reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

A ja kupilam na allegro z likwidacji sklepu wozek za 200 ziko, nowy. Trochę się bałam, że po miesiącu będę kupowała drugi, ale tu niespodzianka - wszystko ok, do tego duza gondola, jeszcze pół Staska tam wejdzie, porządne gumowe duże koła, dobre resory i jestm bardzo zadowolona.
Za to wydamy więcej na spacerówkę, mysle zeby mu kupic Fisher Price spacerówkę, bede sobie zamawiać bezposrednio ze usa.

reklama
Carioca - dokładnie, w gondoli byle się przemęczyć do wiosny i naprawdę o 100% lepiej zainwestować w porządną, lekką wybajerzoną spacerówkę. Przerobione na moim Kubie. Zanim skończył rok ciężki wózek uniwersalny, którym jeździł od urodzenia, spoczął w piwnicy i zakupiliśmy lekką, funkcjonalną spacerówkę typu parasolka firmy Hoco. Służy Kubie po dziś dzień i poza tym, że co tydzień trzeba prać poszycie i raz była oddana do serwisu gwarancyjnego, to w dalszym ciągu wygląda niemal jak nowa.

A my wlasnie pocwiczylismy. Podczas jednego cwiczonka Srachu pobił rekord kupalowy, strzelił taaaaaaaką kupe ze cala pieluch nawet z przodu byla w kupalku.

Atru - aaa serwis gwarancyjny... To lepiej kupic w Polsce.

A wogole to trafilam ze Stasiem do dobrego osrodka. Od razu mialam po neurologu - rehabilitanta, potem jeszcze wywiad logopedyczny i psychologiczny. Psycholog pochwalil Stasia za kontakt i spokój, logopeda za gurzenie i ssanie :-D No i wszyscy mowili, ze spore chlopaczysko :)

Maz wlasnie przywiozl mi kropelki SAB SIMPLEX na problemy z brzuszkiem u hanifki jak podaje sie takie kropelki miesza z mleczkiem czy na lyzeczce same kropelki podac...mam nadzieje ze to troszke jej pomorze...czy to mozliwe ze hanifka dostala kolki w wieku 3 miesiecy czy raczej to cos innego np przez mleczko

Klaviel chyba meczy ja mleczko - zmienilas na takie bez bialka krowiego?
A Sab simplex sie podaje tak - 30 kropelek dodaj do mleczka, do butelki. mozna tez bez niczego, na łyżeczce podać.

jeszcze nie zmienilam w piatek ide do lekarza to zobacze co lekarka mi powie jak ze to nic takiego i dalej mam jejj dawac HA to nie wiem co jej zrobie jak nic takiego odkad hanifka dostaje butle tak ma buzke w wysypce czyli 2 miesiace:szok: a lekarka z jednego mleka Ha na inne Ha mi zmienia glupia...zobaczymy teraz co powie...

Carioca - ja akurat w Polsce tego wózka nie kupowałam:-D. Wózio zakupiliśmy w Niemczech, tam dają aż 2 lata gwarancji. W momencie, kiedy coś tam się w nim zepsuło, po prostu poszliśmy z tym wózkiem do sklepu, w którym go kupiliśmy, a oni odesłali go do producenta. Jako, że firma Hoco pochodzi z Austrii, więc zapowiedziano nam, że naprawa może potrwać nawet 4 tygodnie. Na ten czas dostaliśmy wózek zastępczy.
Zakup wózka w Stanach na pewno utrudni korzystanie z serwisu... Zawsze w takich wypadkach odsyła się towar na własny koszt do sklepu bądź producenta. No i pomyśl sobie ile czasu potrwa cała taka heca. O zastępczym pojeździe można w takim wypadku pomarzyć.
Lepiej kupić w Polsce choć tutaj z kolei warunki gwarancji są mniej korzystne.

Dziewczyny prosze o rade..z powodu tego ze mala nie potrafi sie wyprukac,zostalo mi 'odgornie' zasugerowane zeby podac jej herbatke z kopru...Dzisiaj nawet sprawdzono czy nakaz zostal zrealizowany....:sorry2: Niestety nie zostal bo ja oprocz piersi nic malej nie podaje a jezeli boli ja brzuch to dostaje simplex...ale moze sprobuje z ta herbatka zeby nie wyszlo ze dziecko mecze bo 'przeciez jej sie chce pic'... no...tak ze..gadka o pierwszej fazie pokarmu ze wodnisty nie pomogla...:dry: Jak to cholerstwo przygotowac bo nawet nie mam pojecia...mam ta z hippa jedna lyzeczka na 100ml woda minerlna i co dalej..jak mam to podgrzac..ile powinna miec temp?

reklama
Do góry