reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Nny, a czemu chodzicie na rehabilitacje? I jak długo już? Są jakieś postępy?
Oluś ma aysmetrię... oczywiście nie jest pogłębiona do tego stopnia, że mały śpi w 'rogalik', albo ma przykurcz (bo właśnie o takich przypadkach czytałam). Tak do 5 miesięcy sypiał z główką na jednym boku przez co z tyłu leciutko mu się zniekształciła, lekarz stwierdził też że ma z jednej strony twarzy większy policzek i oczko (ja tego nie widzę _-_) i z tego powodu mamy umówioną wizytę u logopedy, podobno można jakoś tą główkę rozmasować. Oprócz tego, napięcie mięśniowe na które są właśnie te ćwiczenia, metodą NDT. Na razie nie wiem jaki jest efekt, praktycznie ćwiczymy tylko w domu, na rehabilitacji Pani nam zadaje ćwiczenia.... Zobaczymy co dzisiaj powie.

reklama
Enia, w mojej i męża rodzinie jest taka reguła, że jak dziecko jest małe i jest bardzo zajmujące itp. to później aniołek, a jak aniołek jako niemowlak to później diabełek. Oby się potwierdziło:-D

4 godziny? Rany, Maciuś już by mi koncert urządził:tak::szok::wściekła/y:
Oby Majandra oby:tak::-D:-D
a Krzysio jak zasnął o 12 to wstał przed 16, żeby pani pokazać oczka:laugh2:
Nic go nieruszyło nawet przekładanie z fotelika do wózka :szok::szok:

Chesz iść spać o 22, a gdzie nauka??? Sory nie zauważyłam, że wyłączasz komputer,
a to co innego

Ostatnia edycja:
My chrzciny wyprawialiśmy razem ze ślubem:-D:-D (7 lat zajęło nam zdecydowanie sie;-)) w kopercie daliśmy 500zl ale ksiądz jej nie wziął i powiedział, że mamy teraz inne wydatki:szok::szok::szok::szok: szok!!!!!!!!!!!!!!

No to faktycznie szok.

No wogóle to :rofl2::tak:ATRU WELCOM BACK:tak::rofl2:! Oby tylko Ci sie chłpaki nie rozłożyły, niech sobie nie żartują.
Dzięki, kochana. Chociaż ja wcale nie przepadłam, odwiedzałam BB co dziennie i czytałam co u was ale jakoś tak miałam nastrój zjechany, że nie mogłam się zmusić, żeby napisać coś od siebie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Ale już mi lepiej:tak: Co do chłopaków to też mam nadzieję, że się nie rozłożą. Za to małżonek miał dzisiaj przed wyjściem do pracy 39 st. C:szok: Żeby tylko nie zaraził maluchów.
Łukasz umie od dawna pokazać "nie nie nie" - kręci główką, uroczo się uśmiecha i... robi często dalej ;-) Ale rozumie bo jak się zabiera na nowo do "zakazanego owocu" to łypie na mnie okiem :happy:

He, he, mój Tymek to też jest takie dziecko na "nie". Dzisiaj od rana powtarza nienienienienienienienienienie!

Łukasz śpi w krótkich rampersach lub w pajacykach bez stópek (jak jest chłodniej), pod cienkim kocykiem, przy otwartym oknie.... Dziś śpi w bodziaku z krókimi rękawami, przykryty pojedynczym kocykiem.

Tymek też sypiał w rampersach albo w body z krótkim rękawkiem + skarpetki. Ale przyznam się, że go nie przykrywałam, bo i tak się odkpuje. A u nas w mieszkaniu sauna, nawet 30 st. C. Już tego nie wytrzymywałam, nie mam sposobu aby trochę schłodzić atmosferę, bo mieszkamy pod samym dachem, a okna są na całej szerokości ściany i to od południowej strony. Dramat.

A Julitka miała kolki?
Wiesz, dzieci sa zupełnie różne :) Moje dwa chłopaki niby podobne ale już widać różnice w charakterze, temperamencie, usposobieniu...

U mnie to samo.

Wiecie co? Ja mam jakąś obsesje z tym wózkiem. Zamówiłam na allegro jakiś tydzień temu, w czwartek zrobiłam przelew w piątek pewnie pieniądze dotarły do właściciela. Jestem taka niecierpliwa, że wczoraj napisałam do niego meila z pytaniem kiedy wysyła ten wózek? Po pół godziny odpisał, że właśnie wysyła i że dzisiaj powinien dojść. Sprawdzałam pocztę co 5 minut, bo byłam ciekawa czy poda mi ten numer paczki, żebym mogła na stronie kurierskiej sprawdzać co się z nią dzieje i nic.... Nie napisał. Czysta obsesja _-_

To ja witam w klubie. Ja też jestem bardzo niecierpliwa i jak coś zamawiam to zawsze oczekuję jak najszybszej przesyłki bo mnie trafia. A myślałam, że tylko ja tak mam:baffled::-D:-D:-D

Nny, to u nas to samo. Maciuś też ma lekko zniekształconą główkę i też jeden policzek większy, ale oczka chyba równe.Też miał asymetrię, ale już mu praktycznie przeszła. Napięcie mięśniowe ma lekko wzmożone. Na rehabilitacje chodzimy od tygodnia. Też mamy wizyty u logopedy, psychologa i pedagoga.

a Krzysio jak zasnął o 12 to wstał przed 16, żeby pani pokazać oczka:laugh2:
Nic go nieruszyło nawet przekładanie z fotelika do wózka :szok::szok:

Chesz iść spać o 22, a gdzie nauka??? Sory nie zauważyłam, że wyłączasz komputer,
a to co innego
A on w domu też tak sypia długo?

Naukę wliczam w czas spędzony przed kompem:-D;-). A jak wyłączę komputer to idę myju myju i spać.:tak:

A wczoraj wieczorem nie było Agulki, Kasi i Eni:confused::baffled:

Nie było mnie bo u Nas kolejny rozdział problemów teściowo-małżeńskich. MAM DOSĆ TEGO ZWIĄZKU!!!!!!!

Od rana nic nie robię tylko płaczę. Kuba nie pomaga mi wcale, jest taki jakby ktoś go podmienił. Maruda przeokropna!!!!!!! Normalnie wszędzie za mną chodzi i jęczy "mama mama mama mama" teraz zasnoł, wreszcie!!!!!!

majandra u nas to samo hani nie je n ie pije tylko musze ja wziasc pobujac troche zasypia na chwile i znow to samo dlatego spi z nami niekiedy wystarczy poklepanie po pupci i zzasypia

zauwżayłam, ze Krzysio jak sam wstaje to lewą stope stawia prosto a prawą troche na bok do środka:baffled:Przy chodzeniu pod paszki też to widać, nauczył się tak dziwnie wstawać:-(
Jutro pójde z nim do lekarki, nie wiem czy nie świruje, ale co tam

reklama
Do góry