witam!!!
wczoraj znow mui sie myszka zawiesila, wiec pomyslalam, z emoze jak nie bede drugi raz wlaczac kompa, to ladnie i szybko pojde spac....

poszlam o01.00

P wpadnie przejazdem do domu:-)
umawiam go do 2 przychodni na odczulanie, moz esie uda i do ktorejs dzis zdazy zajrzec
Z ciekawości zajrzałam mojemu małemu w paszcze a tam

o dziwo prawa górna piatka i lewa dolna już się przebiły może to jest też powodem jego zachowania tzn tych nerwów jakie czasem go ogarniały.
ja zajrzalam wczoraj szukajac czerwonego gardla i znalazlam dwie gorne piateczki

t zn dopiero po jednym czubeczku im wychodzi, ale jeszcze kilka dni temu nie bylo nic. totez juz wiem, skad to budzenie sie w nocy bylo

Tuśka też opanowała to do perfekcji:-) tylko nie mogę jej nauczyć że jak ktoś mówi do mnie cześć to ona powinna powiedzieć dzień dobry a nie cześć
a Julitce musze zawsze przypominac i ona z tej swojej niesmialosci do obcych mowi jakby nic od miesiaca nie jadla
a ja dzis myślałam w sklepie że wyjdę z siebie

uciekał mi kładł sie na ziemię i płakał wrzeszczał i wszystko chciał ruszac oj wstyd mi było wstyd

ja wczoraj bylam niezwykle dumna z JUlitki. dlugo stalysmy w sklepie, bo byla koeljka i niunka stanela przy regale z zabawkami i mowila z zachwytem: oooo, tu jest rybka! ooo taka pilke ma niunia!!!
zero slowa, ze ona chce, czy cos podobnego. ja ja od dawna uczylam, ze jak cos chciala w sklepie, to mowilam: Julitko, ty masz podbna pilke, te zabwaki sa dla innych dzieci i skutkowalo.
w niedizele w markecie przy kasach chciala lizaka (nie pierwszy raz, ale nie kupujemy ). stala, dotykala, przekladala a my jej tlumaczylismy, z esa nizdrowe, ze nie kupujemy, ze ma kupione owoce itp itd i posluchala. odeszla bez placzu. za to w kolejnym wybrala lentilki (ma szal na ich punckie) i wytlumaczylam jej, ze za piekne zachowanie przy lizakach kupimy jej:-)
oj, ze sprztaniem wiecznie klopot. wlasnie ajk sprzatam z niunka, to szybciutko sie mobilizuje, wystarczy ze ja tylko trzymam pudelko, czy torebke.
motywuje szantazem i roznymi sposobami
Agulka, pieszczochy, najwyzszy czas odciac pepowinke!!!
raz na jakis czas mozecie zrezygnowac z rytulau kladzenia dzieci spac osobiscie.
niech maluchy tez poczuja, ze maja labe, bo starych nie ma i pohasaja do pozna
Gadal z szefem i rozmowa wygladala mniej wiecej tak:
S - Twoj syn jezdzi od dawna, Marek tez,a ja jak mam na rodzine zarobic?
Szef - Tobie ojciec pomoze
Czaicie?? Co za tupet ma gosciu
a wiesz,ze tam jest instrukcja obslugi??
wiesci w malych miekscowowsciach sie szybko rozchodza i ludzie zazdroszcza

instrukcja jest, wiem

nawet sie dostosowalam, tylko nie do konca;-)

U nas wystarczy, że się powie: Maciusiu, posprzątaj... " i już Maciuś sprząta

:-) Ale też doszliśmy do tego szantażem ;-)

Kiedyś jak opowiadałam babci, jak Maciuś ładnie sprząta na zawołanie i mówię babci: Wiesz, wystarczy, że powiem: Maciusiu, posprzątaj zabawki", a Maciuś to podsłuchał i zaczął sprzątać

faaajnie

D nastawił jakiś czas temu w garnku wodę na herbate przed chwilą poczułam jakiś smród już myślałam że komputer mi się zaś sie pali ale obwąchałam go i nic okazało się że to garnek sie spalił zapomnieliśmy że woda sie gotuje

zamontujcie czujniki przeciwdymne