reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wszystko dla domu

Mailen dokładnie, jak się jeździ po Białołęce to tak jakby czasami na wieś wyjechać. W pierwszym domu na naszej ulicy jest nawet bocianie gniazdo i stała taka stara drewniana chałupa. Teraz jest już murowana bo facet sprzedał chyba ze 10 działek. Ciesze się z tego, że na naszej ulicy domy są bardzo różne, tzn jedne bardziej okazałe inne mniej. Liczę, że mieszkają tam rozsądni ludzie a nie jakieś snoby.

reklama
No więc ja z nieśmiałym poparciem dla Żużaczka...ale i andy. Lubię KLIMAT, jeśli sie go da uzyskac starociami, w porządku, ale wystarczy troche stylizacji...sa nowe rzeczy w okreslonym stylu...ja biore co mi pasuje. Ogolnie biorąc lubie romantyczne wnetrza. Z prawdziwych staroci mam dwie rzeczy- wielką, rzeźbiona komodę i szafę typu gdańska, dwudrzwiową. szafa odkorniczona czeka na renowację, komoda stoi w salonie. reszta to moja inwencja- taka zabawa klimatami. Lubie miekkie, nasycone kolory, światło, przestrzeń, ale taką nie pustą- drobiazgów nie za dużo, żeby sie nie napracować z odkurzaniem. Angielskie klimaty, ale z przymrużeniem oka. Duzo kremu, koronki ecru, wiklinę.

Zbieram zdjęcia z sieci i sie inspiruję...o mała próbka tego, co mnie " kręci".

Dom urządzam od 4 lat...więc mam czas...a i to dopiero 3 pokoje udalo mi sie skończyć...
pompomgardenbottom2ky.jpg

Kalina - zdjęcia piękne. Ale ja teraz marzę o przestrzeni, żadnych zasłon, ciężkich mebli, drobiazgów. Mamy małe mieszkanie to pewnie dlatego. Poza tym podoba mi się bardzo dużo różnych rzeczy ale jeszcze męża trzeba wziąć pod uwagę ;).
A gdzie znajdujesz takie super zdjęcia?. Podziel się jakimiś adresami, plis.

kalina ja własnie kocham ten zestaw kolorystyczny. Dodaje do niego jeszcze kawe i lawendę. Nasza sypilnia będzie własnie lawendowo-kremowa.

A tu są meble.

http://www.remodeling-bayarea.com/showroom/turnOftheCentury.php

Tu kuchnia na czerwono- jak ktos lubi ( ja wole wanilia, błekit i ciemna zieleń)
http://www.fernmichaels.com/countrysampler.html

Tu też piękne meble..
ttp://www.greatpricedfurniture.com/bedroom-furniture.html
.ja mam męża stolarza, więc no problem...

znam tez takiego, co robi stylowe angielskie na połysk, z intarsjami...

Tu sa patchworki.

http://www.shoppersnext.com/discount-homefurniture/Bedding--Quilts.html

A tak w ogole to proponuje cykle tematyczne- na poczatek wklejajcie swoje pomysły na pokój dziecinny!

reklama
a tak będzie wygladał pokoj Boguchy (z tym, że ma pośrodku drewniany filar (bedzie mógł laski przykuwac ;D).. no i okno połaciowe, ale na tyle nizko, że mozna przez nie spokojnie wygladac.
mimperiumwisnia0dl.jpg

Do góry