reklama

Wrześniówkowe mamy

donkat - ja to mam uraz z dzieciństwa właśnie, jeśli chodzi o przebite uszy. Miałam kilka razy przebijane i za każdym razem źle się to kończyło. Ostatni raz kolczyki miałam w uszach na komunię (swoją własną), bo dostałam takie śliczne złote półksiężyce. Po czym wyszłam na dwór poskakać na skakance... auć... Od tej pory moje uszy są wolne od ozdób, a ja nie mogę pojąć, na czym polega magia przebijania uszu małym, naprawdę malutkim dziewczynkom. Kiedyś obiecałam sobie, że jak będę miała córeczkę to nigdy w życiu nie przebiję jej uszu... Ale pewnie za parę lat u któregoś z moich ancymonków pojawi się temat kolczyka albo tatuażu, albo - strach się bać - czego jeszcze

Eeee, pół posta mi zjadło....

Nusia - u teściowej jak zwykle. Hit wieczoru i odkrycie medyczne stulecia: Tymek się przeziębił bo ma za krótko obcięte włosy... Tadam! Kiedyś zbiorę wszystkie złote myśli mojej teściowej i opublikuję, sukces komercyjny gwarantowany.

Ostatnia edycja:
reklama
kobietki, zalamalm sie. JUlitka ma owsiki!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(jakos rece mi opadly i powietrze ze mnie uszlo, mimo, ze podobniez latwo je wyleczyc

wITAM

Donkat jak tam gościnka? a z tymi Waszymi uszkami to faktycznie długo się wam goi kurcze jak młoda miała jeszcze mokre uszka i teraz nie włożysz jej nowych kolczyków to moga jej zarosnąć a co do Twoich uszek to myślę że będziesz mogła nosić tylko srebro albo złoto bo coś mi to na uczulenie wygląda za długo już żeby sie jeszcze babrało

goscinka bardzo sympatycznie wypadla. tylko dzieci nie w kazdym moencie potrafily sie zgrac. byla tez Małgosia i z Julitka utworzyly cwaniary jeden oboz, a rodzenstwo przyjezdne bylo jako drugi i nie zawsze sie zgadzali

wiem, ze Julitk uszka szybko zarosna. juz to przetrawialm, choc w piatek mialam dylemat co robic. szkoda mi, ze ten strach i bol, ktory przezyla poszedl na marne. nie dam jednak rady teraz zalozyc jej znowu kolczykow i bac sie, czy nie zacznie jej sie bardziej paprac. trudno. jak bedzie starsza i bardziej swiadomie podejmie decyzje o ponownym przebiciu, to to zrobi

a moje uszy...brak slow. wiem, ze bede miala uczulenie na zwykly meal,ale ja teraz chodze w zlotych i rewelacji nie ma!!!

nie mam pojecia co z tymi naszymi uszami.
chyba jednak nie bylo nam dane nosic kolczykow

witam
coś nas wszystkich rozkłada tzn Mateusza ,Olę i mnie smarkamy i kaszlemy:sorry2:

pozdrawiam wszystkie :-)

zdroweczka dla Was i nie dajcie sei!!

Nusia - u teściowej jak zwykle. Hit wieczoru i odkrycie medyczne stulecia: Tymek się przeziębił bo ma za krótko obcięte włosy... Tadam! Kiedyś zbiorę wszystkie złote myśli mojej teściowej i opublikuję, sukces komercyjny gwarantowany.

ten tekst poprawil mi chwilowo humor:-D:rofl2::-D:-D jednym slowem: pewnie Ty mu tak obcielas te wlosy no i oczywiscie wine za chorobe tez ponosisz Ty, bo przeciez ktos musi byc winien

Cześc dziewczyny:)
Atru sto lat strasznie miło widzieć Twoje posty
ja oczywiście na chwilę padam ze zmęczenia w tym tygodniu robiliśmy nadgodziny czyli musiałam wstawać po 5 do tego w sobote też byłam w pracy nie wiem ile to jeszcze wytrzymam... dzisiaj odsypiałam a potem byliśmy na urodzinach u koleżanki Zuzi
co do kolczyków to ja zawsze byłam przeciw ale ...uległam mojej córce i zgodziłam się :sorry2:poszłysmy do kosmetyczki i był płacz nie do opisania -przed przebijaniem ale jak już poszłyśmy i sama tego chciała to powiedzialm nie przebijamy i koniec -wiem wiem matka wiedzma tak pewnie pomyślała i kosmetyczka...podczas przebijania nawet nie drgnęła (miała uszy znieczulone maścią emla) potem znowu byl ryk bo zrobilam coś wbrew jej woli a na drugi dzień w przedszkolu powiedziała pani że była dzielna i nie płakała...od Mikołaja dostała kolczyki wiec te zastępcze nosiła krótko bo jakieś dwa tygodnie chociaż powinna sześć dała sobie zmienić bez problemu tylko troszeczke jej ropieją uszka przy tych zatyczkach może zamocno je dociskam? przemywam jej to wodą utlenioną i chyba ją to nie boli bo nic nie mówi czy to był dobry pomysl nie wiem myśle że był jeszcze na to czas ale chciała to ma
Donkat owsiki łatwo się leczy bardzo duzo dzieci to ma ja u moich już kilkakrotnie podejrzewałam ale nic nie wyszło z badań

Ostatnia edycja:
Witam z kawka. Ten tydzien na 12 chodze do 17.

Na poczatku zdrowka dla smarkaczow;-)

Donus a kup moze Tribiotyk, taka masc z antybiotykiem, ja smarowalam jak goil mi sie pempek.

Z prezentow to mamy kupiony dla mojej siostry, tesciowej wymyslilam szal,bo nowa kurtke sobie kupila, tesciowi pasek,bo spodnie z tylka mu spadaja, mojejmu bratu jakas koszuline zakupie, mlodemu kuferek agenta zlomka z allegro,bo nigdzie w sklepie tego nie moge dostac i Mikolajowi od tego samego sprzedawcy klocki lego, Amelii pluszowego jednorozca wybiore i finito.

Kupilismy sobie w koncu aparat,bo na rocznice dostalismy pieniazki od tesciow OLYMPUS VR-310 + 4GB+ czytnik kart + FUTERAŁ w24h (1977916968) - Aukcje internetowe Allegro

No nadrobiłam, a w miedzy czasie jeszcz sie na gg na wkurzałam:wściekła/y: ale pozostawię to bez komentarza;-)Donkat po pierwsze spóźnione, ale szczere 100lat:-) Co kolczyków to myślę, że może za długo jednak nosilyście te lecznicze :eek:nam powiedziała kosmetyczka, ze max do 6 tygodni, bo potem efekt leczniczy może być odwrotny:eek: nie dopytywałam dlaczego bo złote kolczyki już dla tuśki leżały wiec byłam pewna, ze szybciej zmienimy. Szkoda trochę, zeby to poszło na marne:sorry: może jednak załóż jej te co kupiliście i przemywaj dalej, albo kup tą maść co Justka pisała:sorry: a co do owsików to skąd to dziadostwo?Atru witaj po przerwie:-) Miło Cię widzieć:tak: co do publicznych występów to Tuśka czuje się jak ryba w wodzie, uwielbia recytować zwłaszcza wierszyki:tak: co do powodu przeziębienia to twoja teściowa rozłożyła mnie na łopatki:-D chociaż mogła by sobie przebić piątkę z teściową mojej psapsiółki bo ona tez często wysuwa tego typu teorie:-D
Majandra dzięki za czujnosc no i, że w3ogóle zwróciłaś uwagę, ze mnie nie ma;-)
Monia jak tam wasze zdrówko?
Justka fajowy aparacik:-)

witam

w pracy mam rec pelne roboty: drukuje koperty z kartkami dla odbiorcow/dostawcow:cool2:

ale bylam w strachu: Julitka rano jechala z dziadkiem, bo miala isc z tesciowa do przychodni. no i sie okazalo, ze mieli stluczke. ktos wyjechal tesciowi. na szczescie nic sie nie stalo, tylko niunka na poczatku sie troche wystraszyla.
a dzis rano, jak jje mowilam, ze pojedzie z dziadkiem, to mi powiedziala tak: nie chce jechac z dziadziusiem, tylko z toba. ja: dlaczego? Julitka: bo dziadek jak kikeruje, to szarpie samochodem:-D:-D

sa teraz u lekarki, ciekawe co tam.

Donkat owsiki łatwo się leczy bardzo duzo dzieci to ma ja u moich już kilkakrotnie podejrzewałam ale nic nie wyszło z badań

bo nie w kazdym stadium rozowuj da sie je wykryc, dlatego badania nalezy powtarzc

Donus a kup moze Tribiotyk, taka masc z antybiotykiem, ja smarowalam jak goil mi sie pempek.

Kupilismy sobie w koncu aparat,bo na rocznice dostalismy pieniazki od tesciow OLYMPUS VR-310 + 4GB+ czytnik kart + FUTERAŁ w24h (1977916968) - Aukcje internetowe Allegro

Tribiotyk mialam na poczatku po przebiuciu. teraz smaruje nam Oxycortem. jak rano patzrylam niuni uszka, to widze, ze dziurka juz prawie zatkana. a moje krwawia(Majandra, nie czytaj :)), bola....

Justka, to beda fajne fotki an swieta

:-):-) dobre ale sie usmiałam a taki skopany humor dzisiaj miałam
kobietki, zalamalm sie. JUlitka ma owsiki!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(jakos rece mi opadly i powietrze ze mnie uszlo, mimo, ze podobniez latwo je wyleczyc

goscinka bardzo sympatycznie wypadla. tylko dzieci nie w kazdym moencie potrafily sie zgrac. byla tez Małgosia i z Julitka utworzyly cwaniary jeden oboz, a rodzenstwo przyjezdne bylo jako drugi i nie zawsze sie zgadzali

wiem, ze Julitk uszka szybko zarosna. juz to przetrawialm, choc w piatek mialam dylemat co robic. szkoda mi, ze ten strach i bol, ktory przezyla poszedl na marne. nie dam jednak rady teraz zalozyc jej znowu kolczykow i bac sie, czy nie zacznie jej sie bardziej paprac. trudno. jak bedzie starsza i bardziej swiadomie podejmie decyzje o ponownym przebiciu, to to zrobi

a moje uszy...brak slow. wiem, ze bede miala uczulenie na zwykly meal,ale ja teraz chodze w zlotych i rewelacji nie ma!!!

nie mam pojecia co z tymi naszymi uszami.
chyba jednak nie bylo nam dane nosic kolczykow

zdroweczka dla Was i nie dajcie sei!!

ten tekst poprawil mi chwilowo humor:-D:rofl2::-D:-D jednym slowem: pewnie Ty mu tak obcielas te wlosy no i oczywiscie wine za chorobe tez ponosisz Ty, bo przeciez ktos musi byc winien

Co do uszu jakie kolczyki masz??? bo ponoć do zagojenia się lepsze są takie na haczyk a nie na zakrętkę z tyłu
Co do owsików to robiłaś badanie bo coś Ci się nie podobało czy lekarz zalecił????

Justyna
rozumiem że teraz to nas zarzucusz zdjęciami :-) czekamy

Aga
ja nadal wzywam co u Ciebie gdzie się schowałaś???

Anecia
jak tam po urlopie w pracy ????

Czuje się wywołana przez Nuśkę więc posłusznie się melduje:-) miło wiedzieć, ze tęsknicie;-) miałam teraz tydzień urlopu, ale weszłam w nowy biznes;-) i czasu na wszystko brak a chcę wykorzystać ile się da dobry początek:tak: obiecuję, ze w poniedziałek zamelduje się juz z pracy na dłuzej i zdam szczegółową relacje:tak: Pozdrawiam:-)

ja wciąż czekam na tą relację

reklama
Co do uszu jakie kolczyki masz??? bo ponoć do zagojenia się lepsze są takie na haczyk a nie na zakrętkę z tyłu
Co do owsików to robiłaś badanie bo coś Ci się nie podobało czy lekarz zalecił????

kolczyki: przebijane miaalm wkretami i takie nosilam na poczatku przez dluzszy czas, ale z jakis m-c temu kolezanka mi pozyczyla zlote na haczyk, gdzie rana moze oddychac i sie goic

owsiki: od dluzszego czasu Jultika co jais czas mowila, ze ja swedzi pupa. smarowalam jej mascia, bo myslalam, ze od kupki ja swedzi. nie niepokoilo mnie to bardzo, bo zdarzalo sie bardzo rzadko, nie codziennie. nawet raz jej obejrzalam pupke, ale nic nie widzialam. wczoraj wieczorem tez mowila, ze ja swedzi. mowilam wiec, ze moze od kupki(sama sobie wyciera pupe) i ze po myciu jej minie. po myciu robial kupke, przynajmniej tak jej sie zdawalo. i ja chcialam wytrzec pupke. tak aldnie sie wypiela, ze razem z odrobinka sluzu wyszedl wielki owsik!!!!!!!!!!!!!!!!!!badania kalu juz nie musze robic.
prawda jest taka, ze w przedszkolu pewnie co drugie dziecko ma.

lekarka powiedziala, ze najlepiej, zeby przez 3tyg. nie chodzila do przedszkola:szok:

Nuska, a czemu skopany humor maials?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry