reklama

Wrześniówkowe mamy

kinia witaj w klubie
Wlasnie skonczylam zmywac gary i chyba do konca zycia nie przyzwyczaje sie do oddzielnych kranow,gdzoe w jednym jest wrzatek,a w drugim lod.Ja niewiem co za kretyn to wymyslil,a oni nadal to stosuja.Debile.

reklama
dziewczyny mam do was kilka pytań bo się strasznie denerwuje.
1. Jak wygląda egzema u niemowląt?? Podejrzewam że spotkało to mojego małego takie ma plamki na ramionach na klatce i na szyi jutro idziemy chyba do lekarza...
2. Czy wasze dzieciaczki prostują nogi?? Mój jak leży to tak je napręża jakby chciał je wydłużyć tak prostuje że nie mogę mu czasem pieluchy włożyć i strasznie przy tym się napina a jak się na coś cieszy to prostuje nogi a ręce mu się aż trzęsą... czy to może być wzmożone napięcie mięśniowe?? zastanawiam się czy to normalne...
no i ostatnie
mój mały pokasłuje, czytałam że to może być objaw ząbkowania jak z tym u waszych maleństw
dodam że nie zauważyłam gorączki ani kiepskiego nastroju apetyt też ma w normie...
eh ciężko jest być matką...

:-D poprawilas mi humor tymi zlewami. Ja na szczescie w kuchni mam normalny kran, wspolny dla zimnej i cieplej czyli po ''polskiemu'' ale w lazience musze juz uwazac. Ale poza zlewami wszystko i tak jest do luftu!

blimka odpowiem tylko na trzecie pytanie.Pokaslywamie moze byc od zbyt durzej ilosci slinki,ktora maluszek nie nadaza przelykac i jest to jeden z objawow zabkowania.

blimka moja tez to robi przy przewijaniu (tylko, ze jedna nozka bo druga przez cholernego naczyniaka nie chce ruszac), pokaslywac zaczela w zeszlym tyg. + katar, czyli normalne przeziebienie, temp. brak, apetyt jak zawsze wielki czyli w normie. A egzema z tego co ja wiem to roznie wyglada. Czasami sa to czerwone krostki, czasami ledwo widoczne ale w dotyku je czuc wyraznie, skorka wtedy jest szorstka. A moze uczulenie na jedzenie (wprowadzilas juz cos nowego?).Albo uczulenie na proszek albo jakis kosmetyk , material...

Dziewuchy a jak to jest ze szczepieniem, tzn chodzi mi o to, ze mala bedzie szczepiona w przyszlym tygodniu, wczoraj skonczyla antybiotyk, ale dalej ma katar i kaszle. Czy jak bedzie do przyszlego tygodnia przeziebiona to mozna szczepic?
Tak jak pisała gabids po antybiotyku trzeba poczekać minimum 14 dni wiem bo my mieliśmy przez to opóźnione drugie szczepienie.

Właśnie nie wygląda mi to na uczulenie to takie małe plamki szorstkie w dotyku i troszkę czerwone jak małe liszaje... czuje ze to egzema pójdziemy do lekarza
bo oilatum nie pomaga:((
dzięki dziewczyny za odpowiedzi...:*
ps. też mam w łazience ten koszmarny kran i szału od niego dostaje;p

Co do tych kranow...CALE SZCZESCIE my mamy normalny- taki jak w Polsce.Ale u mojej znajomej sa 2 oddzielne...kurde i jak to zrobic?Zatkac zlew i napuscic troszke tej i troszke tamtej HAHA.Bo w innym przypadku trzeba wybrac- lepiej poparzyc rece czy oziebic?Trudny wybor...

blimka mojej znajome corcia miala kiedys egzeme. Wygladalo to tak: Na klatce i ramionkach miala czerwone plamy, ktore ciagle drapala i drapala. Wiec schodzila jej troszke stamtad skora.Dziecko wyraznie jest wtedy niespokojne.Nie musisz isc z tym do lekarza, bo on przepisze tylko mascie, ktore mozesz kupic sama. Narazie smaruj to Sudocremem,a jesli chcesz czegos mocniejszego(chociaz to powinno pomoc) to w aptece popros o masc na eczeme.W tydzien nie powinno byc sladu.Nie wiem czy wiesz, ale mozna to oznaczac, ze Twoj Malutki prawdopodobnie jest na cos uczulony...

A co do nozek, to normalne!!

Blimka – moja tez tak napina nogi jak zakladam jej pieluche…. Hehehehe chyba zaczynaja wieziec ze z tym im jest nie najwygodniej....hihihi
Ponadto moja NAUCZYLA sie kaszlec hehehehe i spokojnie widac ze udaje J))) Jak sobie kaszlnie to zerka na mnie i czeka na moja reakcje J)) Lobuziara z niej sie robi ! A i kaszle gdy za gleboko sobie wlozy paluchy do buzi J)))
Nauczyla sie kiwac glowa jak na NIE.... nie wiem czy to normalne, bo czasem lezy ja do niej gadam a ona naraz glowa w jedna i w druga strone...

Atruviell – mala ma czerwona plame ciagnaca sie przez caly posladek az do samej stopki (tylko tyl nogi) – w niektorych miejscach jest mniej a w niektorych wiecej widoczna. Ponadto ma mniej widoczna plame na czole na samym srodku i na samym dole z tylu glowki. Poki co nic sie z tym nie dzieje i chcialabym uslyszec wersje tak jak ty, ze to zniknie za kilka miesiecy, a uslyszalam ze to calkowicie powinno zniknac do 7 roku zycia tzn ze to jest najdluzszy czas nikniecia niegroznych naczyniakow. Moze lekarz zalecil mi te badania ze wzgledu na rozleglego naczyniaka , co ?

Kina – wiem ze nie jest prosto tak pozalatwiac spraw w UK szcegolnie jak cos sie dzieje ze zdrowiem....patrza na nas jak na psychicznych i przewrazliwionych, ale czy ty nie masz wrazenia ze nas emigrantow tak traktuja ? Bo Anglicy tak bardzo nie narzekaja, moze sie juz przyzwyczaili do takiej kaszaniastej sluzy zdrowia?
Pewnie jakby mogli to by Twojemu babelkowi przepisali paracetamol... swinie jedne!A jak cie wkurza twoj GP to zmien na innego, moze tam beda bardziej sensowni lekarze. Powiem ci jedno, ze jak chodze do swojej przychodni i zapisuja mnie do jakiegokolwiek lekarza (a jest ich tam chyba z 5-ciu) to zawsze wychodze niezadowolona i nabuzowana lekcewazacycm podejsciem do mojego problemu. Ale gdy zaznacze ze chce widziec sie z lekarzem ktorego nazwisko jest w nazwie przychodni (mam nadzieje ze wiesz o czym mowie ) wychodze usatysfakcjonowana – ale jeszcze przed tym musze za kazdym razem przejsc BURZE z paniami w recepcji !
Ty masz naprawde problem ze swoja kruszynka... ja tak bardzo chcialam wracac do Polski gdy bylam na poczatku ciazy bo nikt nie chial mi zrobic podstawowych badan typu krew cisnienie mocz i kazano mi czekac do 5 m-ca ciazy ! Niezle wtedy przeszlam..ilez sie nadenerwowalam , szkoda gadac, a ile sie nawalczylam !
Al sprobuj sie z kontaktowac z taklinika co ci napisalam, moze ktos na to zerknie....i sami jak beda uwazac ze wymaga to leczenia to powiedza zeby przyjsc z tym skierowaniem od GP, a ty wtedy pojdziesz i powiesz ze tam bylas i uwazaja to i tamto, ze sa specjalistami i wiedza co mowia i zeby wypisal ci skierowanie.... najlepiej zabierz swojego do GP

reklama
Halo, co tu takie pustki? Wszystkie na odwyku? ;-) Ja powinnam robić obiad, ale mnie komp przyciąga, i znowu pewnie zostawię mojego biednego męża bez obiadu, ten to ma biedak, wraca z pracy a tu jedzenia brak :no:

Mala-gorzatka, to nieżle Ci mała robi teatrzyk kaszleniowy :-) Cwane te dzieciaczki. Oskar też kiwa głową na nie, ale ja przypuszczam że to naśladowanie tego co my robimy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry