reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczyny ja lece bo mam film do obejzenia 'pachnidlo' podobno niezly...widzialam pare scen i bylam w szoku,zobaczymy jak reszta:-) Buziole i nie siedzcie dlugo!
Tak ja też juz idę i idę i nie mogę dojść do tej sypialni .
Napisz mi koniecznie jak film ja czytałam książkę i myśle że troszkę przereklamowana (choć fakt że jak ją czytasz to masz wrażenie że czujesz ten zapach tak jest opisany) ciekawe jak film.

reklama
Witam się z ranka i nawet wyspana:-)
Dzisiaj było dobrze....tfu,tfu!!!!!
Listę wysłałam do Administratora taką co napisała Atru,musicie czekać cierpliwie;-):tak:
Co do aparatu Aneczko to jest Canon EOS 30D
Dobra lecę do małego bo juz wstał;-)

O Wy szalone kobiety no Wam to raczej nie grozi żeby forum zamarlo:-D tyle nowych postow ze juz myslalam ze strony pomylilam:szok:
dziekuje za mile przyjecie, faktycznie DOTI spotkalysmy sie na tamtym forum HURDA tez tam kiedys zagladala:tak:

Co do samopoalaczy dziewczyny to ja mam ten problem ze na początku to dają one świetny efekt ale po dłuższym stosowaniu tzn kolo miesiaca mam wrażenie, że moja skóra się "uodparnia" i znowu robię się blada- dziwne nie:confused:
Za tydzien wracam do pracy- juz mi sie chce plakac na sama mysl i tak sie zastanawiam jak ja bede nadanzac za Wami:-)

Asiek, będziesz czytać wybiórczo, tak jak ja;-)

A ja muszę się pochwalić, że Maciuś już drugi raz kąpał się z mężem w naszej wannie i jest zachwycony, Po prostu wniebowzięty. Bardzo go interesował "interes" męża. Ciągle do niego sięgał:-D:-D:-D

A ja muszę się pochwalić, że Maciuś już drugi raz kąpał się z mężem w naszej wannie i jest zachwycony, Po prostu wniebowzięty. Bardzo go interesował "interes" męża. Ciągle do niego sięgał:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie, dostalam tą chuste z Polekontu i donoszę o uzytkowaniu tego cuda:
- plus: wolne ręce
- plus: nie czuc obciazenia
- minus: trudno to cholerstwo omotać wokół siebie i frygającego dziecka
- minus: bardzo nam w tym gorąco, to taki ciepły materiał, że nie da się długo ponosić - ja i dziecko jestesmy po 15 min spoceni, a co to będzie latem?

Podsumowując - gdyby nie to pocenie sie malego w tej chuscie to bylaby to rewelacja. Niestety nie kupię tej chusty i raczej nie polecam.

Dzien dobry BARDZO
Asia - Marianny to po 20 teraz Mamuski heheh
Asiek - nic sie nie da ukryc :nerd:- fakt! bylam na tamtym forum ale chyba przez tydzien, moze dwa, bo wlasnie jakies takie bez zycia bylo...a tu jak widac zadomowilam sie na dobre...
Blimka - ja jeszcze jedno pytanko co do latania: czy wozek z dzieckiem bierze sie ze soba po nadaniu bagazu i odparwie? i zostawia dopiero pod schodami wchodzac do samolotu?
Majandra - sama sproboj kapieli z Maciusiem...poki jeszcze nie bedzie za pozno...potem moze to byc za bardzo 'krepujace":baffled::-D
A my wybieramy sie na spacerek i kawke z moja nie-dzieiciata przyjaciolka, bo wiosna pewla para - nareszcie!!!! Milego dzionka!

Etka, AsiaKC - pomiedzy Waszymi dziecmi jest podobna roznica. My bysmy chcieli jeszcze Adasia (lub Basię lae czuje ze to będzie Adaś) i nieco obawiam się takiej roznicy. Chcielibysmy starac sie juz od wrzesnia, wiec Stas mialby niecałe 2 latka, jesli by sie nam udalo. Do tego chcialabym isc na podyplomowke, ale to tylko raz w miesiacu na weekend, a uczelnia blisko. Co byscie radziły? Jak uwazacie taka rozniece pomiedzy rodzenstwem?

Ja szczerze polecam!!! :-D
Fakt że jest sporo roboty ale dwulatek to już mądre dziecko. Moi chlopcy mają super kontakt! Paweł rozmawia z Łukaszem dużo (właśnie leżą sobie na macie), Łukasz pęka ze śmiachu jak Paweł się wygłupia :-)
Myślę że dużo zależy też od mamy (i taty też oczywiście :-)) i przygotowania starszego dziecka.
U nas temat zazdrości o brata nie pojawił się W OGÓLE.
Przyznam się że chciałam jeszcze mniejszą różnicę. Po urodzeniu Pawełka nie zabezpieczaliśmy się. Wysziśmy z założenia że przyjmiemy co nam Los zgotuje ;-) Ale przez 9 mies nie miałam 2, potem karmiłam PAwełka do 15mies życia. Po odstawieniu zaszłam w ciążę ale niestety w 6tym tyg poroniłam :-( Następny cykl był już Łukaszowy :-D Tak wyszło i ciesze się z tego bardzo!
Mamy różnicę 2 lata i 3 mies.
Pewnie że czasem nie jest łatwo. Często karmię Łukasza a Paweł leci na nocnik bo kupa :?
Takich zdarzeń jest sporo. Ale ogółem jest mnóstwo plusów i kilka minusików 8-)

A jeśli chodzi o chustę, to bardzo polecam nosidło. Któś tu wstawiał kiedyś że ma I-coo, ja miałam wcześniej mothercare'a a teraz mam babybjorn'a! Fantastyczna sprawa!

reklama
Dziewczyny, napiszcie mi czy Maciuś je dużo, mało czy w sam raz, bo ja już nie wiem czemu on tak ostatnio się wścieka i płacze. Ząbki to raczej nie są, bo ma już 2, a przy nich nie płakał. Jak go biorę na ręce to na ogół się uspokaja, ale nie zawsze. Są chwile, że nic go nie interesuje, spać też nie chce. I tak się zastanawiam, czy może go głodzę.:confused: Wygląda to tak:
4:30 - cyc
6-7 - cyc
8-8:30 -
100 ml mleczka (więcej nie daje rady wypić)
12 - 2 miarki kaszki mlecznej owocowej + 1/3 słoiczka deserku + 2 łyżeczki manny + 140 ml wody =
170 ml jedzonka (najada się, więcej raczej nie da rady)
15:30 -16-
1/3 słoiczka obiadku - podane łyżką lub z butelki rozrobione z wodą ok. 60 ml (czasem więcej, wczoraj pochłonął 2/3 słoiczka) + 65 ml mleczka + cyc (i tu wydaje mi się, że zjadłby z chęcią więcej, raczej mleczka niż obiadku)
19:45 - 2 miarki kaszki mlecznej owocowej + 110 ml wody = ok.
120 ml
jedzonka + cyc (i tu znów wydaje mi się, że dałby radę więcej zjeść, ale nie chciałaby go na noc napychać).
ok. 23-24 - cyc

Jeśli chodzi o mleczko z piersi to jest już go mało. Nie sądzę, żeby wyciągał na dobę więcej niż 250 ml. Z obu piersi na jeden raz pije jakieś 5 minut.

Ja nie umiem tak ocenić czy to mało czy dużo. Ja zaraz bym przeliczyłam na kalorie, ale przy niemowlaku to chyba głupi pomysł:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry