reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ola ja luteine brałam zawsze podjezykowo ale generalnie chodzi o to żeby rąk brać lub aplikować żeby ciągle było stężenie we krwi hormonu. wiec rano i wieczorem. .. ja np. teraz przy duphastonie raz biorę wieczorem o np. 21 a rano o 6 a na drugi dzień np o 11 i nic się nie dzieje.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madzia masz rację :)

Moja znajoma się wzięła za stronę fit bo zawsze była duża i teraz chudnie i no radzi laskom z cukrzyca jeść arbuza. Przecież to ma cukru jak niewiem! I zaszła w ciaze jest w 8 tygodniu i biega o 10 km. I się dziwi ze źle się czuje. Ech... wkurza mnie takie podejście.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mój też ma ułożona dietę i trzy posiłki z 6 ma z mięsem. .. ALE on na trzy posiłki dzieli porcję piersi z kuraka która ma 250g... wiec ma dosłownie kilka kawaleczkow małych tego mięsa a reszta to warzywa i kasza/ryż :)

czarna madzia popieram rekami i nogami!!diety sa zle dla nas..trzeba poprostu sie dobrze odzywiac.ale nie dajmy sie zwariowac i pozwalajmy sobie raz na jakis czas na np snickersy:):)
ja to z tych co wpierdzielac moga wszystko i caly czas bo uwielbiam jesc!!codziennie gotuje w domu i zawsze mamy jakies warzywa na talerzu..czasem zupka czasem kurczaczek albo rybka..krewetki uwielbiany!ale np unikan smazenia a juz wielkim kolen obchodze smazenia w panierce.
moj syn je z nami wszystko wiec gotuje tak zeby bylo i smacznie i zdrowo:)niedziele mamy zawsze nalesniki na sniadanie:)ale tu robie sama dzemy z malin wiec mamy tez zdrowo:)
ech ale kazdy ma swoje smaki przyzwyczajenia i dziwadzstwa:)ja np nie jem pomidorow!no nie nawidze!:)
mamakulka ucaluje z kazdej strony od stopki smierdzieluszki do ucha..ale padl:)polozylam do lozeczka i zanin wrocilam z woda dla niego to juz spal!dostal buziaka w lokiec i spi a ja wcinam sniadanie w ciszy!!:)i chyba zaraz pojde sie wykapac!dwa rozpieszczadla w jeden dzien!:)to musi byc dobry dzien bo piatek!!

ola daj znac pozniej jak wyniki,jak w luxmedzie masz to kolo 16 powinny byc..

Mój też ma ułożona dietę i trzy posiłki z 6 ma z mięsem. .. ALE on na trzy posiłki dzieli porcję piersi z kuraka która ma 250g... wiec ma dosłownie kilka kawaleczkow małych tego mięsa a reszta to warzywa i kasza/ryż :)

A suplementuje się białkiem serwatkowym?

Mamokulko - właśnie... o to mi chodzi.
Wiesz powoli bycie fit staje się nowa obsesja, uzależnieniem. Ja tez miałam na to fazę... ale ze nienawidzę manipulacji, fałszywych wierzeń i uzależnień, szybko się wykręciłam. Nawet jak zapale sama się na siebie wkurzam:D bo wiem ze to uzależnienie, źle się czuje, wpadam w stany depresyjne wiec po cholerę to robie?
Kiedyś miałam problemy z odżywianiem. Byłam grubsza i mało atrakcyjna... bardzo chciałam schudnąć ale ze nie miałam żadnej fachowej wiedzy, robiłam to co wszyscy. Czyli prowokowanie wymiotów i niejedzenie. Teraz tak się to ładnie nazywa: bulimia i anoreksja.

Ja tez uwielbiam ale to woda z cukrem :) wiec dla cukrzyków noł łej :)

Tatinka ale humor dopisuje kochana co? :)

My mamy w niedziele jajecznice bo mój nigdy nie jadł bo nie lubił ale od pewnego czasu się przekonal do takiej na pieczarkach i wsuwa :)

No Madziu teraz dokładnie jak mówisz jest moda na bycie fit a wiele osób nie ma o tym pojęcia. Tak jak ćwiczenia sławnej Ewy na łóżku. Cholera na miękkim? Przecież to niszczy kręgosłup.

mamakulka znam takie laski..u mnie w pracy to co druga je arbuza i patrzy na mnie krzywo ze jem goralka(moglabym zabic za nie)..ja przymykam oko na nie bo wole sobie zjesc to na co mam ochote i pozniej poglaskac swoj brzuszek czekoladowy:)
moj maz kiedys madrze powiedzial jak mialam faze na : jestem gruba..
ty mozesz zawsze isc na silke i zrucic brzuch..bedziesz sprycha.tamte laski z twarza i glowa nic juz nie zrobia..
wiec wole byc szczesliwa i skupic sie na zyciu niz myslec ile dzis kalori zjadlam i czy powinnam isc siku bo wypilam dzis juz pol szklanki wody i gdyby mi teraz kazali wejsc na wage to by bylo za duzo!!

aaa i jeszcze mnie bawia te laski ktore po porodzie swiruja i chodza z wozkiem biegac i cwicza caly dzien pozniej sledza na fb czy jej kolezanka nie cwiczyla 5 min dluzej..zamiast usiasc i sie z bobasem poprzytulac na dywanie..

sorry ze sie tak rozpisalam:/ale chude grube liczy sie to co mamy w glowie a nie na biodrach:)

reklama
Tatinko ja mam portal pacjenta tam sa zawsze szybciej tak 15-16bede miala jak mówisz :) a na drugi dzień sobie odbieram w Lux:)
Musze zwiększyć pakiet bo ja mam ten najmniejszy i za głupia betę prawie 60 zl i to jeszcze po znizce maja tam ceny:/
Dobrze ze we Wrocławiu tyle placówek to nie ma za bardzo problemu ale wczoraj jak się umawilam to chłopak mówi ze oni umawiają z 2 tyg wyprzedzeniem chyba go...jak ja bede 2 tyg czekać na pobieranie krwi
Ale zawsze udaje mi się na drugi dzień nawet jak mam dodatkową wizytę i musze czekać az wszyscy wejdą to i tak mnie druga wolaja dzisiaj tez druga bylam:p z reszta czas oczekiwania 3 dni na wizytę zawsze mam odpowiedz no ale czasami tyle ludzi ze problem z miejscami
Nie wiem czy moge teraz zwiększyć pakiet czy musze czekać az umowa z tym mi się skończy?

Do góry