reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Anka wlasnie tego sie boje zeby dozylnie nie musieli podawac mi czegos na ta infekcje. Mam nadzieje ze nie. Okaze sie jutro.mam nadzieje ze sie szybciej wyrobia z tym obchodem a nie jak dzis w poludnie przyszli. Ale plus taki tego wszystkiego ze na ktg sie serducha mojego bobasa osluchalam za wszystkie czasy :)

reklama
India on tak ze 2 tygodnie zanim się przebily te ząbki to na noc tak nam dawał ze jeju płakał marudzil tak paluszki pchal do buzi ze aż mu strzelalo w środku tak gryzl i wszystko tak wpychal ze aż się uderzył i dalej płakał. I teraz mieliśmy spokój troszkę i znowu coś zaczyna ale ja mu smaruje dziaselka dentonixem a jeśli już naprawdę widzę ze go boli to już aż jeść nie chce to podaje camille na noc i później zasypia ładnie.

Oj Fifi jak to Fifi Marysiu z natury jest wymagającym dzieckiem hehe ,ale jak te zęby mu idą to jest bardzo marudny ;/

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na takie bardzo ciężkie noce przy zabkowaniu to dawałam Tosi Viburcol i dawał radę. W sumie nie dałam tego nie wiadomo ile razy ale w takich skrajnych przypadkach dawał radę

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

India syropek na alergie. Kurde u mnie żaden alergolog mi w oczy nie powiedział TAK TO ALERGIA! Zato usłyszałam to od pediatry. Ostatnio nawet jak byliśmy u alergologa w Radomiu to doktorka mówi że ona nie wie czy to alergia czy azs czy łzs. Kase za wizyte zwinęła.
I cóż nie jem nic alergizującego, a poprawy brak. Zrobie jej posiew kału i doktorka kazała kupić mleczko z a derma i do kąpieli płyn mimi.

Leeleeth kochana Ty coś wspominałaś o drożdżakach u Was prawda?
Jak to odkryłaś?

Dora przekichane znaleźć coś w zupie. Od razu odchodzi chęć na jedzenie.
Mam nadzieje że już słodko śpisz.

Kasia ja też miałam w miarę jedzenie. Oczywiście jak cycek to tylko gotowany. Ale kapuste też miałam, co niby nie polecają bo wzdyma.
Ogólnie przy kp radze wszystko jeść, ja w szpitalu nabiału nie jadłam a w domu tak i potem problemy były.

Anka współczuje bólu.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas zaczęło się od malutkiej kropeczki i stopniowo rozrastało, takie czerwonawe placki, łuszcząca, synek miał ba piersi pod broda wiec jak ślinił sie to zaostrzało sie i robiło jeszcze gorsze. Pediatra kazała częściej myć a to coraz większe było, i jak dla mnie to wyglądało na grzybicze jakieś. Użyłam clotrimazolum , ba umytą i osuszoną skurę, efekt był niemalże od razu. Zniknęło zaczerwienienie, a potem stopniowo zmniejszała sie plama. Całe leczenie trwało kilka dni.
Spróbuj, bo może to właśnie to [emoji52]

f2w3rjjgpsehityp.png

Dora moze tez wlasnie sprobuj clobaze?? Albo olej kokosowy, zyciowa ostatnio polecala. Podobno super dla skory.

MalaMi ja lubie marimer wlasnie z tym.ze krociutko psikam to malo leci. Ale kupuje tanszy odpowiednik.

Kasia to obys sie obchodu doczekala i jyz na samą akcje czekala w domu bo dom to dom :-)

relgh371tsldyf8u.png

Na taka mega sucha skore kupowałam rmolient Mixa baby, cena bardzo przystępna (w rossmanie za 12zl ) i wydajny. A przede wszystkim rewelacyjnie działa. U nas bardzo sie sprawdził.

f2w3rjjgpsehityp.png

KasiaMarysia- 4 kwietnia :-)
U mnie juz sie zaczęło super ząbkowanie , nie spaliśmy poł nocy :-( tz . Co 1h pobudka to cumel to zmienić pozycje itd ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U nas zaczęło się od malutkiej kropeczki i stopniowo rozrastało, takie czerwonawe placki, łuszcząca, synek miał ba piersi pod broda wiec jak ślinił sie to zaostrzało sie i robiło jeszcze gorsze. Pediatra kazała częściej myć a to coraz większe było, i jak dla mnie to wyglądało na grzybicze jakieś. Użyłam clotrimazolum , ba umytą i osuszoną skurę, efekt był niemalże od razu. Zniknęło zaczerwienienie, a potem stopniowo zmniejszała sie plama. Całe leczenie trwało kilka dni.
Spróbuj, bo może to właśnie to [emoji52]

f2w3rjjgpsehityp.png
Dzięki[emoji8]
Spróbuje.

My wczoraj byliśmy w drodze do szpitala kiedy Magda się uspokoiła. Tak piszczała strasznie łzy jej leciały. [emoji24][emoji24]Nie dało sie jej ani uspokoić ani zabawić. Na szczęście jak wyjechaliśmy to zasneła i pojeździliśmy troche, bo w szpitalu to zapalenie a to płuc, a to oskrzeli, itp a Magda jest zdrowa i nie chciałam żeby coś złapała. Tego ketotifenu wiecej nie podam, bo wczoraj to samo było ale dało sie ją zabawić. Na usg brzuszka na 10.50 jutro jedziemy i kał można w lodówcr do jutra przetrzymać na szczeście. Mam nadzieje że uda się złapać kupe.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

India on tak ze 2 tygodnie zanim się przebily te ząbki to na noc tak nam dawał ze jeju płakał marudzil tak paluszki pchal do buzi ze aż mu strzelalo w środku tak gryzl i wszystko tak wpychal ze aż się uderzył i dalej płakał. I teraz mieliśmy spokój troszkę i znowu coś zaczyna ale ja mu smaruje dziaselka dentonixem a jeśli już naprawdę widzę ze go boli to już aż jeść nie chce to podaje camille na noc i później zasypia ładnie.

Oj Fifi jak to Fifi Marysiu z natury jest wymagającym dzieckiem hehe ,ale jak te zęby mu idą to jest bardzo marudny ;/

Ada zle sypia juz dluzej niz 2 tyg

Ada zle sypia juz dluzej niz 2 tyg

Ada zle sypia juz dluzej niz 2 tyg i moze to ze skokiem sie tez zgralo, ale taka kezyczaca, marudna i roszczeniowa to dopiero od kilku dni.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry