reklama

Wrześniówkowe mamy

Agulka - z tego co kojaze to w moczu powinno byc wszystko negatywne, bo tam sie patrzy czy sa bakterie, krwiomocz, białkomocz - tego nie powinno być, wiec jest ok. A ten ASO to jest w normie przecież, co do żelaza to normy podajesz z wyników Adasia czy wynalazłaś w necie? Bo moze masz inne jednostki?
z wyników i jak pisałam wyżej reszta też wskazuje na niską zawartość żelaza
Mocz ok

reklama
jesli chodzi o wit d to w sumie bardziej kierowalam sie swoim rozsadkiem niz zaleceniami lekarza :eek: i nie dawalam w lecie.
piszecie, ze dokucza wam upal :-D moj tata dzisiaj pisal, ze u niego jest 41 w cieniu a jak wrocil z pracy do domu to w pokoju mial 49! takie temperatury jak u nas dzisiaj byly (ok. 30 w cieniu) tam sa w lecie przez noc. ja wiec nie narzekam :laugh2:

Tam gdzie rosną świeże pomarańcze na drzewach:-p
:-D:-D Dokladnie o tym samym pomyslalam:-pOch la dolce vita:-p:-)
Ja sacze wcale nie dolce wino, francuskie dla odmiany...i w tym upal srednie jakies:baffled:...zapomialam ze szmpanek byl na liscie:zawstydzona/y::crazy:

Stasko byl/jest od pasa w gore w b.wyraznych plamakach...ale apetyt chyba mu wrocil:baffled::rofl2::-)

Nuska - smaczenego:tak::cool2:

czyli hematokryt i hemoglobina tez nisko?
nie wiem jak to jest oznaczone, bo u mnie jest tylko wypisane ASO ( czyli jakieś związki stanu zapalnego) żelazo........................ i MONO, EOS, BASO, HCT ( u małego 31 ) HGB( 10,5) NEU, RBC, MCV...... wszystko poniżej normy:-(:-(:-(:-( ale to już z netu porównanie ze str co Majandra podała:eek:

reklama
Tam gdzie rosną świeże pomarańcze na drzewach:-p

Agulka a od kiedy podajesz małemu żelaza i ile??? bo u Nas wynik się polepszył po 6 miesiącach podawania ferrum
podawałam 2 m-ce a potem miałam zrobic wyniki a że mały był prawi cały czas na antybiotykach a potem jeszcze trzeba było czekac 2 tyg od antybiotyku by zrobic badania to sie tak ciągnie,,,,,, żelazo prawia do połowy czerwca

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry