reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Agus, dziekuje w imieniu Julitki

Justka pewnie siema czym pochwalic jesli chodiz o tort:-) bo ja, to...znacie moje talenty piekarskie, prawda? tym razem tez nie zawiodlam:-D:-D:-D:-D:cool2:. stwierdzilam, ze w tym roku nie kupie tortu, tylko zrobie bananowca i bedzie sluzyl za tort. jako ze byalm niewyrobiona, to moja siotra mi pomogla i zajela sie plackiem,a ja robilam salatki. tak sie zagadalysmy, ze nam sie z abardzo skrzepla galaretka do masy i A.(taki sam talen jak i ja:baffled:) zamiast ja moze troche podgrzac i rozpuscic, to podziabala i wrzucila taka. na urodzinkach niose dumnie ten "tort" z palaca sie fontanna tortowa, efekt piekny, a jak przyszlo do kroejenia, to.....ciapa:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:smak byl dobry, szkoda ze konsystencja nie ta:-D:-D:-D

prezento niunka dostala malutko, bo ustalilismy, zeby kazdy kupil cos drobnego,a reszte kwoty, ktora przeznaczyl na prezent dal w pieniadzach i zbieramy an nowy rower.
rybke kupilismy my i Julitka zadowolona:-)

najlepiej, bo kupilam czapeczki i gwizdki. kazdy po przyjsciu dostwal czapeczke i myslalam, ze nie ebda chcieli zakladac, a tu sie nikt nie wylamal i swietnie musielismy wygladac z ulicy jak chodzilismy po podworku w tyhc czapeczkach:-D:-D:-D:-D mnie bylo tak w niej wygodnie, ze dopieor jak patrzylam an innych to sobie przypominalam, ze mam;-)

reklama
Donus ta Murowana to jakas godzinke jest od nas

Zdjecia torta oczywiscie mamale nie na swoim aparacie i nic szalowego nie robilam,bo Mateusz nie chcial. Chcial tort z pociagiem. Jak mi sie marzy nowy aparat,bo ten nasz...nawet juz go nie uzywam.
Mateusz dostal tor wyscigowy z samochodzikami wywrotke z Lego Duplo, sweterek taki elegancki, super kurteczke na wiosne/jesien, poddupnik do samochodu, strazakowe i duzego micha strazaka. Bardzo sie cieszyl. W zeszlym roku wiedzial,ze to jego urodziny,ze jego goscie i tort,ale w tym roku to po chamsku wital gosci w drzwiach "masz dla mnie prezent?"

Donuś ile zapłaciłaś za rybkę i w czym ja trzymacie kula czy akwarium?jakieś roślinki do tego tez były? Daj fotkę
pytam o tą kulę bo dziś się naczytałam na róznych stronkach w necie jakie to zło trzymac rybkę w kuli i teraz nie wiem co zrobić bo dużego akwarium to ja nie chcę za duzo roboty :zawstydzona/y:
Justyna Mateusz się nie rozdrabniał tylko konkretnie podszedł do sprawy :-D a jak mu się podoba w przedszkolu???

Mojego młodego coś pogryzło i ma aż spuchniętą buźkę i "zaropiałego" bąbla na buźce co za paskudztwo smarujemy fenistilem ale on to ciągle rozdrapuje muszę mu na jutro do przedszkola zakleić to plastrem bo od tego grzebania w tej ranie będzie miał w końcu bliznę . Swoją drogą co to za komary? muchy?...? z takim jadem ??ostatnio mojego męża komar ukąsił i też miał spuchniętą rękę dopiero ja wycisnął ten jad ze środka to mu przeszło

Śmigam już ostatnio ciągle zmęczona chodzę nie mogę się wyspać .............

Pozdrawiam Wszystkie panie:)

Ostatnia edycja:
Witam się o poranku:-) ze mną już lepiej właśnie czekam na moją mame i mamy zamiar robić gołąbki:-) bo już chodzą za mną od jakiegoś czasu a i młoda ostatnio prosiła;-)

Donuś przekaż i od nas serdeczne życzenia dla Julitki:-) spóźnione, ale szczere 100lat i beztroskiego, radosnego dzieciństwa i dużo dużo zdrówka:-)
Justka prezenty super:-) a powiedz, bo właśnie się ostatnio zastanawiałam od jakiego wieku dzieci mogą jeźdżić na tych poddupnikach?:-D Bo latam jak durna z fotelikiem małej z auta do auta, a nie uśmiecha mi się kupować drugiego fotelika:no: a taki poddupnik pewnie dużo tańszy:confused2:

witam
ostatnio jakos brak mi czasu żeby zasiąsc i cos napisac więc też skladamy spóźnione ale szczere życzenia dla wszystkich solenizantów
co u nas.....Ola do przedszkola chodzi w podskokach w tym roku widzę że zrobila się odważniejsza wczoraj nawet wymyślila sobie jakąs imprezke i zaprosila 2 kolezanki a mi powiedziala jak juz szla w przwdszkolu do gory żebym przyszykowala im jakies jedzonko:-DMati ostatnio cos nie wyraźny smarka kaszle i ciężki oddech ma więc wziewy poszly w ruch...z przedszkola żadnych dobrych wiadomości bo nie przyjeli go bo niby zglosil się jakis ojciec samotnie wchowujący ale derektorka powiedziala że do końca wrzesnia mam jeszcze pytac:sorry2:
no i wesele..........powiem szczerze że ni ebardzo mi się podobalo :no:orkiestry nie bylo tylko Didżej i przez ponad 3 godziny na parkiecie byly 2max 3 pary dopiero później zabawa sie rozkręcila to zas ja biegalam za szwagierką bo ululala się a potem poklucili się z moim bratem więc ja chodzilam za nią i pocieszalam...........az w szoku bylam ze sie tak prze de mną otworzyla........

A i nie pochwalilam się kupiliśmy meble do kuchni nic specjalnego może bo z Bodzio ale cieszę się jak glupia tylko teraz pewnie z miesiąc poczekam aż D je skręci.........

Aneta Ola przez jakis czas jeździla na poddupniku i ja jakos jestem na NIE one wcale nie chronią ,pas przechodzil jej kolo szyi a na bardziej ostrzejszym zakręcie leciala w bok.....więc u nas poddupnik poszedl w odstawkę a kupilismy jej fotelik taki do 36kg i teraz chcemy tez taki Mateuszowi kupic

Justyna fajne prezenty Mateusz dostal:tak:no a jego pytanie o prezenty na miejscu w końcu to jego urodziny byly i mial prawo:-D

Donkat nieważne że ciasto nie mialo konsystencji ważne że bylo pyszne :tak:
Nuśka a jak Igorkowi podoba sie w przedszkolu?
Agulka jak zdrówko? jak Maja w szkole podoba jej się? Adasiowi podoba się nowe przedszkole?
Asiek, Gagulec ,Iza,AsiaKC,Harshani, Gabids,Doti,Luandzia Carioca,zameldujcie się napiszcie co u Was?

Ostatnia edycja:
Monia młody w przedszkolu ok ale tęskni i ma o tyle ciężej że jest juz w grupie która jest drugi rok razem a on jest nowy ale spokojnie da radę bardziej martwi mnie ta szkoła za rok:szok:

Justyna Anecia nie za szybko na "poddupnIK" ??

Ogolnie myslalam tak jak Monia o fotelikuale tesciowa pozadzila sie i kupila poddupnik. Nie wiem,czy juz czasczy nie,ale szorowal nam buty na oparciu wiec chyba tak. Pocieszam sie,ze my jakos specjalnie daleko nie jezdzimy,a w razie co bede na razie siadala obok niego na dluzsze trasy, chociazby z tego wzgledu,ze przy dluzszej jezdzi zasypia,a tu juz sie nie da wygodnie.

Monia to ta szwagirka,co nie lubicie sie?
Aneta z mama jakby lepiej,czy sciema dla dobra ogolu?

Wlasnie Moni pisalamze polozylam sie na pol godzinki jak mlodego odwiozlam i dopiero wstalam:szok:
Tak sobie dzisiaj myslalam,ze robie prawie 40km dziennie do przedszkola i spowrotem

Ja z tym poddupnikiem to myślałam tylko sobie do auta. Tuśka żadko ze mną jeździ a jeśli już to na krótkie trasy z przedszkola czy na działkę, a nie zawsze mam jak odebrać od M fotelik i to mnie wkurza bo robi się problem:wściekła/y:a nie uśmiecha mi się kupować kolejnego fotelika:no: na dłuższe trasy absolutnie nie biorę go pod uwagę, wtedy obowiązkowo fotelik:tak:

reklama
pytam o tą kulę bo dziś się naczytałam na róznych stronkach w necie jakie to zło trzymac rybkę w kuli i teraz nie wiem co zrobić bo dużego akwarium to ja nie chcę za duzo roboty :zawstydzona/y:
Mój brat właśnie założył sobie akwarium i dostał od znajomej 1 rybkę, bo tyle się uchowało z kuli. Reszta zdechła.

ale w tym roku to po chamsku wital gosci w drzwiach "masz dla mnie prezent?"
Ha, ha, to tak jak Maciek. I jeszcze mu było mało. Bo jak już rozpakował wszystkie, to pytał, czy jeszcze są jakieś prezenty.

Do góry