reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama

Ale sobie chłopak pospał :tak: Fajnie masz. Mój łobuz ostatnio 6.30, 7.30 już na nogach :dry: więc chodzę jak lunatyk bo co prawda lubię sobie z wieczorka posiedzieć i pooglądać tv lub poczytać i zasypiam koło 00.00

to mu się rzadko zdarza bo zazwyczaj wstaje między 7 a 8 a ja też z tych co późno chodzą spac bo ok 00.00-1,00

Moniu jak się czuje mama????
tak juz czuje się lepiej ale widze że już bardzo ciągnie ją do domu i miała nadzieję że dzis wyjdzie a tu lipa:-(moze jutro.............
Mam pytanie odnośnie do jedzenia.

Czy Wasze maluchy "bawią" się jedzeniem???? Czy np niszczą owoce, kruszą chleb itp..... może się tylko niepotrzebnie czepiam więc mnie naprostujcie. Mianowicie Kuba ostatnio bawi się jedzeniem przez co go niszczy. Ja zostałam wychowana z wielkim szacunkiem do jedzenia bo babcia w czasie wojny zaznała głodu i wpajała mi, że jedzenie należy szanować. W domu rodzinnym często jadało się chleb z cukrem :-( bardzo denerwuje się na Kube kiedy on ot tak niszczy i bawi się. Tłumaczę mu, że nie wolno tak traktować jedzenia bo niektóre dzieci nie mają go i chodzą głodne i przez to należy je szanować ..... nie wiem czy to już do niego dociera.
nie Mateusz nie bawi sie jedzeniem:no:

Asia Mateuszek też jeszcze nie składa zdań takich jak większośc dzieci w jego wieku ale ja juz się przestałam tym martwic bo ogólnie widzę że robi postępy i tak jak Julia składa zazwyczaj 2 wyrazy dziś zawołał ,,mamo chodź"ale byłam zadowolona że znów coś nowego więc Julcia wcale nie jest aż tak w tyłach bo Mati jejt na tym samym poziomie:tak:

przez te kłopoty z mamą wam nie napisałam dostałam w niedzielę smsa od koleżanki z klasy że jest w ciąży. Ma 25lat juz trójkę dzieci w wieku 2,3 i 4lata czyli rok po roku i za 6miesięcy będzie miała 4 dziecko:szok:na początku była zaskoczona(tak jak 2 lata temu:-p)ale teraz się już nie martwi bo uważa że jak z 3 daje rade to czemu ma nie dac rady z 4:szok:i wcale śie nie zdziwię jak za rok mi napisze że znów jest w ciązy:sorry2:

a i na inny temat jeszcze w szpitalu u mamy mają takie termometry super są
NAJLEPSZY TERMOMETR BEZDOTYKOWY DLA DZIECI 11w1 (937306530) - Aukcje internetowe Allegro

Monia świetny ten termometr:tak: my mamy do ucha ale młoda sie ostatnio przeciwko niemu buntuje wiec przy ostatniej chorobie mierzyłam jej normalnym pod paszką:tak: i jeszcze sama przybiegała choć mamusi zobacymy czy mam golącke:-D
Ja się już żegnam i zbieram do domciu także życzę miłej nocy:-)

Monia niech lezy i wypoczywa jak kaza,moja tez taka wyrywna do odmu byla,a pozniej stwierdzila,ze nigdzie lepiej nie wypocze;a jak w szpitalu i czula sie tam taka dopieszczona.

Asiek, Maciuś też mało mówi i też dopiero zaczyna składać "zdania", nadal dużo gada po swojemu, ale jest bardzo chętny do nauki, codziennie uczyć się nowych słów, ciężko mu idzie powtarzanie, ale się stara i mi ro wystarczy. Nie sądzę, by musiał chodzić do logopedy. Wczoraj nawet pogadał przez telefon z Donkat :tak::-) Krótko i na temat: cześć, ciocia :-D;-)

Monika fajowy ten termometr :tak: my mamy dwa rtęciowy i elektryczny i co najdziwniejsze to to, że elektryczny bardzo czesto się myli :sorry2:

Asiu to co napisałaś nie bardzo mi się podoba :no: najbardziej to przytrzymywanie i zabieranie zabawek bo dziecko odbiera to jako kare :dry: zrobisz jak będziesz uważać, ale ja chyba albo poszukałabym innego logopedy albo zrezygnowała.

Wczoraj na wieczór oglądaliśmy horror :crazy: i ja głupia, która ma później schizy ogladałam go :angry: sama jestem na siebie zła bo później miałam napady strachu..... teraz siedze przy lampce. Tytuł filmu "W pogoni za złem"(Death of a Ghost Hunter) dziwne tłumaczenie tutyłu...

Książka na szczęście rozkręciła się :happy: już miałam neryw, że do jej połowy będą siedzieć i ględzić w tym laboratorium i pytałam się gdzie ta akcja, która tak pokazali w filmie :rofl2: no teraz mi się podoba :-p

Ostatnia edycja:
Kasiu niezła godzina napisania posta:rofl2: a póżniej jestes zmęczona:-p
Monia no to suuuuper:-)

Majandra mi sie wydaje ze na tym etapie to Jula potrzebuje logopedy, owszem powtarza wyrazy ale niektóre nie wyraźnie np zamast dziękuje to mówi kuje:baffled: zreszta mam teraz duuuuzo wolnego czasu wiec nic sie nie stanie jak z mala pochodze...

a u nas pruszy śnieg ale nie tak mocno jak wczoraj u Agi....

reklama
Monia super wiesci!
Kasia Ty juz niespalas,czy jeszcze?? A Wy znowu u mamy bez R?
Asia ja sie nie znam,bo nigdy nie mialam kontaktu,ale na pewno taka pani doktor ma jakies przygotowania pedagogiczne,czy cos,zeby wiedziec jak podejsc do dzieciaczka. No i jak sama piszesz ma renome,a to mowi samo za siebie.

U nas slonko,ale wieje wiec spacerek sobie jeszcze odpuszczamy. Z czego sie ciesze,bo mam niemijajacy mega leniuch. Juz mam dosc tego zimna,wiosny hcce, ciepelka, dzialki mi sie chceeeeeeeeee!!!!

Do góry