reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam ponownie,
No i mialam racje skaza jak nic...
no i iczywiscie dieta eliminacyjna dla mnie,
na ranki lekarz przepisal mi Pimafucort,
mam nadzieje ze mu sie to wygoi :-(

reklama
Martha - fiu fiu:rofl2::-D:errr::-D:oo::-D:-p:-D:blink::-D:rolleyes::-D:happy2::-D:nerd::-D
Larcia - pomocy!!! jesli moge :zawstydzona/y:;-)...moj J byl w Tesco i pogubil sie zupelnie co i jak z tymi mleczkami ( oczywiscie posprzeczalismy sie o to bo marudzil okrutnie wrrrrr) wiec tak: gdzie mozna kupilc te dla skazowcow? w Tesco czy aptece? i moze wiesz jakie sa oznaczenia dla mleczek dla alergikow, bo u nas HA a tam podobno:baffled: nie ma takich oznaczen...
oczywiscie sloik z owockami kupil z pomarancza:szok:, kaszke z otrebami czyli z glutenem:szok: a obiadek z pomidorami :szok:- zwariuje, po prostu:rofl::errr:....istne menu dla skazowca!

Hruda- no dziękuje, dziękuje!!!!!
Uśmiałam sie Twojej historii...wiem, wiem- domyślam sie ,że Tobie nie było do smiechu...ale to naprawdę zabawne jakie te Chłopy nieprzytomne...

Martha - przed snem daję Młodemu 120 ml mleka Nutramigen zagęszczonego trzema miareczkami Nutritionu, czyli standardowo, tyle, że w ciągu dnia dostaje porcje mniejsze (po 100 ml). Mamy problem z ulewaniem, stąd mniejsze a częstsze posiłki. Nawet 7 razy dziennie.

Xeone - ciebie, weterankę, jedną z pierwszych BB-holiczek miałybyśmy zapomnieć? :szok::szok::szok: W życiu!:no: Dopóki choć jedna ze Starej Ciążowej Gwardii tu urzęduje - nie doczekanie twoje;-):-D:-D:-D

Hruda - innymi słowy - wysłać ... - trzeba posła:-D:-D;-);-). A swoją drogą baaardzo hypoalergiczny zestaw:-D:-D:-D

Ok, jeszcze chwilę posiedzę i uciekam, bo jutro mój mały terrorysta nie będzie miał dla mamusi litości. Jak wy funkcjonujecie siedząc prawie do rana przy kompie? Chyba się starzeję...:zawstydzona/y:

No podobno tam masc ma zadzialac w ciagu 5 dni,
zobaczymy, w kazdym razie maly teraz smacznie spi wykompciany
i wysmarowany "po same uszy" nawet sie nie drapie wiec powinno byc ok,
ok, zmykam bo czeka mnie jeszce odciaganie pokarmu na noc:-)
pozdrawiam i zycze dobrej nocy

No to sa nas dwie Asiu Marianno! hahaha
A co do nie przespanych nocek to miewalam kryzysy dnia nastepnego ( jak na kacu)szczegolnie po dluuugim Mariann-Maratonie:-D ale czasem po prostu ciezko mi zasnac, stad te molestowania kalwiatury:baffled::-p

reklama
Witajcie dziewczyny!! Zostawić was nawet nie można na kilka godzin-ledwie człowiek zacznie gotować i zajmować się maluszkiem, to te już powypisują tyle stron:-p:-):-D:shocked2:
Odpowiadam systematycznie:
Tygrysiątko, na czym polegametoda NDTBobath? My chodziliśmy na Vojtę ale Łukasz tak straszliwie płakał że chwilowo mam mocno mieszane uczucia. Bo na kolejnych wizytach było lekkie skrzywienie w prawo, potem w lewo, teraz znowu w prawo :-?
Muszę poszukać innego neurologa i sprawdzić diagnozę, bo osobiście mam wrażenie że stres związany z ćwiczeniami więcej szkody przynosi niż same ćw korzyści. No, ale na razie jestem uziemiona w domu, bo Pawełek chroy, więc nawet nie mam jak iść po skierowanie...
Słyszałam, że właśnie metoda Vojty jest właśnie bardzo nielubiana przez dzieci jak i ich mamy, ale jest bardzo skuteczna jeśli ją sie dobrze stosuje. My mieliśmy przygodę ze złym neurologiem, ale spróbuj tez wziąć skierowanie do poradni rehabilitacyjnej-do lekarza rehabilitacji-on tez może orzec co i jak trzeba robić z dzieckiem (my jesteśmy pod opieką obu lekarzy). Co do skierowania-nasz pediatra wypisuje je "na telefon" i potem sobie odbieramy z przychodni jak nam wygodnie.
ja tez slyszalam ze metoda NDTBobath jest lepsza od Vojty, az sie boje isc z małą na te ćwiczenia... dzisiaj ładnie mi się przewracała sama na boczki, właściwie to nie wiem po czym jest zdiagnozowana ta "lekka" asymetria bo Jula jakoś nie specjalnie upodobała sobie jedną strone- wierci się na wszystkie, mój niepokój był spowodowany właśnie tymi obrotami ale widze ze mala sama juz je zaczyna wykonywac...
Nie wiem czy jest lepsza-na pewnoi mniej stresująca, bo to metoda podpowiadająca dziecku co i kiedy ma robić-ćwiczy naturalne odruchy. Lepiej iść wcześniej niż odwlekać-a może mała będzie się dobrze czuła po tych ćwiczeniach?
dziendoberek!
NDT Bobath polega na pokazywaniu wlasciwych postaw - turlanie, noiszenie odpowiednie, podnoszenie itp. jest delikatna metoda.

Tak:tak:

[quote=AsiaKC;2113936] Martha, my zaczęliśmy rehabilitację metodą Vojty na początku grudnia. Efekty były szybkie ale Młody drze się przy każdym ćwiczeniu jak obdzierany ze skóry :-(A jak wchodzimy do gabinetu rehabilitantki to płacze już przy położeniu na stole :sorry:(...)
Dlatego nie chce go już tak rehabilitować - stres i zmarnowany czas, bez uzyskania efektu (wszelkie efekty późne były właściwie bez ćwiczeń).
Spróbuję znaleźć kogoś kto stosuje NDT Bobath. Niech obejrzy Łukasza i zabaczymy...
Łukasz obraca sie na boki z pleców na brzuch, z brzucha na plecy. Jak leży na plecach to bywa że przechyla głowę i miednicę lekko w prawo... Na brzuchu ma dość słaby podpór, nie unosi klatki piersiowej (bardzo rzadko) ale głowę trzyma wysoko (ponoć za wysoko :sorry2:).[/quote]

W naszym ośrodku rehabilitacyjnym, jest też rehabilitowana dziewczynka metoda Bobath-też krzyczy cały czas-od samego wejścia na sale...biedna
Mój Filipek tylko przy niektórych ćwiczeniach sie denerwuje, ale ma do tego prawo. Jestem b zadowolona z rehabilitantki, a mały już sie na jej widok cieszy i macha raczkami i nóżkami ( ta pani ma go pod opieka od początku stycznia).
Ciekawe ile zajmie ten post ?? :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry