reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

W karmi tyle samo co w radlerach przecież :)?

W mleku niepasteryzowanym może być bakteria co się zwie listeria która może być groźna dla płodu w brzuchu jak i dla dziecka po narodzeniu od razu.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja o wedzonych rybach przeczytalam dopiero w tej ciazy, bo nad morze jedziemy i chcialam wiedzziec czy to bezpieczne, w sensie jedzenie wedzonych ryb. A tutaj sie okazuje, ze nie calkiem :-(

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka- a czemu do środy ???
Życiowa- właśnie najlepiej w ciąży jesc sery z pasteryzowanego mleka ( czuli gotowanego , sterylizowanego ) i mleko tez , nie ze mleko prosto od krowy bo bakterie salmonella toxo itd ..

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom

A to nie wiem. Jak dla mnie bezalkoholowe to karmi i juz ;D do 0.5 może być a nie musi więc się nie boję. Zresztą dwa razy piłam w ciazy będąc :)

A do środy bo wtedy długi weekand mija ;)

Kuleczko, spoko luz. Pewnie mozna, ale ja jakies opory czuje. Chociaz karmiac juz siegalam po karmi. Pomaga w laktacji podobno. No ale ja mam w brzuchu jeszcze malego ludzika, ktory rosnie caly czas i moze stad ten opor. Warka mi poki co wystarczy :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka całą ciążę jarala i piła piwo i syn zdrowy. Nie dajmy się zwariować dziewczyny , tak samo z tymi serami; ) Ja zjadlam w ciazy dwa razy oscypek. Raz po 10 minutach go zwymiotowalam a drugi raz się przyjął i nie sądzę żeby coś miało mi się stać lub małemu od tego.

O dzięki Wiki ;D

reklama
Mnie to jakoś do browara nie ciągnie. .. dwa razy miałam ochotę ale na zwykłego Leszka[emoji14]no ale wiadomo...
karmi nie piłam nigdy tak w sumie ;)

ale radlera lubię a ponoć w smaku nie m różnicy czy to zwykły czy 0%

ja to generalnie jak karmiłam Marysie to nie patrzyłam na jakąś dietę czy coś. .. jadłam wszystko co chciałam. .. po McDonald's czy burger kingu tez jej nic nie było[emoji14]teraz w sumie nie jadam takich rzeczy już od bardzo dawna... wolimy obiad zamówić jakiś normalny albo pizze czy kebaba z frytkami :) ale to sporadycznie.

A co do makreli to ostatnio miałam ochotę na pastę i juz miałam brać składniki i się rozmyslilam[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry