reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniówkowe mamy

No, to staranko to baardzo odległe plany. Perspektywa 5-7 lat, o ile jeszcze będzie nam się chciało wtedy bawić w pieluchy. Ślubny na razie nie jest entuzjastą tego projektu, bo on twierdzi, że za 5 lat dzieci będą wreszcie na tyle duże, że zacznie odpoczywać, a ja chcę go wtrącić z powrotem w pieluchy;-)A z drugiej strony przeraża mnie fakt, że teraz będę tylko przyglądać się, jak moi synowie z każdym rokiem przekształcają się w młodych mężczyn, a ja... starzeję się:baffled::-:)shocked2: Gdyby moi rodzice nie sprawili sobie przed czterdziestką mojego młodszego brata, to teraz byli by już od dawna po prostu starszym małżeństwem, dziadkami, którzy żyją tylko życiem swoich dzieci i wnuków albo problemami dnia codziennego. A tak mają jeszcze problemy rodzicielskie, bo Młody jest studentem, co prawda od jakiegoś czasu sam już siebie utrzymuje, ale jednak cały czas jest "synusiem" Mamusi. Rodzice cały czas muszą myśleć o nim, brać go pod uwagę i się z nim ceregielić.

Tygrysku - ale słodki jest ten twój synuś:tak: W ogóle co za cudowna sytuacja:-) W ogóle twoje dzieci są przekochane. Mam nadzieję, że moje też będą za sobą, chociaż to dwa chłopaki.
A w ogóle napisz mi, jaką masz strategię uspypiania dzieci w jednym pokoju? Bo mnie niedługo też to czeka, a w ogóle nie mam pomysłu, jak się zorganizować.

!

Atru jak u mnie pomimo tego że mam i córcię i synka może kiedyś po 30 jak nas będzie stać machniemy sobie no i jak się uda 3 bobaska tak na "starość".
co do usypiania ich razem to u nas nie jest to problemem bo Wiki już po 19 robi się senna i marudna i wystarczy kąpu mlesio jasio i łóżeczko i zasypia nawet po ciemku i sama i tak latem zasypiałaprzy roletkach a teraz po bajce dołącza do niej Szymek i on u siebie ona u siebie ważne żeby było cicho i zasypiają
inna bajka jak są goście to niech się wali pali i przewraca to ona nie zaśnie bo jak ona ma zasnąć a goście przecież są hehehe
i wiecie co mamtyle roboty tak się zapuściłam i nie wiem kiedy to wszystko ogarnę nie mam chęci totalna deprecha domowa a w dodataku mam tyły finansowe zalegam za przedszkole (było do 15) za wode bo gzieś fakturę przesiałam:sorry2: ale może jakoś teraz się pozbieram w październiku oby.... ważne że mamy co jeść i kredyt za dom opłacony ufff no i bywało gorzej ale takie jest życie

reklama
Tygrysku - no właśnie, machniemy sobie trzeciego szkraba "na odmłodzenie":-D:-D:-D

Co do spania, to Kuba zasypia też sam i po ciemku, nawet wyświetlacz od mini-wieży mu przeszkadza, tak że muszę odłączać od prądu:-D Tyle, że ja albo mąż musimy przy nim posiedzieć, póki nie zaśnie. Ostatnimi czasy padło na mnie:-) ale myślę, że to dlatego, że tęskni za tymi dawnymi chwilami sam na sam z mamą (znaczy się bez Tymka). Ciekawa jestem, jak u nas będzie wyglądało wspólne zasypianie obu chłopców w jednym pokoju. Póki co Tymo ma radar "Kuba na horyzoncie" i budzi się, gdy tylko pierworodny zbliży się na parę kroków:baffled:

A no i finanse. U nas też w katastrofalnym stanie. Pocieszam się, że już pod koniec października na nasze konto wpłyną dwie wypłaty i od razu zrobi się milej:-) Mam nadzieję:-)

Tymek też dołącza do szczęśliwych posiadaczy kolejnych zębów. Wyłażą mu już od wielu tygodni i jakoś wyjść nie mogą ale już dzisiaj zauważyłam kreseczki w miejscu górnej dwójki i trójki oraz dolnych dwójek i trójek.

I Łukaszkowi się przebiła druga górna dwójka ma więc już 6 zębów :-)

A jęczymen jest koncertowy. Niestety jego repertuar składa się z niewielu utworów i we wszystkich jest jeden refren: "Mamo, mamo, mamooo, maaamooo, maaaaaaaamooooooooooo, mamoooooooooooooo" :dry:

Ja co raz częściej myślę o dzidzi ale dopiero drugiej ( kiedyś w przyszłości chciałabym troje maluszków, ale nie wiem jak będzie).
Przyszłam na forum żeby pooglądać naszą turystkę na zamkniętym i zaraz idę lulu, bo mi troszkę dziecko dało do vivatu od godziny 10:30 rano do 19 pospał 10 minut. popołudniu już było takie marudzenie, ze wrrrr. i teraz chce to odespać bo ostatnio nie mogę sie wyspać:wściekła/y::wściekła/y:
A finanse!!-coś okropnego i mimo, że pracujemy teraz oboje nadal nie widać kasy a wydatków przybywa:wściekła/y::wściekła/y::baffled:
Dobra idę lulu. Pewnie jutro w pracy was będę podczytywać i nadrabiać.
Paptki.

witam!

wiecie co, jak bylam u kolezanki i patrzylam na polrocznego synka, to jako sie cieszylam, ze julitka ma juz 1rok i jest bardzije zaawansowana rozowjowo:-D:-D:-D

a jak piszecie o zabkach to mojej malej wychodza dwie gorne 1 i dwojka naraz. wspolczuje jej. mi jak szedl zab madrosci to myslalam ze sie wsciekne :)

oj, boli, boli:baffled:

Czesc Mamuski :)
Przylaczam sie do was.. moj Filipus ma juz 6 zabkow i ida mu nastepne 2 i do tego gorne 3. Ale on smiesznie bedzie wygladal bo na dole ma tylko 2 jedynki a u gory juz 2 jedynki 2 dwojki i ida mu naraz 2 trojki :) masakra :)) Ale Calpol JEST W POGOTOWIU :)

maly wampirek :blink:

już znalazłam przyczynę marudzenia i nie przespanych nocy małego: jest 7 ząbek, lewa3dolna dwójka:-D nie wiem jak on szedł , że nie widziałam:zawstydzona/y:

Donkat ale ze mnie papuga:-D:-D:-D:-D:-D:-D

:tak::tak::tak::tak:

ale jakie my gapy, ze nie widzimy idacych zabkow:-D:-D:-D

nie marudzi a jak troszeczkę to daję mu paluszka w rączke i jest spokój. Zawsze zdąży zjeść całe 4 paluszki:-D:-D:-D

grzeczny chlopczyk :tak:

i wiecie co mamtyle roboty tak się zapuściłam i nie wiem kiedy to wszystko ogarnę nie mam chęci totalna deprecha domowa a w dodataku mam tyły finansowe zalegam za przedszkole (było do 15) za wode bo gzieś fakturę przesiałam:sorry2: ale może jakoś teraz się pozbieram w październiku oby.... ważne że mamy co jeść i kredyt za dom opłacony ufff no i bywało gorzej ale takie jest życie

tygrysku, jak dostaniesz powera, to ogarniesz wszystko w mig! my cie juz na tyle znamy:-D:happy2:

a finanse, no coz, sama mowisz ze gorzej bywalo, wiec dacie rade:confused:

Póki co Tymo ma radar "Kuba na horyzoncie" i budzi się, gdy tylko pierworodny zbliży się na parę kroków:baffled:

Tymek też dołącza do szczęśliwych posiadaczy kolejnych zębów. Wyłażą mu już od wielu tygodni i jakoś wyjść nie mogą ale już dzisiaj zauważyłam kreseczki w miejscu górnej dwójki i trójki oraz dolnych dwójek i trójek.

julitka ma taki radar na tate:-D

wiecej zebow na raz nie moze wychodzic????????:szok::szok::szok::szok: biedactwo:-(

I Łukaszkowi się przebiła druga górna dwójka ma więc już 6 zębów :-)

A jęczymen jest koncertowy. Niestety jego repertuar składa się z niewielu utworów i we wszystkich jest jeden refren: "Mamo, mamo, mamooo, maaamooo, maaaaaaaamooooooooooo, mamoooooooooooooo" :dry:

oj, chce zebyscie sobie utrwalili refren, to zmieni tekst:-D:-D:cool:

jejku, jakas plaga z zebami, czy co???

najsmieszniejsze jest to, ze ja w zasadzie nie widze roznicy w zachowaniu/spaniu julitki, gdy ida zeby, bo ona wiecznie rozdarta i marudna:-D:-D

kobietki, gdzie jestescie/ chcialam dzis dobic do 1000 w postach no i nie bedzie mi dane????

to pisz sama do siebie ;) hehehe żart

a u nas już ponad miesiąc nic w buzi nie znalazłam mała m a dwie 1 na dole i diwe 1 i dwie 2 na górze w miejscu 3 na górze od miesiąca jest obrzęknioęte i nic i pewnie powinny jej wyjść te 2 ale nic

u nas szczepienie w piątek i to B ma iść z małą

reklama
dawaj Donkat, jeszcze trzy :)

no to daje:-D:-D:-D

moja mama skoczyla po poludniu na grzybki na dzialke i przyniosla duuza reklamowke. prawie same maslaczki naobierala sie biedna, nabrudzila. ja potem kroilam i sprawdzalam,czy nie ma mieska,bo oczy mamy juz kiepskie sa. no i mam kolejnych 7 porcji do zamrozenia na zapiekanki/sosik - mniam, mniam:tak::happy2::cool:

Do góry