reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

co do dzwigania to wczoraj chciałam pomóc wejść na karuzele córce koleżanki i ja podnioslam. .. później mnie brzuch bolał. .. ale ona waży z 10kg więcej niż Marysia. .. bo Manie czasami podnoszę do przytulania ale Sławek krzyczy no i Marysia sama już wie ze nie może się pchać[emoji14]z tym ze ona ma prawie 5lat[emoji14]a waży 20kg wiec piórko jest ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja to jestem jakaś jebnieta, że tak powiem bo nic nie robie . Nawet się boję odkurzac. Heheh a podnieść coś co waży więcej niż 0.5 kg to niet. Weźcie mi dajcie w łeb.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ale wiecie... mi się wydaje ze kobiety w dzisiejszych czasach są jednak delikatniejsze jeśli chodzi o ciążę no i ostrozniejsze. .. ciężej w ciszę zajść i ją utrzymać niż kiedyś. .. dlatego musimy na siebie uważać. wiadomo że nie da całkowicie nic nie robić ale mniejszym dzieciom tez da się dużo wytłumaczyć żeby na rączki nie wlazily ;)

mamakulka jak nie musisz to nie dzwigaj i nie rob:)korzystaj!!
ja niestety tez musze swojego nosic czasami..a tu do wanny wrucic a tu do lozeczka..a ze caly dzien sama z tymkiem jesten to nie mam wyjscia:/

Czarna Madziu a mam do Ciebie pytanko takie. Nie boisz się czasem że będzie ciężko jak zajdziesz teraz w ciążę mając malutkiego ziemniaczka?

Napisane na SM-T535 w aplikacji Forum BabyBoom

Jasne że się martwię, to była by dla mnie zupełnie nowa sytuacja...
Dlatego już teraz staram się jak najmniej nosić Gabrysia, on już zasuwa po podłodze i rozumie co się do niego mówi:)
Np. jak gdzieś lata po domu a mam dla niego przygotowane jedzenie to nie lecę za nim jak głupia tylko wołam go i on przychodzi:) Czasami zajmuje mu to 3 sekundy, czasami 15 minut ale zawsze przychodzi:)
Wtedy tylko biorę go na kolana albo wkładam do krzesełka i wsuwa:)
Ogólnie bardzo samodzielny i kumaty jest jak na 8 miesięcy:))

Moja mam zaszła w ciąże z moją siostrą jak miałam 5 miesięcy i sama mnie namawia żebym za długo nie czekała:)
Ja też bym chciała odchowac teraz dwójkę póki mam czas i chęci, później praca i kariera:)

Zresztą nie jestem nawet w ciąży i nie wiadomo czy kiedykolwiek będę... wiec to takie gdybanie tylko:)

Mamakulka dokładnie jak napisała tatinka skoro nie musisz to po co szukać sobie problemów? ;)
ja teraz tez nie odkurzam bo S to robi. prania z łazienki nie noszę bo s to robi, rozwieść mi pomoże chociaż i tak poprawiam[emoji14]
ja musze juz w ofercie zacząć pakować pudła do tej przeprowadzki. .. tez będę się wkurzać bo nie pomogę za bardzo. ale samo pakowanie i rozpakowywanie i skręcanie mebli itp będzie moja pomocą ;)
uwielbiam meble składać :D chociaż pewnie znajomy który będzie robił nam kuchnie nam pomoże bo ma wprawę[emoji14]

Madzia podoba mi się jako kucharz, jest konkretny i obeznany.

No mi to kolega powiedział, że jego matka w ciąży pracowała do 8 miesiaca ciąży i miała cieżko ale pracowała.

Pokażcie zdjęcia jak możecie tych waszych sprzętów :)

India a sama lubisz gotować ?

Dziewczynki wy uważajcie jak macie maluszki , bo nie wolno się przedźwigać.

Ja kilka razy tez sie zapomnialam i Radka podnosilam ( raz musialam). Czytalam,ze jak juz trzeba podniesc to dobrze, zeby po dziecko nie trzeba bylo.sie schylac i dzwigac z ziemi tylko np. z jakoegos podwyzszenia, bo samo noszenie nie jest takie najgorsze. Najgorsze to.momemt dzwigniecia.
Oczywiscie najlepiej nie nosic ;-)
Ja juz tez malo robie w domu, za wszystko chwyta sie M. :-) Kochany :-)
Jestem w pracy, wiec nie wiem czy dam rade Wam odrazu napisac jak z wynikami Radka, ale na pewno w koncu napisze :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry