reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam ponownie..tylko mnie nie bylo pare godzinek a tu tyle stron...oj nie macie litosci:-D:-D
Zazdroszcze wam, tych wesel...pobawilabym sie, ale nic mi sie nie szykuje:baffled:
Klavell- sukienunia prawie taka sliczna jak ta dla Nel Aneczki;-):-)
Asiek - gratuluje ząbala!
Co do ubranek dla chopakow - ja wyrzywam sie jak moge, a wymiekam przy bucikach.. dzis odwidzila mnie koleznka i sprezentowala Stachowi takie czadowe zielono-srebrne adidaski ze sama bym takimi nie pogardzila...Ha, mlody bedzie sie lansowac w UK;-):-p

reklama
Atruviell- jak On to robi?
Mój tak spal jak miał 3 miesiące ,potem Mu sie zmieniło...nawet jak dostaje kaszkę przed spankiem...mam nadzieje ,że Mu sie znowu odmieni...
Już sie poprawiam, widać chyba jak sie staram...hehe

Martha - on tak ma praktycznie od początku. Ok. miesiąca, dwóch po urodzeniu przestał mi się budzić na noce karmienie. Jeszcze w grudniu dostałam opier-papier od pediatry, że głodzę dziecko i że powinnam go budzić w ciągu nocy na mleko. Tylko co z tego? Jak go budziłam i próbowałam wetknąć mu butelkę do buzi to nały cwaniak robił usteczka w dziobek i dalej spał smacznie. A ja se mogłam próbować go karmić. Problem w tym, że Tymo zasypia już między 18 a 19 wieczorem, zatem wstaje też odpowiednio wcześnie, bo między 5 a 6 rano. Dla mnie to masakra, bo jak nie położę się spać przed 22:00, to potem nie mogę się rano dobudzić i pół dnia łażę jak zombie. Próbowałam go już przestawić ale uparciuch sie nie daje. Nawet jak uda się go przetrzymać do 20:00 to i tak wstanie przed 6:00:baffled::wściekła/y:

Atruviell-no to i tak super...Mati budzi sie jak z zegarkiem w ręku...co 4,5 godziny.No, chyba że jest bardzo zmęczony to prześpi 7 godzin...ale to sie rzadko zdarza....
A co dajesz Tymkowi przed snem do jedzonka?

Asiek, gratuluję ząbka!

Ja podpisuję się pod tym, że chłopaka też można wystroić. Ja uwielbiam Oskarka w koszuli albo wtakiej "dorosłej" kamizelce. Właśnie ostatnio mu robiłam w niej zdjęcia bo strasznie misię podobał :-) Ale cieszyłabym się na drugą dziewczynę, dostałabym w spadku mnóstwo ślicznych ubranek.

Też bym poszła na jakieś wesele się pobawić. Kuzynka chyba będzie wychodzić za mąż, ale ona nie chce robić wesela :-(

Ale muszę jeszcze dopisać ,że nie narzekam , broń Boże...mój Mati to prawdziwy aniołek...no może nie zawsze:-) w każdym razie jeśli chodzi o spanko to nigdy nie było problemów (zawsze budził sie tylko na jedzenie i nic poza tym).

Tez poszłabym na wesele...ale nic mi sie w tym roku nie kroi...:-(

Majandra, Tygrysku, Hruda, Nuśka, Doti, Carioca, Atru dzieki za cieple przyjecie :) A juz myslalam, ze dawno o mnie zapomialyscie

Witam nowe kolezanki. Fajnie, ze nawet teraz rozszerza sie nasze grono.

Zapomnialam Wam napisac, ze Patryk przesypia juz cale noce. Kapiemy go o 21 i ok 22 juz spi. Budzi sie ok 6-7 i dostaje cycusia. Czasami zdarza mu sie pobudka ok 5 ale to raczej rzadko. Odkad zaczelam sie stosowac do rad Tracy Hogg i ustabilizowalam nasze codzienne zycie maly nawet kupki robi mniej wiecej o tej samej godzinie.

Nuska Patryk gada tylko wtedy kiedy ma na to ochote a nigdy wtedy kiedy do niego mowie"powiedz mama" :) Taki przekorny jest ;-) Ale za to prawe wcale nie smieje sie na glos (bo tak bezglosnie to niemal caly czas) i bardzo nad tym ubolewam. Nawet zabawa w akuku go nie smieszy - patrzy wtedy na mnie jakbym byla jakas niepowazna. Jedyna zabawa przy ktorej sie smieje na glos to samolocik.

Ja tez uwielbiam stroic Patryka. W domu raczej chodzi w spodenkach i bodziaku albo bluzeczce ale jak gdzies wychodzimy to staram sie go jakos fajnie ubrac. Teraz dziadzki nakupily mu mnostwo ubranek wiec bede miala pole do popisu. Ale mnie sie wydaje, ze jednak latwiej jest ubrac dziewczynke i to niezaleznie do tego czy mieszka sie w PL, USA, GB czy innym kraju.
A a propos sukieneczek to musialam kupic kilka dla coreczek moich kolezanek i kuzynki i tak mi sie spodobaly, ze przywioze ze soba kilka dodatkowych z mysla o sprzedaniu. Gdybyscie chcialy to podaje linka do strony na allegro gdzie je wystawilam:
pierwsza
druga
druga jest w dwoch rozmiarach

Martha widze, ze kolejna Krakowianka do nas dołaczyla. Juz jestesmy we trzy :-):-):-)

A u nas w koncu piekna wiosenna pogoda i az chce sie zyc. Juz mialam dosyc tych ciaglych sniegow i mrozu. Czasami to mielismy nawet -18, brrrrr

Atru zebys wiedziala ze BB to niezle uzaleznienie. M juz od ponad roku smieje sie ze mnie jak widzi ze czytam nasze forum i mowi ze jestem wariatka. Strasznie mi Was brakowalo i ogromnie sie ciesze ze wrocilam :tak:

Xeone- cieszę się ,ze tez z Krakowa...a kto oprócz nas? przepraszam Dziewczyny ale jeszcze mi sie trochę mylicie, która to która i skąd:-).
W takim razie czekam kiedy mój synus mnie zaskoczy przesypiając pięknie cała noc....;-)

reklama
Kurde, i nie mówcie Dziewczyny,że sie nie poprawiłam...chyba jestem najbardziej aktywna dzisiejszego dnia:szok:.....chyba mnie wciągnęło...możecie być ze mnie dumne, czekam na oznaki uznania:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry