięsko, i warzywa, ładnie i codziennie pijemy robiony w sokowirówce soczek z marchwi, buraków i pomarańczy, wątpię więc żeby mu jakiejś witaminki brakowało.

Hruda - co za słodziutkie zdjęcie :-D Mody ma już wysypkę na zakończenie trzydniówki? Mój miał takie plamki, które jakby sie ze sobą zlewały na sam koniec, zbledły i znikły.

Stasiu potrafi z kodzinę śpiewać, gadać, kombinować w łózeczku zanim uśnie, ale dziś padł snem sprawiedliwego :-D

reklama
Z tą witaminą D to co lekarz to punkt widzenia, ja w zasadzie nic Staśkowi nie daję - bo je wszystko - i owoce, i mięsko, i warzywa, ładnie i codziennie pijemy robiony w sokowirówce soczek z marchwi, buraków i pomarańczy, wątpię więc żeby mu jakiejś witaminki brakowało.
wit D to słoneczko, więc chyba jego nie je:szok::-):-):-)

Hrudzia jak zobaczyłam zdjęcie z arbuzem od razu przypomniała mi się Grecja- podróz poślubna:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry