reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

sorry za wtracanie sie ale co do napojow gazowanych typu cola lub pepsi itp... to ich nigdy nie powinno sie pic... a w ciazy to przede wszystkim przy zachowaniu zdrowego rozsadku mozna prawie wszystko jesc i pic z wyjatkiem na 100% wspomnianych napojow gazowanych ale w wersji diet - one zawieraja jakies skladniki ktore hamuja badz niszcza komorki mozgowe rozwijajacego sie plodu... rowniez nie wolno absolutnie podawac tych napojow w wersji diet malym dzieciom.... cola lub inne nie beda az tak niebezpieczne....
rowniez nalezy jesc w umiarze tunczyka... zawiera za duze stezenie jakiegos pierwiastka...
pa

reklama
Mój organizm chyba sam wie czego mi teraz nie wolno jeśc i na myśl o wszystkich zabronionych rzeczach jest mi niedobrze. Chociaż może to dlatego, że mam takie straszne mdłości i w sumie to prawie nic nie moge jeść :-( . Od dwóch dni jem tylko chleb z serem żółtym, serki Danio i ogorki kiszone i na nic innego nie mam ochoty. Aż sie boję, że zagłodzę moją małą dzidzię! Jak ja bym chciała juz nie mieć tych okropnych mdłości, zgagi i wymiotów.

Dziewczyny czy wy tez wymiotujecie podczas mycia zębów? Nie wiem co się ze mną dzieje ale zawsze rano jak myję zęby zaczynam strasznie wymiotować:-( :-( :-(

ja tez to miałam z tym myciem zębów i zmieniłam pastę z signal na aquafresh i po klopocie, musisz poeksperymentować z róznymi typami
a u nas spadł śnieg i znowu fajowska zima, jak mówi mój synuś

Dzięki dziewczyny za radę :* Po pracy skoczę do sklepu i kupię sobie jakąś inna pastę. Mam nadzieję, że to pomoże bo co dzień boję się myć ząbki a przeceiż teraz trzeba o nie szczególnie dbać.

czesc dziewczyny,
jak sie dzis macie? U mnie za oknem niby snieg, ale jednak breja ;)

Xeone, na kiedy masz termin ?

majandra, Tygrysek :) czesc:)

i pazdziernik ma juz swoije podforum:) nie jestesmy na szarym koncu..jeszcze troszke a pojawi sie i listopad :)
Swoja droga to ja sie urodzilam w listopadzie :)
Powiedzcie mi, czy jest wsrod nas ktos z wielkopolski? Pytam z czystej ciekawosci :)

Termin mamy na 19 września. Jeśli dzidzia urodzi się wtedy (co jest mało prawdopodobne) to będzie śmiesznie bo właśnie 19 września urodziła się moja teściowa i bratanek męża :)

w ogole dziewczyny..co sie stalo z wiekszoscia? gdzie Blimka np? mageva? maggi? Lulu? kati? Agaa?
Pochowaly nam sie dziewczyny :)

swoja droga..to jeszcze poprosze o daty dziewczyny nastepujace :
1. Hanulka
2. Inez81 (a'propos jak u Ciebie walka z nalogiem? Przepraszam, jesli sie pomylilam, i to nie ty palisz...)
3. Sisters
4. Luandzia1
5. mAia

ja mam taka propozycje...bo jesli dziewczyny z listy, ktore w ogole sie nie odzywaja, nie podesla dat to moze zmienimy troszke spis, tak zeby bylo wszystko czytelnie? To znaczy jesli pozwolicie, to te osoby wyrzuce z listy...
Z gory tez przepraszam, jesli ktoras z wymienionych babek mi podsylala date a ja jej nie zauwazylam ...

generalnie nie chodzi mi o to zeby byc zlosliwcem, albo zeby komus przykrosc zrobic, ale skoro tworzymy jakas grupe i udzielamy sie , to niech ta lista bedzie tez swojego rodzaju przywilejem, a nie tylko wypisanymi pseudonimami. Oczywiscie jesli myslicie inaczej to dajcie znac...
Bo np moga byc osoby, ktore sie nie udzielaja, tylko podczytuja...
Ale chodzi mi przede wszystkim ( w sumie wylacznie) o babki bez dat, bo np wiem ze Inez i Luandzia sie udzielaja...i ze szybko podadza mi date...

Wiem, wiem... robie z igly widly, ale uwielbiam jak wszystko jest poukladane i na swoim miejscu :p

Wiec z gory przepraszam :)

Wracając do tematu:"pasztet w ciąży"-w ciąży (i nie tylko) w ograniczonych ilościach ze względu na sporą zawartość tłuszczu (tak jak parówki zresztą:tak::tak:)-oba produkty bardzo lubię;-);-). A w pasztecie z dodatkiem wątroby -dodatkowo wit. A , której nadmiar może zaszkodzić fasolce.Ale przecież nikt nie je tego codziennie, więc bez paniki:happy::happy:. Smacznego:happy:

racja harsharani, trzeba zrobić porządek z tym forum,
a mu z synkiem korzystając z ostatnich dni zwolnienia i poprawy na zdrowiu pójdziemy na sanki ale tylko na kwadransik, żeby się z nowu nie wpędzić do łóżka, ale najpierw zjemy zupkę pomidorową na koguciku z własnego chowu od mamusi

reklama
cześć brzuchalki...
co tam u Was dobrego???
Ja od 2 dni nie miałam mdłości, dziś jakby lekko powróciły.... Tęskniłam za nimi :p
PIersi też jakby mniej bolą.... Jestem panikarą więc oczywiście zastanawiam się czy to dobrze, czy nie... Eh, chyba już nigdy w życiu nie dane nam będzie (nam - mamom) zaznać beztroski i spokoju... zawsze już będziemy drżały o nasze dzieci...!!

Do góry