reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Mnie pytali czy była kupa u mnie. Ja się skusilam 3 dnia, było spoko. Siąść na kibel myślałam , że nie dam rady ale o ścianę z tyłu się oparła ręką xd

Kasiu to normalne, że płaczesz razem z nią. Ja jak nie miałam pokarmu to sobie wyobraźcie jak mi dziecko z głodu płakało ci czułam. Kasia Tobie normalnie juz leci? Kurde super masz.

Moja rada to chodzić dużo. Wtedy się ta rana nie zastoi w jednej pozycji i nie naruszacie przy ruchu potem nagle. U mnie już było lepiej po cc bo to u was 3 dzień jak byście u mnie leżały to jutro do domu [emoji4]

Przy wstawania warto się z tyłu odepchnac i będzie łatwiej. Ja wiem jak się czujecie kobietki, przyjemnie nie jest ale obiecuję Wam jeszcze tydzień i zapomnicie co to był za bol i będzie Wam się chciało bzykac :D ja 4 tygodnie po i nawet blizny nie widać prawie :*** jeszcze trochę musicie wytrzymać. Ale przecież warto dla tych maluszków prawda?

OlaMagda Tobie jeszcze kilka godzin zostało :**

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

No i zobaczycie jak w te 4 tygodnie Wasze dzieci się zmienia , urosnąć zdążą. Jak otworzą oczka za 2 tygodnie i Was pierwszy raz zobaczą . Ignaś się na mnie i męża gapil jak na kosmitów , aż go przeprosiłam , że tacy brzydko jesteśmy bo taka minę miał haha zdziwiony był na maxa. Teraz jak ruda jestem to ogląda moje włosy przy jedzeniu.
No a kupy zaczynają w końcu smierdziec[emoji14] bo po smolce to kupa dziecka to taka musztarda z ryżem[emoji14]

Dacie sobie rade. Zobaczycie. Ja mówiłam , że nigdy więcej dzieci bo nie zniósł tego bólu znowu a dzisiaj mówię , że dałabym zrobić drugie cc na spokojnie bo nie było tak źle :)

PS. NADZIEJKA ze mnie tak szła krew , że mimo podkładu na podłogę chluslo parę razy. Spoko unormuje się.

Ostatnia edycja:
1473392525679.jpg

Dla takich słodziakow się wszystko wycierpi dziewczyny. Każda drogę. Najpierw przez starania się przejdzie mimo tego stresu i rozpaczy a później przez ciążę i poród i okres po porodzie ;) Wszystkie dacie rade :* <3

Załączniki

• 1473392525679.jpg
    1473392525679.jpg
    67,6 KB · Wyświetleń: 193
Kulcia cc to nic. Ona sie tak prezy, krzyczy gdy ma zrobic kupke. Az ja sie poplakalam i sie uspokoila. Za 15 min ma przyjsc pielegniarka zeby pomoc mi ja kapac albo sama ja wykapie. Masakra dopiero zasnela. Potem ja zostaje z placzacym dzieckiem a one sobie ida.

[emoji173]07.09.2016 Madzia[emoji173]

To nie godz się na to. Igiego nie kapalismy do niedzieli, w ogóle tak zdrowiej bo wchłania naturalna florę bakteryjną. W szpitalu nam tak powiedzieli.

My jak się nie zgodzilismy na szczepienia to zobaczyli , że nie da rady z nami się bawić i o wsystko grzecznie pytali i juz. Nie było , że boli kurde.

Zresztą w ogóle co za praktyka żeby dzieciaka o 6 rano kąpać? Przecież w domu będziesz ja kapala wieczorem , przed snem .
Większość ludzi tak robi żeby dziecku wypracować rytuał : kąpiel , jedzenie i spanie. U nas działa.

Kasiu, biedna, Ty samiusienka na tej sali jestes?
Z tego co pamietam to u nas wszystkie dzieci plakaly duzo, ale moze inaczej reagowalysmy, bo widzialysmy, ze to nie tylko nasze...

Obudzilam.sie w nocy i poczytalam Was troche, bo zasnac nie moglam, ale sily odpisywac juz nie mialam.

Ola, jak brzuch?.Boli?. Dzisiaj wielki dzien :-) bede trzymala kciuki, mocno, mocno, mocno :-)

U nas dzieci byly kapane codziennie, ale nie pamietam o ktorej. Smialysmy sie, bo wpadala pilelegniara, kazala rozbierac dzieciaki, przygotowywac reczniki i po kolei kazdym bobasem sie zajmowala :-) ( w duzej umywalce) I kazde darlo sie dopoki wytarte do sucha nie zostalo.

Adrianka [emoji173] 36 tc
TP 12.10

hej jejku jakie emocje. .. kochana KasiuMarysiu i Nadziejko słuchajcie Kulci bo dobrze mówi :* niedługo będzie dobrze wszystko.

laski obudziłam się z takim bólem gardła ze nie mogę śliny przełknąć i mam nią zatkany. .. co robić? nie mogę być chora. .. ślub biorę za tydzień! i jak z czerwonym nosem pójdę? :(
czuje się okropnie. .. głowę mam ciężka :(

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej laski.
Zyciowa plucz woda z sola.
Nadziejko i Marysiu Kulcia dobrze mowi. Z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. Macie szwy czy nie? Bo ja nie mialam tylko jakas nowa metoda u nas robia ze sklejaja czy cos...
Ola trzymam kciuki[emoji5]

Do góry