reklama

Wrześniówkowe mamy

Karmię tak:
W nocy pierś, po pobudce ok. 8:00 pierś, 10:30 kaszka dość wodnista ok.100 ml, 12:30 pierś, 14:30 mleczko 100 ml, 16:30 pół słoiczka + pierś, 19:00 kaszka 100ml, 20:30 mleczko 65 ml (ostatnio dodaję Sinlacu lub kaszki)+ pierś.
Maciuś jada ok. 10 razy na dobę.

reklama
Karmię tak:
W nocy pierś, po pobudce ok. 8:00 pierś, 10:30 kaszka dość wodnista ok.100 ml, 12:30 pierś, 14:30 mleczko 100 ml, 16:30 pół słoiczka + pierś, 19:00 kaszka 100ml, 20:30 mleczko 65 ml (ostatnio dodaję Sinlacu lub kaszki)+ pierś.
Maciuś jada ok. 10 razy na dobę.
kurcze Wika przy Macku to żarłok, 6. pierś, 7 120 bebika 11 kaszka około 100ml, 14 porcja obiadowa około 130g, 17 porcja owoców z kaszą wielkości słiczka, 19 150ml mleka z kaszką, czasem około północy cyc

Atru coś ci nie wyszło to powiększanie dziurki, u mnie wyszło rewelacyjnie, ale to nic pewnie się za bardzo starałaś

wiem że w weekend nadroie sprzątanie, ale co będzie jak mnie ktoś nawiedzi
wiecie co szok po tym wolnym w pracy to mam jakis niedosyt pracy tzn za mało mam obowiązków, heheheh

Tygrysku - oj, może i przedobrzyłam... Ale już nie będę zajmować się niszczycielstwem smoczków. Spróbuję 3-przepływowego.

Majandra - no, to jeszcze sporo cycusia w menu Maciusia (ale mi się rymło);-). Widzisz, trochę inna sytuacja u ciebie (i u Tygryska), bo wy wciąż dajecie pierś, a mleko modyfikowane to jakby dodatek, uzupełnienie. A u Tymka butla to podstawa. No ale cóż. Zobaczymy, co mi się uda zmienić w żywieniu młodego.
Najważniejsze, aby przyzwyczaić go do tego paskudztwa-Nutramigenu. Na dobry początek będę mieszać z Humaną. Być może cały ten refluks jest na tle alergicznym i może po przejściu na lecznicze mleko, ulewania ustąpią i nie będę musiała kombinować z zagęszczaniem?

Witajcie, wlasnie wyszli fachowcy, juz mam wszystko poumawiane. W sobote kupujemy plytki, wanny itp i zamawiamy meble. Hurt normalnie, ale bedzie z glowy i wreszcie bedziemy mieszkac jak ludzie.

Wchodze sobie pocztyac i co widze! Ze Tymoteusz Atrusiowy ma przejsc na Nutramigen, bo jest alergikiem :-(.... A ja mojemu alergikowi na wlasna reke zaczelam dodawac Humany do Nutramigenu :eek: , bo inaczej pil malutko mleczka :-( Narazie nie widze u Stasia zadnych objawow alergi, piekne kupy sadzi, jak nigdy, zolciotkie, zadnej wysypki, bolow brzuszka... wiem, wiem, uczulenie moze wyjsc nawet po miesiacu....

Nuśka - jaki odwyk, ja dopiero po porodzie zaczęłam naprawdę dużo pisać na BB. Jak czytam nasz wątek z minionych miesięcy (a doszłam do czerwca 2007), to wtedy mniej pisałam, mimo, że miałam więcej czasu i mniej obowiązków niż teraz:tak:. Ja nie zamierzam odwykać od BB. Stałyście się częścią mojego życia, to teraz będę was zanudzać i zamęczać ile się da (chyba, że zostanę tu sama, to będę zamęczać samą siebie:-D, chociaż tego wolałabym raczej uniknąć);-).
A co do tego czasopisma Twój Maluszek, to w jaki sposób stałaś się adresatką bezpłatnej prenumeraty? Czyżbym znowu w szpitalu czegoś nie dojrzała?
W kwestii ślubu - to masz iść i nie marudzić. Tylko się cieszyć, że masz szwagierkę i to na miejscu, która ci z dzieckiem zostanie. Mały do kwietnia będzie miał pół roku, to już nie mały dzidziuś, a kawaler, który da sobie radę bez mamusi przez jedną nockę:tak:;-):-)
Pamiętam jak na początku myliłam Ciebie z Ainahaled ale później zapamiętałam ze Ty masz synka a ona córcie:-) a właśnie ciekawe co u niej?
" A co do tego czasopisma Twój Maluszek, to w jaki sposób stałaś się adresatką bezpłatnej prenumeraty? "
A wiesz że nie mam pojęcia, myślę ze to z powodu ankiety którą uzupełniałam w szpitalu nie wiem też czy będą przysyłać co miesiąc czy to tylko jednorazowo??

A jeśli chodzi o moje wyjście na wesele to dalej rozmyślam napisałaś że mały będzie miał już pół roku i ja zamiast się cieszyć jak to napisałaś, że juz większy i będzie dobrze to ja się zastanawiam czy wtedy nie będzie bardziej tęsknił ? czy akurat nie będzie płakał z powodu ząbków itd Chyba juz przesadzam no nie?:zawstydzona/y::-p:baffled::rofl2:

wiem że w weekend nadroie sprzątanie, ale co będzie jak mnie ktoś nawiedzi
wiecie co szok po tym wolnym w pracy to mam jakis niedosyt pracy tzn za mało mam obowiązków, heheheh

Kobieto "jak Cię ktoś nawiedzi"to odpoczywaj i korzystaj z chwili sprzątanie nie zająć nie ucieknie:-):-) no albo mam jeszcze jedna radę "jak Cię ktoś nawiedzi" to zagoń do sprzątania hihihihi;-);-);-)

Carioca to będziesz miał niedługo super nowe mieszkanko czekamy na fotki koniecznie:tak::tak:

Nuska - skarbie, czyzbyznowu ja? my, same? w tej przepastnej BB-holandii?
Klavell - wracajcie do zdrowia dziewczyny, migusiem!
Atru - moj Stasiek tez mial refluks, choc nie zdiagnozowany przez pediatrow:baffled:, ale od czasu ja wprowadzam 'czlowiecze' jedzonko po refluksie slad zaginal, wiec moze przeczekac...
Tygrysie - lepiej pobrykaj na ogonie...Atru ma racje : bycie jednoczesnie matka, zona, gospodynia i idealnym pracownikim jest niemozliwoscia! wyluuuuuzuj, kochana...
A my powoli przygotowujemy sie do powrotu...bo wszedzie dobrze ale w domu najlepiej...A ze dostalam tone ciuszkow dla Staska od kuzynki i jej kolezanek opalta za nadbagaz obowiazkowa:baffled:

O HRUDA witam :-) jednak ktoś tu jeszcze zagląda ale masz fajnie ( a raczej Staś) z tymi ciuszkami to tak miło coś dostać.
Oooo już wracacie:-) i będziesz miała więcej czasu na BB ;-);-)hihihi

Tygrysie - lepiej pobrykaj na ogonie...Atru ma racje : bycie jednoczesnie matka, zona, gospodynia i idealnym pracownikim jest niemozliwoscia! wyluuuuuzuj, kochana...
A my powoli przygotowujemy sie do powrotu...bo wszedzie dobrze ale w domu najlepiej...A ze dostalam tone ciuszkow dla Staska od kuzynki i jej kolezanek opalta za nadbagaz obowiazkowa:baffled:
Ale miałam śmieszne skojarzenia :zawstydzona/y:;-):tak::-D:-D:-D:-D:-Dtak więc TYGRYSKU brykaj brykaj na ogonie to i mąż sie ucieszy;-):rofl2::laugh2::laugh2:.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry