Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

;-)...moj J byl w Tesco i pogubil sie zupelnie co i jak z tymi mleczkami ( oczywiscie posprzeczalismy sie o to bo marudzil okrutnie wrrrrr) wiec tak: gdzie mozna kupilc te dla skazowcow? w Tesco czy aptece? i moze wiesz jakie sa oznaczenia dla mleczek dla alergikow, bo u nas HA a tam podobno
nie ma takich oznaczen...
, kaszke z otrebami czyli z glutenem
a obiadek z pomidorami
- zwariuje, po prostu
....istne menu dla skazowca!

W życiu!
Dopóki choć jedna ze Starej Ciążowej Gwardii tu urzęduje - nie doczekanie twoje;-)

;-);-). A swoją drogą baaardzo hypoalergiczny zestaw

:-)

Słyszałam, że właśnie metoda Vojty jest właśnie bardzo nielubiana przez dzieci jak i ich mamy, ale jest bardzo skuteczna jeśli ją sie dobrze stosuje. My mieliśmy przygodę ze złym neurologiem, ale spróbuj tez wziąć skierowanie do poradni rehabilitacyjnej-do lekarza rehabilitacji-on tez może orzec co i jak trzeba robić z dzieckiem (my jesteśmy pod opieką obu lekarzy). Co do skierowania-nasz pediatra wypisuje je "na telefon" i potem sobie odbieramy z przychodni jak nam wygodnie.Tygrysiątko, na czym polegametoda NDTBobath? My chodziliśmy na Vojtę ale Łukasz tak straszliwie płakał że chwilowo mam mocno mieszane uczucia. Bo na kolejnych wizytach było lekkie skrzywienie w prawo, potem w lewo, teraz znowu w prawo :-?
Muszę poszukać innego neurologa i sprawdzić diagnozę, bo osobiście mam wrażenie że stres związany z ćwiczeniami więcej szkody przynosi niż same ćw korzyści. No, ale na razie jestem uziemiona w domu, bo Pawełek chroy, więc nawet nie mam jak iść po skierowanie...
Nie wiem czy jest lepsza-na pewnoi mniej stresująca, bo to metoda podpowiadająca dziecku co i kiedy ma robić-ćwiczy naturalne odruchy. Lepiej iść wcześniej niż odwlekać-a może mała będzie się dobrze czuła po tych ćwiczeniach?ja tez slyszalam ze metoda NDTBobath jest lepsza od Vojty, az sie boje isc z małą na te ćwiczenia... dzisiaj ładnie mi się przewracała sama na boczki, właściwie to nie wiem po czym jest zdiagnozowana ta "lekka" asymetria bo Jula jakoś nie specjalnie upodobała sobie jedną strone- wierci się na wszystkie, mój niepokój był spowodowany właśnie tymi obrotami ale widze ze mala sama juz je zaczyna wykonywac...
dziendoberek!
NDT Bobath polega na pokazywaniu wlasciwych postaw - turlanie, noiszenie odpowiednie, podnoszenie itp. jest delikatna metoda.

(...)
).[/quote]