reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Ja sie jeszcze nie wykruszylam,ale malo brakuje.U mnie nadal szpital,malutek chory,kaszle,smarki leca.Maz chory,a i mnie cos juz lapie.Ach mowie wam juz na rzesach chodze.

Witajcie - Gabidis - dużo zdrowia życzę...
ciekawe jak tam Aneczka?
A u mnie dziś sądny dzień nic tylko wyć:(
Nie wyspałam się bo mały marudził i sie wiercił, wstawałam do niego co 20 minut w końcu około 4 nad ranem nie wyrobiłam i zabrałam go do łóżka. wtedy się uspokoił ale za to ja spałam jak połamana i obudziłam się o 6 rano wkurzona niewyspana i skołtuniona:confused2: oczywiście z pretensjami do całego świata. Zrobiłam mleko przewinęłam go, nakarmiłam nie wypił prawie nic spać nie chciał za cholere mnie juz nerwy szarpały bo co robi mój maż oczywiście ma wszystko w dupie i sobie śpi. kazałam mu zająć sie małym to się łaskawie zajął przez pół godziny a potem on musi iść do pracy. Zostawił mnie z nim i zasiadł sobie do komputera bo MUSIAł wysłaś mail!!! Myślałam że mnie szlag
Poranek pełen wrzasków darcia się wycia niemowlęcia i trzaskania drzwiami. Jestemm bardzo nerwowa i mnie ponosi czasami zwłaszcza jak jestem zmęczona. Młody dał mi od rana tak w kość że ledwo na oczy widze. Mężuś sobei poszedł do pracy (nie pamietam już kiedy ostatnio go nakarmił albo chociażby umył pier...lone butelki!!) A ja zostałam z wyjecme sama
jeść nie
spać nie
bawić się nie
w łóżku nie
na rękach nie
w łóżeczku nie
w wózku nie
na kolanach nie
no po prostu myslałam że mnie coś trafi:wściekła/y::-(
W koncu stwierdzilam ze wsadzam go do wózka i wywoże na powietrze, rzeczywiście zasnął od razu ale ja nie mogłam odpocząć bo musiałam spacerować z tym cholernym wózkiem.
Teraz wróciłam i jeszcze śpi ale nie wiem jak długo, ja tymczasem się wyżalam
a jeszcze dzisiaj nie jadłam śniadania w ogóle nic nie jadłam i nie mam siły się podnieść:baffled:
dobrze ze tu jesteście przynajmniej mam sie komu poużalać...

Co to wszystkie jesteście na odwyku od BB? :szok:

Dzisiaj była u mnie znajoma z synkiem. Miedzy naszymi dzieciaczkami jest niecały miesiąc różnicy (synek znajomej urodził sie 15 października) i jak to widać!! Oliwka pewnie już siedzi (podtrzymywana oczywiście) śmieje się na głos i pewnie trzyma zabawki, którymi potrafi się bawić. Jej maluszek nieświadomie jeszcze trzymie zabawki. Ale bardzo spodobał mu się leżaczek od Oliwci :)

Dzisiaj Oliwka dostanie kolejną porcję jabłuszka :) Wczoraj jej bardzo smakowało. kupi jeszcze nie zrobiła. Mam się niepokoić? Mimo iż jest na piersi czasami robi kupkę co 2 dni.

blimka cierpliwosci zycze:-)Tak to juz jest z naszymi pocieszkami,ale wiez mi on nie robi tego na zlosc Tobie:tak:Cos musi malemu doskwierac.Ale poczekaj jak ochloniesz i maluszek strzeli do Ciebie usmiech to wymiekniesz:-)

A ja na chwile bo mialam sie o cos Was zapytac,ale doczytalam juz w necie wiec lece odpoczywac.

reklama
Witam :-)
Właśnie się dowiedziałam że mamy zaproszenie na ślub na kwiecień i co ???? Ja już się zamartwiam że trzeba zostawić małego najlepiej bym nie poszła i została z nim w domku ale mój mąż chce iśc mówi że powinniśmy gdzieś wychodzić. W sumie to mały już zostawał z babcią ale w dzień i góra na 3 godzinki, ale na noc jeszcze go nigdzie nie zostawiałam a i teraz babcia tez idzie na wesele i mały ma zostać u szwagierki . Wiem ze ona się dobrze nim zajmie ale ja będę i tak się martwić. Nawet nie wiedziałam ze to takie trudne zostawić maluszka gdzieś na noc. A no i nie jest aż tak źle mieszkamy w jednym domu. Ach ale chaotycznie to opisałam. wiem wiem odzywa się we mnie instynkt "nikt się nie zajmie nim tak jak ja..." ale przecież wiem również że to nie prawda no nie????

Blimka
rozumiem że Ci nerwy puszczają ale jak Cię to pocieszy to pomyśl że każda z nas tak czasami ma. Każdej by puściły nerwy w końcu trzeba troszkę męża zaangażować w opiekę nad małym mówie Ci że to pomoże ja tak robię jak mam ciężki dzień to jak mąż przychodzi z pracy to zajmuje się małym i powiem Ci ze mi to pomaga wystarczy 1,5 godzinki i juz sama zabieram małego na ręce żeby przytulić bo już tęsknię. A taki odpoczynek każdej z nas po całym dniu jest potrzebny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry