• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniówkowe mamy

no wlasnie o tym pomyslalam,ze kaszle splywajacymi glutkami,a nie z oskrzeli

tez tak myslalam i nawet nie spieszylam sie do lekarza, ale dzis troche mnie to przeraza, bo jak ja zlapie, to sobie bidulka nie radzi z odkrztuszeniem. daje jej wit.C, calcium, nurofen i syrop wykrztusny, smaruje pulmex baby.
gdyby nie to, ze ta pediatra przyjmuje tylko we czwartki i za kilka dni weeknd, to bym zaczekala.

reklama
nie, nie ma. daje tak ogolnie przeciwko przeziebieniu:sorry2:. nie powinnam?:zawstydzona/y:
szczerze mowiac, to czasem mam blade pojecie co robic jak niunke cos lapie, bo to sie bardzo rzadko zdarza

Dzień dobry.
Wpadłam przelotem miedzy urzędem a lekarzem pochwalić się- dzisiaj miałam test kwalifikacyjny do pracy - na 19 mozliwych punktów, 17,5 zdobyte:cool2:. Jak mi powiedziano byłam bezkonkurencyjna -hihihiihihi :szok:;-):-):-):-) ( ale ja oczywiście nie do końca jestem usatysfakcjonowana bo wiem na którym pytaniu skopałam i wcale mnie to nie cieszy bo pytanie banalne:zawstydzona/y:) I jak na razie zrywam z czytaniem ustaw:-p. Teraz tylko czekam na kolejny etap- tj. bezpośrednia rozmowa z burmistrzem i naczelnikiem wydziału:nerd: i po tym wszystko się wyjaśni.
A za nie długo spływam na usg połówkowe- mam nadzieje, ze psitka mojej fasolinki sie ujawni- jak siurak-przeżylismy raz przeżyjemy drugi:blink::-)
Donkat, ja daje małemu nurofen tylko w przypadku gdy ma gorączkę.

nie, nie ma. daje tak ogolnie przeciwko przeziebieniu:sorry2:. nie powinnam?:zawstydzona/y:
szczerze mowiac, to czasem mam blade pojecie co robic jak niunke cos lapie, bo to sie bardzo rzadko zdarza
nurofen jest typowo na goraczke, przeciwbolowy, jak juz chcesz to mozesz podac cos na ibuprofenie, np. Ibufen, bo te sa jeszcze przeciw infekcjom. A Pulmexem nie smaruj na spanie,bo moze kaszel meczy Julitke (na to zwrocila mi uwage pani doktor w szpitalu)

gagulec, gratulacje!!! szkoda, ze tak to jest rozwleczone w czasie i nie wiesz juz dzis co i jak bedzie zpraca:sorry2:

psitulki zycze na USG!!!:-)

nurofen jest typowo na goraczke, przeciwbolowy, jak juz chcesz to mozesz podac cos na ibuprofenie, np. Ibufen, bo te sa jeszcze przeciw infekcjom. A Pulmexem nie smaruj na spanie,bo moze kaszel meczy Julitke (na to zwrocila mi uwage pani doktor w szpitalu)

o tym to wiedzialam, ale nie smaruje na krociutko przed snem i ja nie meczy

Donkat za pasem wekend a skoro wasza pani doktor przyjmuje tylko w czwartki to ja dla świętego spokoju bym poszła:tak: tym bardziej że z tego co piszesz ten katar jej gdzieś tam spływa w takich sytuacjach czasem kilka dni zwłoki może u dziecka spowodować poważne choróbsko:wściekła/y: a z tym nurofenem to tak jak piszą dziewczyny on jest przeciwgorączkowy i przeciwbólowy a przeciwzapalnie lepiej dać coś na ibufeni:tak:

juz zapisalam niunke na jutro:tak:, a nurofen schowalam do szafki:zawstydzona/y:.
musze jutro zakupic ten ibufen w razie czego:sorry2:

przyklad na to, jak ans dzieci obserwuja, a my nawet nie zdajemy sobie sprawy:
mam 2pary okularow. te stare nosze w domu a drugie zakladam, jak gdzies wychodzimy. wczoraj bylysmy w skelpei i po powrocie od razu rzucialm sie do szykowania obiadu, a zawsze najpierw zmieniam okulary itp itd. niunka siedzi przy stole, patzry i nagle wola: mama, mama, zmien okulary:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam ja tylko na chwilke bo jestem w pracy:

nurofen ibufen to są leki z tej samej grupy mają identyczny skład i identyczne działanie
Ibufen Nurofen
5 ml zawiesiny zawiera 100 mg ibuprofenu
Działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie i przeciwgorączkowo

Ja stosuje te leki tylko przy wysokiej temp na przemian z panadolem bo jest z innej grupy.
Donkat ale mała jest spoztrzegawcza brawo

Gagulec trzymam kciuki za pomyślne badanie no i czekam na wieści. Egzaminy gratuluję.

Aneta jak zdrówko? Lepiej ?
Agulka jak przygotowania do balu juz masz kreację??

Monia i jak łóżko wybrane???

Gabids spóźnione sto lat dla męża:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry